Reklama

Reklama

USA, 2011, 11 h 14 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Terence Winter

Předloha:

Nelson Johnson (kniha)

Hrají:

Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Shea Whigham, Aleksa Palladino, Stephen Graham, Paz de la Huerta, Michael Kenneth Williams (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se odehrává několik měsíců po skončení první, v roce 1921, poté co se Nuckymu a jeho věrným - včetně Jimmyho Darmodyho, veterána 1. světové války, kterému Nucky pomohl k vzestupu - podařilo upevnit si moc vítězstvím ve volbách, jenž Nucky korunoval získáním pozice starosty. Nicméně po krvavém útoku Ku Klux Klanu na ilegální skladiště Chalkyho Whitea je Nuckyho vláda nad Atlantic City otřesena. Jednak federálními agenty, kteří ho zatknou pro volební podvod a důkladně prohledají jeho kancelář. A pak také členy jeho nejbližšího okruhu a dokonce i jeho rodiny, kteří se spojí s Jimmyho otcem, starým kapitánem Louisem Kaestnerem v pokusu úplně Nuckyho vyšachovat. To vše se odehrává, zatímco mafiáni jako Arnold Rothstein, Lucky Luciano, Meyer Lansky a Al Capone čekají na vhodnou příležitost a těší se, jak si ukousnou pořádný kus Nuckyho koláče. (HBO Europe)

(více)

Recenze (15)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada mě velice potěšila, proti první sérii přibylo akce, která seriál zdravě nastartovala, jednotlivé postavy prochází zajímavým vývojem a děj mě dokázal několikrát překvapit, takže jsem se ani náhodou nenudil. Steve Buscemi a Michael Shannon hráli své role ve velkém stylu a já se můžu jedině těšit na třetí řadu a doufat, že se podaří udržet vysoký standard. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

o trochu lepší než první řada.Tempo vyprávění se lehce zlepšilo,nicméně stále je hodně rozvláčné a nevyhne se hluchým místům.Naštěstí jich ale není mnoho a navíc už je celkem jasné,že tahle série nebude nabízet žádné přehnané akční hody.Karty,které rozdala první série se znova solidně zamíchají a není nouze ani o překvapení a nějaký ten zvrat.Dovedu si představit,že v téhle době to zhruba tak nějak mohlo fungovat,Hodně se mluvilo a když už se mělo něco stát,bylo to rychlé a poměrně brutální.Teď rychle na třetí sérii aby se mi nestalo,že jí uvidím s tak velkou prodlevou jakou jsem měl mezi první a druhou...80% ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusný dojem seriálu ostal. Talentovaní žiaci chcú prekonať svojich učiteľov a vystúpiť z ich tieňa, no v podcenili ich moc. Pribudlo brutality, postavy sa tentokrát rozvíjajú stavaním do hraničných situácií, kde ukazujú svoje najlepšie aj najhoršie vlastnosti. Väčší priestor a vďaka tomu aj väčšiu obľubu získavajú Richard Harrow, Chalky White aj Eli Thompson. Výnimkou je van Alden, ktorý stráca zo svojej strohosti a namiesto nej sa poľudšťuje, čo je pre taký charakter skôr na škodu, navyše dostáva aspoň v častiach 1 – 5 málo priestoru. Z nových postáv poteší Owen Charlieho Coxa so správnou mierou írskej výbušnosti. Rozhodne aspoň o úroveň lepšia séria ako predošlá. Prvá si diváka navnadila, táto ho usadila hlboko do kresla a oči mu pripla na obrazovku. Dýchajúce plnokrvné postavy a atmosféra zaujmú a nepustia. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak budeme tvrdiť, že prvá séria seriálu Boardwalk Empire slúži ako veľmi dobrý odrazový mostík pre ďalšie pokračovanie, v žiadnom prípade neklameme. Už v tejto, druhej sérii seriálu, sa totižto potvrdzuje, čo môže divák koniec koncov posúdiť sám, že sa táto "mašina", zasadená do začiatku 20. rokov 20. storočia, rozbieha na poriadne vysoké obrátky. A to na všetkých dôležitých frontoch. Niežeby v seriáli výraznejším spôsobom niečo nebodaj nefungovalo poriadne už v predchádzajúcej, teda v prvej sérii, ale divák musí uznať, že minimálne v príbehu to miestami trochu škrípe. Prvej sérii totižto chýba výraznejší moment, nečakaný zvrat či plot twist. Ale ako sa vraví, kto si počká, ten sa dočká. Tvorcovské zoskupenie pod hlavičkou HBO totižto hneď od prvej epizódy druhej série diváka žiadny spôsobom nešetrí. Tvrdiť, že kvalita príbehu tu rapídne vystreľuje nahor, pričom sa každou ďalšou epizódou zlepšuje, by niekto, pri pohľade na už aj tak vynikajúco napísanú prvú sériu, mohol vziať aj ako urážku. Dejová línia v podstate nadväzuje na predošlé epizódy a udalosti v nich, tentokrát však čaká na diváka niekoľko tak potrebných prekvapení a plot twistov. A to nielen, čo sa samotného príbehu týka, ale do veľkej miery aj postáv. To je koniec koncov logické, keďže postavy sú hýbateľmi deja. V pri tejto príležitosti je dôležité spomenúť, že priam vynikajúco nie je napísaný iba príbeh, ale aj každá z priam enormného množstva postáv, ktoré sa v sérii vyskytujú. Je jedno či sa jedná o postavu hlavnú, vedľajšiu, ba dokonca epizódnu, tvorcovia dokážu z každej vydolovať maximum, dokážu ju vyformovať a divákovi predať komplexný charakter so svojskou, vyprofilovanou osobnosťou, čo ho k postavám prenáša ešte bližšie, ale zároveň vytvára akési vákuum, ktoré zabraňuje tomu, aby si divák niektorú z postáv dokázal viac obľúbiť. Ale to v žiadnom prípade nie je chyba, skôr naopak. Každá z postáv má nejaké svoje škrupule a zrejme s máloktorou z nich sa divák dokáže väčšmi stotožniť. Ostatné seriálové aspekty sú podobne skvelé ako príbeh a postavy. Tvorcovia kladú o niečo väčší dôraz na výpravu (vyobrazenie newyorských exteriérov, hoc nie je nijak dlhé, je spracované skvostne), za zmienku stoja aj kostýmy, dobová hudba a odkazy na skutočné udalosti či produkty doby. Boardwalk Empire - Season 2 sa doslova s ničím nemazná. Divákovi prináša prepracovanejší príbeh, ktorý baví od začiatku prvej až do konca dvanástej epizódy, takisto ako aj hneď niekoľko tak potrebných dejových zvratov, a pokračuje vo vynikajúco nastolenom trende robiť všetko zdanlivo na 100%. Druhá séria seriálu, koniec koncov ako všetky audiovizuálne diela, má určite aj svoje chyby, avšak pri tom všetkom, čo robia tvorcovia bravúrne a kvalitne, divák jednoducho nemá čas na to, aby mohol akékoľvek chyby čo i len náznakom zachytiť. Klobúk dole a ostáva dúfať, že tretia séria sa nesie v rovnakom duchu. Nie v lepšom, pretože taká úroveň kvality sa hádam ani nedá predstaviť. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria nekompromisne prekvapuje svojou drsnosťou a dobrým vkusom. Seriál nabral nečakaný smer.  Z dobrákov sa stávajú zloduchovia. Niektorí sú ešte horší, ako boli a tých skutočne dobrých, čo zostali zrátame na prstoch jednej ruky.  Steve Buscemi si bez debaty ťahá všetku pozornosť na seba. Až éterická aura okolo jeho postavy dopomáha k vytvoreniu plnohodnotného charakteru, ktorého dialógy a monológy režú do živého. Do toho je tu viac akcie, intríg a nečakaných zvratov. Ak si aj tretia séria udrží takúto úroveň, dám tomu plný počet. 2.séria - 90% ()

Galerie (225)

Reklama

Reklama