Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro každého, kdo někdy o něčem snil a měl odvahu něco pro svůj sen udělat, přichází skutečný životní příběh Roberta Radio Kennedyho. Prožijte s ním jeho změnu - z mladíka, kterému nikdo nerozuměl se stává trenér, bez kterého už se neobejdou. Spolu s hlavním trenérem Haroldem Jonesem Radio motivoval fotbalový tým stát se šampióny a město mu otevřelo své srdce. Skvělé herecké výkony oscarového Cuby Goodinga, Jr. (1997, Nejlepší herec ve vedlejší roli, JERRY MAGUIRE) a Eda Harrise (POLLOCK) vás rozesmějí, rozpláčou a potěší ve filmu o muži, který dokázal, že ta největší vítězství na světě se v životě opravdu stávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vo všeobecnosti všetky "retard movies" sú na hranici medzi prehnaným sentimentom a príjemným smútkom. Radio okolo tejto hranice kmitá ako zospeedovaný kolibrík a v priebehu jediného strihu sa z milej scény prelieva do totálne gýčovej limonády. Prirátajme si aj prehrávajúceho Cubu Goodinga Jr. a máme najväčšiu inšpiráciu pre "Simple Jack". Ťažko sa mi to hodnotí, ale záverečné zábery so skutočným "Rádiom" ma predsa len presvedčili o tom, že 3* si to zaslúži. Ale pozerať to v o trochu horšej (a cynickejšej) nálade, možno by som dal aj odpad (a to je zároveň aj ne/odporúčanie filmu). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Starat se o někoho není nikdy chyba. JE TO VŽDYCKY SPRÁVNĚ!!.... Žil byl jeden chlapec, kterému ke štěstí stačilo málo: RÁDIO. A měl kliku, že padl do oka trenéru Jonesovi, kterej z něj udělal maskota fotbalovýho týmu. Dosáhl toho, že se lehce retardovaný chlapec neodmyslitelně zapsal nejen do srdcí místních lidí, ale i do historie. Dojemný, lehce úsměvný příběh, ve kterém je hodně sportu, ale i hodně citu a taky trocha viny. Prostě skutečný příběh o lidech, který pohladí na duši a který odpůrci vydírajících příběhů o postižených lidech (asi) budou nenávidět! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Poznám, že text: ,,eeeeeeee eeeeeeeeee“ může znamenat víc, než 4stránkový dopis. 2.) Potřebuji si ujasnit priority. 3.) Miluju fotbal a nevím co by mohlo bejt důležitější! 4.) Chci se stát v naší vsi nejoblíbenější postavou všech dob. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * P.S:? V závěrečných titulcích můžete porovnat výkon C.Gooding Jr. se skutečným Robertem RADIO Kennedym! ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásny ľudský film, v ktorom je šport len ako príkrasa, ale dobre zvolená, nakoľko pekne poukazuje na pomýlené hodnoty dnešného sveta. Vôbec mi nevadila patetickosť, vôbec mi nevadilo citové vydieranie, vôbec mi nevadilo, že mi po fakt dlhej dobe pri nejakom filme "zaiskrili" oči. Na tento film som narazil čírou náhodou a čakal som ďalší skvelý americký film o americkom futbale, ktorý dám do radu k xy ďalším. Čo som nečakal, že to bude také milé prekvapenie a namiesto športovej priehradky zvolím svoju špeciálnu "OSTATNÉ", ktoré u každého znamená to posledné, u mňa sú to ŠPECIÁLNE SNÍMKY, ktoré radím do svojich TOP of the TOP a okrem svojich osobných favoritov dopĺňam svoju ultimátnu trojku v podobe Forresta Gumpa, Shawshanku a Apolla 13 aj o tento skvost. Dôvody nikomu, kto dáva nižšie hodnotenie, vysvetľovať nechcem, nemusím a ani nebudem, ale charizma Ed-a Harrisa a geniálny výkon v poslednom desaťročí veľmi podceňovaného Cubu Goodinga Jr. a to všetko v dokonalom dobovom zasadení a navyše s úžasným sprievodom od majstra Jamesa Hornera, to sa len tak nevidí. Odporúčam aj športovcom aj nešportovcom. Toto bol zásah do čierneho ako hrom, v tomto filme aspoň pre mňa v podstate vyšlo všetko, chytilo za srdce, pohladilo na duši, ponamáhalo oko, zlepšilo náladu a pomohlo aspoň na chvíľu znovu prehodnotiť priority a hodnoty skutočného života. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding Jr., Ed Harris! Ti oba, mysím si, odvedli skvělé herecké výkony. Na nich celý ten dojemný příběh stojí, a jak se říká, že i padá, tak v tomto případě to neplatí. Nejde o nic složitého... Radio Kennedy je trochu pomalejší, než ostatní a trenér Jones se mu jen snaží v životě pomoct. A tak by měl činit každý z nás! 70% ()

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Po Raimanovi, Gumpovi a Samovi je zde další film s duševně zaostalím Radiem. Možná, že si už říkáte? "Co nám může další film s hodňoučkým blbečkem přinést nového"? A já musím říct, že může. Ve filmu se sice nedočkáte ničeho převratného, ale Cuba Gooding Jr. dal do své role zas noví nádech a tak můžete sledovat přerod s jakéhosi místního blázna až po nepostradatelného člena školského fotbalového týmů, a to vše jen díký trenéru Jonesovi ( Ed Harris ), kterému nebilo jedno co se okolo něj děje. Odpočinkoví film, kde můžete uronit i slzičku umocňuje i fakt, že jde o příběh, který se skutečně stal. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (5)

  • Harold Jones, který ve snímku ztvárnil sám sebe, koupil Robertovi (Cuba Gooding Jr.) rádio k Vánocům. Děje se tak i ve skutečnosti, a to dokonce každé Vánoce. (forsberg)
  • Ve skutečnosti dostal James Robert Kennedy svou přezdívku od lidí z rodného města, protože rádio nosil neustále u sebe a byl jím fascinován. (forsberg)
  • Ačkoliv Cuba Gooding Jr. ve filmu ztvárnil 17letého chlapce Radia, herci bylo v době natáčení již 35 let. (Nikitera)

Reklama

Reklama