Reklama

Reklama

Mr. Mercedes

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2019), 29 h 12 min (Minutáž: 50–60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Harry Treadaway, Brendan Gleeson, Jharrel Jerome, Isaiah Stratton, Ann Cusack, Jimmy Gonzales, Scott Lawrence, Kelly Lynch, Arian Moayed, Mary-Louise Parker (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Brendan Gleeson v roli postaršího detektiva Billa Hodgese obdrží dopis, ve kterém se kdosi přiznává ke zrůdnému činu. Osm nezaměstnaných zemřelo, když čekali před pracovní agenturou a úmyslně do nich najel ukradený mercedes. Tím dopis nekončí. Anonym policistu ve výslužbě upozorňuje, že bude ve vraždění pokračovat. A rozhodně se nehodlá spokojit jen s osmi oběťmi. (geklon)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (58)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je pomerne dobrá, keďže Brady a jeho šialenstvo sú jeho protagonistom zahrané vuac ako na dobrej úrovni a aj značne pozmenený príbeh je v porovnaní s knihou ešte celkom dobre zvládnutý. V druhej sérii sa tvorcovia príliš vzdialili knižnej predlohe a tretia časť trilógie Koniec hliadky nebola spracovaná zrovna najlepším spôsobom. Našťastie sa v tretej sérii scénaristi viac držali románu Stratení nájdení a podarilo sa im tak napraviť dojem z nešťastne spracovanej druhej série. Celkovo patrí Pán Mercedes k lepším seriálom, v ktorom stavili najmä na charizmatického Brendana Gleesona, ktorý síce Billa Hoodgesa stvárnil podstatne inak, na akého sme zvyknutý z kníh, ale časom si jeho svojskú vždy nahnevanú povahu človek obľúbil a vďaka tretej sérii sme sa dočkali aj šťastného konca. V porovnaní s knižnou trilógiou tak Bill Hodges obstál podstatne lepšie. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Výborně strukturovaný krimi-thriller mezi detektivem v důchodu a vyšinutým sociopatickým vrahem. Mezi těmito dvěma dovedl seriál skvěle přepínat a jak vrčící medvěd Brendan Gleeson, tak i slizoun a počítačový kvítek Harry Treadaway podali hvězdný výkon. Nebýt dvou trochu slabších dílů, jdu do plných. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Mr.Mercedes je prvá kniha z trilógie ktorú pomerne dobre napísal Stephen King, seriál podľa knihy je ale dosť ohlodaný na kosť....nie je to žiadna katastrofa ako Under the Dome alebo odpad a hnoj menom The Mist. Dá sa to pomerne aj pozerať aj keď čitateľ si všimne nechutne zjednodušenú dejovú líniu a viaceré zmeny v príbehu ktorý dostal po hubu...škoda...je tak max na 50 % prvá séria..uvidíme ako si poradia tvorcovia s druhou sériou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

1. série: Podle mě ani samotná předloha od Kinga není nic extra, těžko tak ze seriálu vymáčknout něco, co opravdu nadchne. Nicméně musím říct, že spousta filmů a seriálů podle Kinga (např. Pod kupolí) jsou oproti knihám sračka, bohužel. Naproti tomu toto nebylo vůbec špatné - fajn provedení. Konec bohužel trochu vyšuměl do prázdna a to nejen proto, že se odklonil od předlohy. Brady si zasloužil velkolepější konec. On i sám King mohl trochu na závěr přitlačit na pilu, bohužel se tentokrát držel při zemi. Uvidíme, co nám bude naservírováno dál... ()

bllm 

všechny recenze uživatele

V životě jsem snad neviděla tak nudnou a nezajímavou detektivku. A teď se navíc, jak taky koukám (Série 2 (2018) - 10 epizod), potvrdilo moje podezření, který ve mně vzbudila závěrečná scéna. A já se budu muset dívat na dalších 10 dílů. Ach jo, chudák já. Brendan Gleeson samozřejmě dobrej a děsivější z Treadwayovic dvojčat taky dobrý. ()

Galerie (427)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho scén bylo natočeno v obchodním centru v Charlestonu v Jižní Karolíně. Ostatní scény byly natočeny v sousedním městě Goose Creek. (mgalovam)

Reklama

Reklama