Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny s tuctem krutopřísnejch drsňáků na obou stranách barikády, který po sobě jdou jak kohouti na zaplivaným městským smetišti. Ač by tu jeden pravýho hrdinu pohledal (vlastně se mnohem snadnějc fandí zlodějům!), jsou všechny postavy tak dobře napsaný, že s nima člověk chce trávit co nejvíc času a klidně by skousnul delší stopáž. Až na trochu přehnaný provedení samotný loupeže výbornej "tak trochu jinej" policejní thriller. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší a najnapínavejší heist movie za veľlmi, veľmi dlhú dobu. Film má dobré tempo, napätie, presvedčivých hercov, a najmä nepredstiera, že je niečím, čím nie je. Do takéhoto filmu nemôžete vstúpiť s očakávaním nejakého filmového majstrovského diela. Ak tak urobíte, budete očividne sklamaní. V podstate je to celé len zábavná akčná jazda, ktorá ponúka aj niektoré prekvapivo zložité postavy, či nečakane zložitú a zamotanú hru na mačku a myš. Vyskytlo sa niekoľko prirovnaní tohto filmu k filmu Heat a myslím si, že môžu byť do istej miery opodstatnené. Očividne to nenesie hutnosť a silu súboja DeNiro/Pacino z polovice 90. rokov, ale štruktúra deja, tempo, vývoj postavy a pozadie Los Angeles boli veľmi povedomé. Hlavný rozdiel v charakteroch postáv je asi ten, že v tomto snímku sú hlavní predstavitelia na opačnej strane zákona totálni anti-hrdinovia, v spomínanom Heat si neviete vybrať, s ktorou postavou viac sympatizujete. Navyše Berard Butler predvádza najlepší výkon za posledných desať rokov. 140 minútov ubehne ako voda, tempo filmu je brutálne a ani raz som sa nedostal dosituácie, kedy by som sa pozrel na hodinky. Pre niekoho to bude možno stereotypný film o drsných chlapcoch, ktorí sa snažia jeden druhého prešťať, ale z môjho pohľadu je to naozaj zábavná jazda a stojí za to ju pochváliť. Btw, v ktorom filme už dnes vidí divák hlavnú postavu s cigaretou v ústach? Palec hore, fanúšikovia akčnej kinematografie s drsnými chlapmi tento film jednoducho neobídu. Tento film nakrútili muži pre mužov a ja som zaň vďačný. 90% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klidně tomu přidám nějaké body navíc za snahu vytvořit poctivou napodobeninu nedostižného Heatu. Člověk si samozřejmě řekne že Schreiber není DeNiro a Butler není Pacino, ale ruku na srdce koho podobné filmy o gansterech, kteří se snaží dostat policajtům na kobylku nebaví. Smekám před režisérskou prvotinou Gudegasta. Délka je sice vražedná, ale Butlet nehrál možná 5 let v ničem lepším. Některé scény parádní a akční stránka hodně povedená. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní přestřelka byla parádní a když se na scéně objevil zlej policajtskej bastard Butler se svým týmem, dávalo to tušit drsnou akční jízdu. To se ale tak úplně nevyplnilo. Dost výraznou roli tu hraje motiv geniální loupeže. Nic proti tomu. Užil jsem si i tuhle linku, ale film to trochu zpomalilo. No a pak tu byly výjevy ze soukromí hlavního hrdiny, které asi měly ukázat, že to není jen tupá mlátička, ale také chlap se srdcem, co má rád svoje děti, ačkoliv do ideálního otce má daleko. Bez toho bych se obešel. V závěru se zase film vrátil na akční vlnu a to bylo jedině dobře. Jen mě už začíná vytáčet, jak se takřka všichni tvůrci snaží přijít na samotném konci s nějakým zvratem, který staví dosavadní děj na hlavu. Herecky pecka a vedle zmíněného Butlera řádí i Pablo Schreiber. Samozřejmě obešel bych se bez Padesátníka, ale to už je asi nutné zlo. 80% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý akčňák se zajímavou zápletkou a dobrou akcí. Jedná se opravdu o dokonalou loupež. Na konci jsem tak trochu fandil už těm lupičům, škoda, že jich víc nepřežilo. Jinak film postrádá kladného hrdinu, což je trošku mínus. Máme zde pouze padouchy, ať už lupiče nebo zlé poldy. Jinak ale akce krásná a film mě zabavil. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • V čase 1:16:08 se chystají šerifové do akce a jediný Big Nick (Gerard Butler) na sobě nemá žlutý nápis SHERIFF. Avšak v čase 1:49:00 už nápis má, a to zepředu i zezadu. (trainster6)
  • Bez ohledu na obsazení herců zůstala většina postav stejná. Pouze postava Donnieho Wilsona (O'Shea Jackson) musela být kvůli věkovému rozdílu trochu přepsána, protože představitel Donnieho byl mladší než skutečný Donnie. (griph)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno