Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (215)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatné. Lajna je, hlavně v prvních dílech, trochu nedotažená. O svém stylu ovšem nepochybuje. A věřím že i kdyby žádný neměla, tak by jí ho vtiskl Langmajer úplně sám. S tak skvěle napsanou postavou snad ani nemohl zklamat. Slušných herců se v seriálu sešlo povícero a to i v epizodních rolích. Dokonce bych si dokázal představit druhou sezónu, což mi u takového Vyšehradu, který většinu času přešlapoval na místě a kloudně nenaplnil ani čím dál kratší díly, zní jako úplná blbost. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lajna rozhodně lepší Vyšehradu, kde sice byly první tři díly excelentní, ale pak to upadlo. Lajna si držela vysokej standard v každým díle, bylo na co se koukat, navíc stopáž jednoho dílu 22 minut oproti trapnejm sedmi minutách od Štáfka taky potěšila. Langoš držel tenhle seriál hodně vysoko nejdřív sám, ale překvapivě Vagnerová mu udržela v dalších dílech krok. Škoda malýho prostoru pro Taclíka, ale celkově tleskám i nohama. Po fotbale a hokeji by mohl zkusit Obbod zabrousit do prostředí tenisu, myslím, že tenhle sport, kde v čechách kámen šuká cihlu, by si to zasloužil. ()

Reklama

Mara97 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Vyšehrad byl fajn a navždy z něho bude mnoho hlášek, Lajna je někde úplně jinde. Langmajer valí jednu hlášku za druhou, seriál má spád, navíc je natočen takovým stylem, že se opravdu nelze nudit. Oceňuji i natáhnutí na formát kolem dvaceti minut - minulý Vyšehrad měl některé díly třeba i kolem pouhých šesti, což už se stopáží rovná trošku delšímu videoklipu mainstreamové písně. Do Lajny se mi dlouho nechtělo, protože hokej moc nemusím, nicméně to byla chyba. Doporučuji všem, od tohodle se opravdu nedalo odtrhnout. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačitá recese. 1) Je to vlastně víceméně one-man show 51letého Jiřího Langmajera. Na něj jsou psány skoro všechny hlášky a on svým výkonem suverénně válcuje všechny ostatní. Navíc mu to fakt sluší (až na ten příšerný knír)._____ 2) Další herci víceméně jen příštipkaří. 19letý hezký Zdeněk Piškula je jako obvykle herecky nevýrazný, snad jen fešácký 38letý Václav Neužil ml. si svou epizodku kanadského profesionála očividně užil. I 34letá Hana Vagnerová (blbka Denisa) lehce přispěla._____ 3) Věk protagonistů se vztahuje k první řadě._____ 4) S Vyšehradem porovnat neumím, neviděl jsem._____ 5) Psáno po dvou řadách. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Langmajer je v roli fanatického hokejového trenéra geniální a jeho výkonu nelze cokoliv vyčíst. Škoda jen, že některé vyloženě geniální scény a hlášky o to více kontrastují s prázdnějšími úseky. Jako celek mě to ale hodně bavilo a je to podle mě povedená přestřelená nadsázka z hokejového maloprostředí naší kotliny. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Na Hrouzkově bundě lze nalézt loga Montreal Canadiens, Boston Bruins, New York Rangers, Chicago Blackhawkes, Detroit Red Wings a Toronto Maple Leaves. (dandy11)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama