Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z nejlepších filmů o americkém fotbalu, ba i o sportu jako takovém. Viděl jsem Matthewa už v mnoha rolích, ale nikdy ne v takové, jako je tato. Matthew byl uvolněný, vtipný a naprosto v pohodě. Byl jsem překvapen. Film byl zajímavý především tím, že se jako jeden z mála neorientoval na to, jak moc úspěšný team to musí být, aby se o něm musel točit film. Beru tedy v úvahu, že team, který ve filmu vystupuje byl jeden z nejhorších v dané sezóně, ale tvůrcům ani nikomu jinému to nevadilo, proč? cituji: "protože v am. fotbale nezáleží na tom, jak moc jste rychlí, silní a ohební, ale na tom, jak velké máte srdce" ano přesně tohle je myšlenka, kterou se řídil celý film. A díky tomu ho řadím mezi své nejoblíbenější. Příběh byl zaměřen na historii fotbalového teamu, na to, čím si daní hráči prošli, a za co bojovali, bojovali za svoje zesnulé spoluhráče ale i kamarády, a to jim dalo větší srdce, než cokoliv jiného. Jasných 100% za myšlenku, nápad, příběh, a dokonalé herecké výkony. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $43,545,364Tržby Celosvetovo $-Tržby za predaj DVD v USA $25,724,323 //počet predaných kusov 1,509,282║ Absolútne tuctová a rutinná záležitosť, tento športový žáner(Americký futbal) filmu už Američania niekoľko krát prevarili a tento počin nemá fakt čo skoro ponúknuť, zbytočné. McG nemá moc vlohy pre dramatický pojem, aspoň že je kamera fajn. ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Vydařené dílo inspirované skutečnými událostmi, které mohlo být o něco lepší, ale rozhodně ničím nenudí.. Po neštastné nehodě letadla, při kterém zemře tým zelených ragbistů, přichází spousty lidí o své blízké a národ o svůj tým. S týmu zbyli jen 3 sportovci, kteří se nechtějí vzdát a chtějí tým znovu poskládat. Ujímá se jich trenér Jack, který práci přijme a snaží se s pomocí Foxe(asistenta) nazbírat lidi, což se jim nedaří. Po svolení, aby mohli přijmout i prváky a nezkušené hráče, sestaví zbrusu nový tým, který ale stojí na nezkušených hráčích. První zápas prohrajou a i další, ale nevzdávají to až do samého konce. Nakonec se přeci vítěztví dočkají, které budou doprovázet ohromné oslavy lidí! Podle skutečných fakt pak skoro 20let nevyhráli a pak vstali z mrtvých a vyhráli několik vítěztví, pohárů a titulů... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasické americké lidské drama o ztrátě a návratu z hlubin beznaděje. Určitě je škoda, že Návrat na vrchol přichází až po například Remeber the Titans nebo basketbalovém Coach Carter, takže je jeho koncept už trochu okoukaný. Přesto je ovšem celý film velmi dobře zvládnutý a většinu diváků minimálně dobře zabaví. McG a jeho parta si totiž každou sekundu filmu budují v divákovi stále větší sympatie i díky dvojici Matthewů, smutnému Foxovi a nadšenému McConaugheymu, za pomoci akčního režiséra, který dynamickou hru zvládá snímat s jednoduchostí a přehledností. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Sportovní film z podstatné části dělá hlavně to, jak se mu podaří zprostředkovat samotné sportovní záběry a tady musím smeknout, jsou výborně nasnímané, zrežírované a skvěle podbarvené těkajícím hudebním doprovodem. Filmu nechybí ani dobře zahrané charaktery, mající své reálné předobrazy. McConaugheyho entuziastický trenér vystupuje nad ostatní, ale třeba Fox se Stathairnem ho minimálně dotahují. To, co se mi tu ale moc nelíbilo, je přemíra patosu v přímé mluvě postav. Tady se mi zdá, že scénárista příliš tlačí na pilu a srdceryvnost zbytečně ždímá do sucha. 65% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)

Reklama

Reklama