Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

koniklecka 

všechny recenze uživatele

V současné době můj seriál number one. Zezačátku mě tolik nenadchnul, ale nyní je plnohodnotnou součástí mého života hlavně o víkendech :) Po odchodu všech ze střední školy cítím jistou melancholii a první série mi dost chybí. Nicméně není to tak i v reálném životě? Btw: Haley to čím dál víc sluší, kdo by to byl od první série čekal, že ta divná holka s ještě divnější čepičkou, bude jedna z nejzajímavějších postav. Už se těším na víkend, až si dám další nálož :) ()

Barvoj 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvního dílu mě tenhle seriál uchvátil a první sérii jsem zkoukl v podstatě bez přestávky. Postavy byly velice zajímavé a jejich životy zrovna tak. Bavilo mě zjišťovat, jakou povahu postavy mají a sledovat jejich vývoj. Druhá sezóna začala přesně tak jako první přestala a stále to byla neuvěřitelná zábava. Tyto série hodnotím 100%. Ve třetí a čtvrté dochází z mého pohledu k určitému zvratu.Nejsem si jistý, jestli se opravdu snížila kvalita seriálu a nebo je to pouze moje subjektivní záležitost, ale postupně jsem si začínal uvědomovat, že už mě OTH nebaví tak jako dřív. Kladnými body hodnotím epizody s Jimmym Edwardsem a psycho-Derekem. Třetí série 90%, čtvrtá 75%. V páté sérii došlo k posunutí děje o 4 roky dopředu, což mi celkem vadí. Postavy jsou výrazně jiné, mají jiné cíle, jiná přání, jsou na tom jinak finančně, s prací.. Především ze začátku série pak díly obsahují jakési flash-backy do různých situací z těch čtyř let i z předchozích čtyř sérií. Ale co.. Brooke je furt tady, ten malej prcek je taky vtipnej a Skills je sympaťák.. 70%. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem pořád na začátku první série, ale musim říct, že tenhle seriál se opravdu povedl. Sportovní drama z prostředí střední školy - to je něco pro mě. A tak sympatický herecký obsazení tomu dodává všechno, co by měl seriál mít. Prozatím dávám 95%. Vzhledem k tomu, že už to má celkově tolik dílů, tak je takový hodnocení opravdu předčasný. Uvidím, jak se to bude vyvíjet dál a případně něco dopíšu. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po shlédnutí zatím 11ti dílů, ovšem během dvou dní... One Tree Hill mě chytil a nechce mě pustit. Je to seriál, který se může ze začátku jevit jako taková ta klasická americká hloupost plná krásných mladých lidí s jediným životním cílem, a tím je sport, roztleskávání a párty. Ale když dáte seriálu šanci a vydržíte díl dva, zjistíte, že to tak jednoduché a hloupoučké vůbec není. Rozjeté je to slibně, ale když si představím, že je přede mnou ještě 8 sérií, tak se trochu obávám kvality. Zatím jsem ale spokojená, chodila jsem okolo seriálu několik let jako kolem horké kaše a pořád nevěděla, jestli do toho jít nebo ne... tak jsem ráda, že jsem to zkusila, stojí to za to. _____ Po týdnu jsem v polovině 3. série. Pořád je to bomba, Haley je úplně blbá a zbožňuju Nathana. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"There is only One Tree Hill, and it's your home." Tenhle seriál mi byl doporučený a já jsem se do něj pustila přes prázdniny, protože nemám žádné jiné seriály a no, tenhle má devět sérií, což mi mělo stačit. Navíc je od stanice CW a ať si každý říká, že je to stanice pro teenagery, já jí mám pořád nejradši a to už teenager nejsem. Až jsem byla překvapená, že mě tenhle seriál zas až tolik nenadchnul. Ne, že by se mi nelíbil, líbil a konec jsem obrečela, ale bylo tam na můj vkus až moc nesnesitelných postav. Dan Scott a Marvin McFadden jsou pravděpodobně dva nejodpornější chlapi, i když u Dana Scotta je to spíš osobností a no, trochu si to zachránil tou poslední sérií, ale stejně. Upřímně jsem myslela, že až ze seriálu vypadnou 'dospěláci' tak to bude o něco lepší, ale nakonec se ukázalo, že mi přece jen ty první série později chyběli. Skok mezi čtvrtou a pátou sérií, v čase dopředu, seriálu spíš uškodil než pomohl a asi definitivně ho pohřbil odchod dvou hlavních hvězd CMM (ironie, že jsem se na to chtěla dívat kvůli němu) a Hilarie Burton. Ale zase tam aspoň zůstala Sophia Bush, protože bez Brooke a Juliana bych to snad už ani nedokoukala. Ale tak, dám tomu 4* byly tam epizody, které mě vyloženě nadchnuly a celkově jsem se k tomu seriálu ráda vracela, když jsem si pak vždycky zvykla na změny v obsazení nebo v časové linii. Pokud ale váháte zda se na to podívat a máte rádi seriály ze stanice CW, tak bych vám to i doporučila. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Všechny epizody se jmenují podle punk-rockových písní a alb (odkaz na Peyton Sawyer a její zálibu v rockové muzice). (Redík)
  • Nahrávací studio, které vlastní Peyton, se jmenuje "Red Bedroom Records". (Redík)
  • Lucas Scott bydlí na adrese 1829 Barnette Drive, Tree Hill, NC, 01982. (Redík)

Reklama

Reklama