Reklama

Reklama

Úžasná paní Maiselová

(seriál)
  • USA The Marvelous Mrs. Maisel
Trailer 2
USA, (2017–2023), 39 h 23 min (Minutáž: 43–76 min)

Hrají:

Rachel Brosnahan, Tony Shalhoub, Michael Zegen, Alex Borstein, Marin Hinkle, Justine Lupe, Eden Malyn, Joey Stromberg, Ned Van Zandt, Barbara Kingsley (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(43)

V roce 1958 v New Yorku vede Midge Maiselová spořádaný život - manžel, děti a elegantní večeře na Jom kipur v jejich bytě v Upper West Side. Ale život nabere nečekaný spád a musí rychle najít svou další přednost - proměna z hospodyňky ve stand-up komičku je divokou volbou pro všechny kromě ní. (Prime Video)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (29)

Série 1 (2017) (S01) 

První sezóna seriálu mě potěšila parádní retro atmosférou i kvalitním obsazením. Tím tvůrci naštěstí neskončili, nechyběl totiž ani velmi dobrý scénář, takže jsem si mohl užít porci výborného humoru, který doplňovalo velice dobře zvládnuté drama. Detaily jsem vypíchnul už v komentářích k jednotlivým epizodám, takže už jen dodám, že se těším na druhou řadu. 4*+ ()

Pilot (2017) (S01E01) 

Pilotní díl byl pro mě dost zvláštní. Neměl jsem pocit, že bych se díval na něco úžasného, humor byl sice přítomen, ale nebylo ho tolik, abych se chechtal od začátku až do konce, takže by to pro mě měl být slabší průměr. No jo, jenže já jsem si po skončení půlhodinové epizody uvědomil, že už utekla celá hodina, já jsem se celou dobu bavil, aniž bych pořádně věděl proč, a nuda mi nehrozila ani náhodou. ()

Ya Shivu v Bolshom Dome Na Kholme (2017) (S01E02) 

Zatímco mi u předchozího dílu nebylo úplně jasné, proč se tak dobře bavím, tentokrát jsem si byl důvodem jistý. Děj ve druhé epizodě výrazně ožil, a přestože jsem se usmíval už od ranního setkání v tělocvičně, teprve čtvrteční večeře to nakopla naplno. ()

Opustils mě (2017) (S01E03) 

Měl jsem pocit, že tempo ve třetí epizodě lehce pokleslo, proto jsem taky mírně ubral na hodnocení, to byla ale jediná vada na kráse. Jinak jsem se opět výborně bavil a jsem tvůrcům velmi vděčný za to, že do hlavnií role obsadili výbornou Rachel Brosnahan a nesáhli třeba po Elizabeth Moss. To by bylo opravdu nešťastné (velký eufemismus). 4*+ ()

Noční tah (2017) (S01E04) 

Pravdou je, že jsem si ani tentokrát bránici nenatrhl, ale to je vlastně v pořádku, protože to ani nebylo záměrem tvůrců. Líbilo se mi, jak se jim opět podařilo vytvořit výborný mix dobrého humoru a dramatu, aniž by upadali do trapnosti. Některé Abeho hlášky mě fakt dostávaly a úplně mě fascinuje, že někteří muži neměli ani po třicetiletém manželství šanci zjistit, jak doopravdy vypadá jejich žena:-)) 4*+ ()

Břink (2017) (S01E05) 

Už jsem postavu Abea chválil v předchozím komentáři, a už to musím udělat znovu. Bavím se s ním, i když jen několikrát zopakuje: "O.K.". Měl jsem pocit, že se tentokrát humorem více šetřilo, vyskytoval se hlavně v první polovině epizody, pak děj poněkud zvážněl. To ale není stížnost, scénář podává i drama velmi kvalitně. ()

Paní X v Gaslight Cafe (2017) (S01E06) 

Když není seriál úplně dobrý, většinou nefunguje polovina sezóny. Někdy je slabší první půle, v některých případech mě neosloví spíše ta druhá, nejjednodušší je to se špatnými seriály, tam bývá sezóna slabá jako celek. Tím vším chci říct, že už mám za sebou šestou epizodu, a zatím jsem neviděl špatný díl, a to o něčem vypovídá. ()

Jen si poslužte (2017) (S01E07) 

Já se tedy nechci Miriam nikterak dotknout, ale začínám mít pocit, že opravdovými komiky jsou tady spíše Abe Weissman a jeho žena Rose, ti mě vždycky spolehlivě pobaví. Každopádně šlo i tentokrát o zábavnou i poučnou záležitost, která jednomu osvětlí, že je fajn být spontánní, ale... ()

Díky a dobrou noc (2017) (S01E08) 

Tak jo, i finále se tvůrcům vyvedlo. Líbilo se mi, že nepřišli s nějakým naprosto úžasným zakončením sezóny, bylo vidět, že s jistotou počítají s druhou řadou, takže si v klidu připravili závěr, na který se dá bez problémů navázat. Jako obvykle jsem se dobře bavil a těším se na pokračování. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Už z mého hodnocení je jasné, že mě druhá sezóna oslovila ještě více než první řada. Po celou dobu jsem se hodně dobře bavil, protože Amy Sherman- Palladino napsala výborný scénář, do něhož dosadila postavy, které proti předchozí sérii lehce poladila, a to bylo přesně to pravé, co seriál potřeboval. Postava Midge je sama o sobě výborná, ale Abe Weissman mě v některých chvílích fakt válcoval. Velká spokojenost. ()

Simone (2018) (S02E01) 

Postava Miriam je dobře napsaná a Rachel Brosnahan ji hraje skvěle, přesto ji už poněkolikáté zastínili její rodiče. Abe i Rose jsou tak dokonale mimózními postavami, že je nemůžu nemít rád. Tedy, v jedné domácnosti bych s nimi žít nechtěl, ale takhle na dálku je žeru. 4*+ ()

V centru všeho dění (2018) (S02E02) 

Tak jo, nemá cenu, abych tady něco předstíral, tenhle seriál mě fakt baví, to už je úplně jasné. Často mívám pocit, že půlhodinová epizoda trvá hodinu, tady to funguje přesně naopak. Nuda nehrozí ani na okamžik, nemám vůbec čas na složité filosofické úvahy a po celou dobu se dobře bavím. ()

Mučírna (2018) (S02E03) 

Třetí epizoda pro mě byla zatím z druhé řady nejslabší, a přesto bych nemohl říct, že byla špatná. Za mě každopádně pořád platí, že Abe a Rose jsou v případě, že se chci dobře zasmát, jasnou sázkou na jistotu. Pokud budou mít následující díly alespoň takovou kvalitu jako tento, budu spokojen. ()

Dovolená! (2018) (S02E04) 

Nemohl jsem hodnotit jinak než plnou palbou; takový festival totálního snobství se hned tak nevidí. Jsem tak trochu fanda filmů a seriálů o viktoriánské Anglii, na tohle ale žádný z nich neměl. Myslím, že tolik židovských rodin pohromadě jsem naposled viděl snad jen v Schindlerově seznamu. ()

Půlnoc v Concordu (v hotelu Concord) (2018) (S02E05) 

Vzhledem k tomu, co jsem napsal v minulém komentáři, je jasné, že mě potěšilo setrvání v Catskills se všemi těmi úžasnými atrakcemi, které mě udržovaly v němém úžasu. Závěr epizody v hotelu Concorde ale s přehledem přebil naprosto všechno, co mi dosud nabídl Steiner Mountain Resort. Abe:-) ()

Zatančíme si? (2018) (S02E06) 

Šestá epizoda sice nebyla tak kvalitní jako předchozí díl, přesto jsem nedokázal ubrat celou hvězdičku. Abeův střet s holou realitou byl totiž skvělý a míra jeho deziluze obrovská. Tony Shalhoub ve své roli exceluje a já si všechny jeho kreace opravdu užívám. 5*- ()

Rodinná večeře (2018) (S02E07) 

Epizodu bych s naprostým klidem ohodnotil čtyřmi hvězdičkami, pokud by nebylo dvou podstatných záležitostí. Tou první bylo jednoznačně obsazení Rufuse Sewella do (téměř) štěku, ve kterém byl jako obvykle skvělý, druhým mocným zážitkem byl pro mě Jom Kipur. ()

Někdy (2018) (S02E08) 

Začíná být naprosto evidentní, že se k seriálu stavím značně nekriticky. Já se fakt snažím, ale co nadělám, když mě celá tahle záležitost opravdu baví. Osmá epizoda přinesla různá "poprvé": první autogram, první šňůra, první požár, první motel... A zase jsem se bavil, co už. 5*- ()

Volte Kennedyho, volte Kennedyho (2018) (S02E09) 

V komentáři k předchozímu dílu jsem vyjmenoval různá "poprvé", na něž se tam dostalo, a hned v deváté epizodě došlo na poprvé v televizi. Když se daří, tak se daří. Tvůrci se šikovně vrátili k největšímu konfliktu první sezóny (když pominu rozpad manželství), televizní vystoupení mělo grády a oba rozhovory otců se syny byly výživné. ()

Jen já (2018) (S02E10) 

Tvůrci se sice rozhodli nedat Miriam tolik prostoru jako minule, ale i tak se postarali o to, aby bylo finále druhé sezóny dostatečně zajímavé. A stejně jako v předchozí řadě nebyl závěr nikterak bombastický, nedošlo ani na ohňostroje ani na pochodující kapely, zato byl ideálně vtipný i dramatický zároveň. ()

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama