Reklama

Reklama

Koruna - Série 3

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2019, 8 h 53 min (Minutáž: 47–60 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies, Josh O'Connor, Emerald Fennell, Ben Daniels, Jason Watkins, Michail Gorevoj, Marion Bailey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Královská rodina se v 60. a 70. letech musí vypořádávat s konflikty a zradou, ale zároveň se snaží udržovat tradice v rychle se proměňujícím světě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

plechulka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem se obávala změny obsazení, ale v podstatě jediný, kdo mi malinko vadí, je představitel prince Philipa. Jinak některé jednotlivé díly mi připadají tak skvostné, že bych je doporučila i jako jednotlivé "filmy" všem těm, kteří na celý seriál nemají čas nebo náladu... nemůžu se dočkat další serie! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně to nedělám, abych komentoval jednotlivé série, ale po shlédnutí třetí série Koruny mám pocit, že něco připsat musím. Už jenom proto, že od třetí série se rozjíždí v podstatě nový příběh s novými herci, čímž tvůrci naznačují, že se jedná o další období Královské rodiny. Pravda ale že Olivia Colman mi dlouho neseděla. To Tobias Menzies v roli Filipa od začátku seděl líp. Postupem času jsem si ale na ně zvykl a začal si tuto sérii užívat stejně tak, jako předchozí dvě. Na podobná historická královská dramata úplně nejsem, ale Koruna má v sobě něco, co Vás prostě přiková do sedačky. Hudba samozřejmě stále skvělá, i když na Zimmera spíš už jenom odkazuje. Nicméně některé díly jsou scénáristicky na hranici geniality. Mluvím především o celé první půlce seriálu, druhá už se spíš veze. Nejzajímavější postavou této série ale jednoznačně premiér Wilson. Postava, která mi absolutně přirostla k srdci stejně jako Winston Churchill. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakuje se zklamání z druhé série, že příležitost přiblížit nám zajímavé historické momenty Velké Británie skrz příběhy královské rodiny je stále více promarňovaná smyšlenými rozhovory a motivacemi stále žijících postav, které se zpravidla k ničemu oficiálně nevyjadřovaly a nevadí jí být historicky nepřesná, jen aby byl efekt na diváka působivější. V třetí sérii je třeba příkladem dobré epizody S03E03 Aberfan a příkladem zbytečně stráveného času S03E07, která je o tom, jak ateista princ Philip nejdřív žere kosmonauty stejně jako zbytek planety, aby s nimi pak pohrdnul a spřátelil se s knězem - katastrofálně zbytečný díl. ()

AduskaV 

všechny recenze uživatele

Tato série mi připadá ještě o něco výše než dvě předchozí. Velmi se mi líbí rozvržení jednotlivých dílů, jejich hloubka, věnování se zblízka více členům rodiny, ale přitom si udržující jednotu. Filmová kvalita mi též přijde o chlup jinde a nové obsazení snad nemohlo být vybrané lépe. Nejvíce mne baví, když v jednom díle totálně nemůžete sympatizovat s danou osobou a v dalším díle vás naopak skoro rozpláče...to vypovídá jak o úžasném scénáři a režii, tak zejména o naprosto úchvatných výkonech Olivie Colman a Heleny Bonham Carter. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (2)

  • John Lithgow (Winston Churchill), Pip Torrens (Tommy Lascelles) a Leonie Benesch (princezna Cecile) jsou jediní tři herci, jejichž postavy nebyly ve třetí sérii přeobsazeny staršími herci (nepočítáme-li dětské herce, hrající některé postavy ve flashbacích). (hansel97)

Reklama

Reklama