Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 1
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd dobrý, ale tvůrci tuhle sérii nezvládli ukočírovat. Děj se zkrátka potácí, ztrácí tempo, nesměřuje nikam. Všechny postavy jsou sobecké svině nebo psychopati, nikomu nemůžete fandit, na nikom vám nezáleží. Zabíjí se tu pro cool efekt, nikdo se nezastaví a nezamyslí se nad tím, co všechno taková vražda obnáší, že každá oběť je člověk, i když je to stěžující si hipster nebo pornoherec. Zkrátka mi připadá, že Hotel byl spíchnutý hodně horkou jehlou, což je vidět na nanicovatém finále. Některé scény a sekvence jsou zajímavé, potenciál strašidelného hotelu s duchy a "upíry" je silný, jen je škoda, že zůstal nevyužitý. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS v art deco hotelu? I am in. Hotel je taková vysloveně relaxační série, staří známí mají nové fajn fetiše a kupodivu ani ta Gaga nevadí. Takže je to příjemná sezóna se vším všudy. Láska, krev, samé radosti... Navíc tu máme něžné propojení s Murder Housem a Covenem. A samozřejmě naprosto uspokojující je zápletka s Rambovou a Valentinem. Celek sice ve výsledku neomráčil, ale byla to zajímavá exkurze do světa nenaplněného štěstí. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál je opravdu nevyzpytatelný. Po výborné 1. a 2. sérii přišlo naprosté zklamání v podobě velmi nudné 3. a průměrné 4. sérii. Zprvu se mi zdálo, že to bylo jen díky odklonu od děsivosti do propracovanějšího příběhu a psychologie postav, ale není tomu tak. AHS Hotel kombinuje to skvělé z prvních dvou sezón a zároveň má neskutečný vypracovaný příběh. Každá postava má dostatek prostoru, aby mohla zazářit, a i když jsou tu opět i staří známí, tak poprvé za celý jejich pobyt v AHS má každý jiný charakter role. Nejvíc je to patrné na Evanu Petersovi, který vždy hrál poměrně kladnou postavu, avšak tady je charismatickým šíleným zabijákem, kterého si, i přes svou maniakálnost a chuť v zabíjení kohokoliv, oblíbíte. Největším překvapením je pro mě však Wes Bentley, který se již objevil ve 4. sérii, ale krom své duplicitní tváře nepředvedl nic zapamátováníhodného, tady však předvádí neuvěřitelný (hlavní) výkon a patří mezi ty nejlepší charaktery, které se kdy v AHS objevily. Někteří herci se v Hotelu objeví i ve více rolích, ale není to vůbec na škodu a dosti to ozvláštňuje celkový dojem. Co se týče nováčků v této již "rodinné" partě, tak jen plesám blahem. Nahradit Jessicu Lange extravagantní zpěvačkou (teď i herečkou) Lady Gagou to si žádá nemalou odvahu, nikdo podle mě nečekal, že tento cast může vyjít, nicméně to nemohlo dopadnout lépe. Díky odpojení J.Lange dostává American Horror Story zcela novou a neokoukanou tvář a svůj velký podíl na tom má i naprosto překvapivá Lady Gaga. Její výkon není sice příliš dialogový, spíš hraje tělem a fyziognomií, ale její ohodnocení Zlatým glóbem podle mého mluví za vše (samozřejmě, že přes své malé zkušenosti se nevyrovná ostatním, ale díky své padnoucí roli to není nijak patrné a rozhodně také patří k tomu nejlepšímu, co v této sérii najdeme). Co se týče vizuálu a kamery, tak jsem po prvních dílech nebyl obzvlášť nadšený, po barevné Freak Show dostáváme temnější vizuální pojetí s nádechem rudé, která odkazuje i na všudypřítomnou krev, a kamera krom občasného rybího oka nenabídla nic speciálního, stále tu byl ten technický nadstandart, na který jsme ovšem již byli zvyklí, ale po dalších a dalších dílech jsem nemohl být spokojenější, ta detailní propracovanost zde je a i ta mě dovedla (k téměř) dokonalému zážitku. Samostatným kladem je retro soundtrack, který nabízí nevšední hudební zážitek a perfektně doprovází brutální / děsivé scény. Nečekal jsem již od kreativního dua R.Murphyho a B.Falchuka, tak různorodý a přesto celistvý příběh a oni mě překvapili tou nejlepší sezónou AHS vůbec. 9/10 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od roku 2011 je to můj nejoblíbenější seriál :) A 5.série je hodně veliký masaker....Jako v předešlých čtyřech sériích jsme zažili hodně, ale tohle je podle mě úplně jiný level :) :) Souhlasím s tím, že příchodem Lady Gaga se to stalo určitým způsobem a částečně určitou scénou pózování a je to rozhodně jiné i ve způsobu celého způsobu znázorňování situací...Nevadí mi to, je to jiné a bojím se, ale že to bude na škodu...Je tam opět plno známých tváří - jak již těch "rodinných", na které jsme si zvykli a moc mi chybí Jessica Lange, kterou mám hodně ráda, ale to nějak dáme :) Je hodně vtipné, že ve druhém dílu jsem teprve ve chvíli, kdy postava modela má po celém obličeji krev, zjistila, že je to náš "oblíbený" pošahaný synek z Freak Show :) :) Do té doby bez krve, jsem ho nějako nemohla poznat :) Je to rozhodně krvavější, nechutnější, je to opravdu již hodně nechutné, pro slabší povahy rozhodně ne - ano, předešlé 4 série bych řekla, že ještě ano - ale tohle je opravdu již pro otrlé...Tak mám 5. sérii za sebou a rozhodně bych Lady Gaga nedala za její postavu Zlatý Glóbus- to vážně ne!! Moje nejoblíbenější postava je Liz Taylor :) Ta by toto či jiné vysoké ocenění měla dostat :) A pak ještě moje super krásná černoška :) Líbí se mi, jak se tam vždy nějakým nenápadným způsobem objeví postavy z jiných sérií :) A ten závěr - šikovně, plně a zajímavě ukončené :) Rozhodně ohromná spokojenost :) A jen tak dál a dál :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejušoustanější a nejméně heterosexuální série. Linie se sériovými vrahy je docela kýč. Chápu, že na tohle Amíci jedou, ale už je to docela ohrané. Výborný hudební výběr. Z mnoha linií Hotel obsahuje i jednu, která mě vždycky prudila, nikdy mi nepřišla přesvědčivá a nemůžu prostě ani na zlomek sekundy uvěřit, že by to tak mohlo probíhat. Což mi dojem ze série trochu kazilo. AHS pořád (a Hotel zatím asi nejvíce) jede na vizuální stránku a výborně napsané příběhy jednotlivých postav. Naprosto se z nich však vytratila atmosféra a napětí. Ty jsem zaznamenal jen v první a třetí sérii. Jede se spíše na efekt než na dojem. Což mě docela mrzí. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Koberec v hotelové hale má podobný vzhled a barvu jako koberec na chodbách hotelu Overlook – fiktivního hotelu z filmu Osvícení (1980). (Epistemolog)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama