Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 2
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

Napp 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o téhle řadě mám myslet. Pravděpodobně pro mě znamenala zatím největší zklamání. Co se týče hereckých výkonů, tak ty bych byl ochoten ještě překousnout - většina z nich byla i fenomenální, ale dějově jsem se nedokázal ztotožnit ani s jednou postavou. A to ani nemluvím o krvavých a sexuálních scénách, které už ani tolik nešokovaly, ale spíše překypovaly trapností. Finálová epizoda mě na jedné straně dokázala nadchnout, ale zároveň mi přišla dost slabá. Je to škoda, dost jsem od tohohle tématu očekával. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatím mám z celého AHS velmi rozporuplné pocity. Druhá řada byla divočina, ale líbila se mi. První polovina řady desáté je otřesná. A pátá řada, vcelku solidně hodnocená...Brazilská telenovela křížená s hororothrillerem v duchu Seven, ale napsaným studentem druhého ročníku FAMU. Název American horror story přesně odpovídá mé představě toho, čím Hollywood škodí. Perverzními úchylárnami, kde se to hemží zbytečným násilím a sexem, kteréžto nemají pro děj žádné zvláštní opodstatnění. Umím si představit, jaké lákadlo je to pro (nejen) latentní psychopaty a psychotiky. Nicméně dala by se z toho udělat slušná šestihodinová série, pokud by se tvůrci drželi žánru a udělali buď thriller, nebo horror a nesnažili se namontovat do toho rodinné drama. Herecké výkony oscilují od vynikajících, po strašidelně béčkové...lady Gaga je pak mimo tyto kategorie. Do desáté epizody jsem byl na vážkách, jestli je to za tři, nebo za lepší tři hvězdy, ale závěrečná epizoda byla otřesná, takže spíš jsou to slabé tři. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polovica na jednotku s hviezdičkou. Hoci ma Hotel neoslovil až tak, ako Asylum (a azda i Freak Show), počas prvých dielov som musel uznať, že ide asi o "najvyladenejšiu" sériu spomedzi všetkých. Lady Gaga úplne bez problémov nahradila Jessicu Lange, Evan Peters dostal asi najlepšiu rolu od prvej série (vrátane) a Denis O´Hare jednoznačne mal byť nominovaný na Zlatý glóbus za najlepší ŽENSKÝ (!!!) herecký výkon. Zvrátenosti (sexuálne, aj krvavé) dosahujú vrchol asi práve v tejto sezóne. Bohužiaľ, druhá polovica sa začne pomaly ale isto rozpadávať a nespasí ju už ani cameo pár postáv z Muder House a Coven. Samotné prostredie hotela každopádne parádne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story není zrovna série, kterou bych vyhledával. Možná i proto trvalo nějakou dobu, než jsem se odhodlal pustit si sérii Hotel, kde se ve velkém předvedla Lady Gaga a ukázala celému světu, že není jenom schopná zpěvačka, ale i šikovná herečka (i když se jí Leo Di Caprio na Glóbech stejně smál). Mně ale nakonec zbylo akorát to utvrzení, že Lady Gaga je fakt dobrá. Hotel totiž potvrzuje kvality celého seriálu. Osobně se mi zdá, že koukám na, příběhově, neuvěřitelnou hámotinu, která prostředím připomíná Osvícení, ale postavy jsou tu natolik ujeté, že říct jakýkoliv dialog muselo nahlas vyvolat salvu smíchu napříč celým natáčecím týmem. Jinak si to nedokážu vysvětlit. A když pak do toho zakomponují upíry, začal jsem přemýšlet, jestli je Ryan Murphy normální nebo jestli je to nějakej psychotik. Technicky je to totiž ztvárněno parádně a osobně si říkám, jestli tu trošku nemrhá talentem. Jelikož ale problém mám hlavně já a většina je spokojená, tak bych řekl, že problém jsem tu spíš já, než Ryan. Logiku bych tu ale hledal těžce. Hned první scéna prvního dílu mi jistě dá za pravdu a vlastně jednoznačně dává najevo, jak se bude odvíjet zbytek série. ()

filmoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotel bohužel nemá žádnou nosnou "románovou" linku jako předchozí epos Freak show... vykrádá předchozí série (prodej domu, "černá" mstitelka...) a neustále je vrší jeden jateční obraz na druhý. Kdo čeká jen potoky krve, bude nadšený, ale kdo čeká něco víc než prvoplán, bude zklamaný. Jediné dvě smysluplné herecké role tu mají skvělá Bathes jako robustní recepční a Paulson jako uvěřitelná feťačka. Jinak mlhovina a karikatury, včetně Lady Gaga, která sice do panoptika zapadá dobře , ale J. Lange nesahá jako hlavní záporačka ani po podvazky... ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Názov halloweenskeho zrazu v hoteli Cortez – Devil's Night – sa objavil už vo filme Vrana (1994), kde sa tak hovorilo zločineckému halloweenskemu besneniu v uliciach Detroitu. (BlackTom)
  • Celý hotel Cortez, aj s postavou jeho zakladateľa (Evan Peters), je inšpirovaný skutočným sériovým vrahom Henrym Holmesom, ktorý v roku 1893 otvoril počas Svetovej výstavy v Chicagu svoj vlastný hotel, kde podľa odhadov mohol zavraždiť až 230 ľudí. V roku 1896 vo Philadelphii bol odsúdený na trest smrti a obesený. (BlackTom)
  • Postava Ramony Royale (Angela Bassett) je napísaná podľa herečky Pam Grier, ktorá sa preslávila ako hviezda tzv. blaxploitation filmov. Typický imidž si tvorcovia vypožičali z filmu Foxy Brown (1974). (BlackTom)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama