Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

genetique 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší a najnapínavejší heist movie za veľlmi, veľmi dlhú dobu. Film má dobré tempo, napätie, presvedčivých hercov, a najmä nepredstiera, že je niečím, čím nie je. Do takéhoto filmu nemôžete vstúpiť s očakávaním nejakého filmového majstrovského diela. Ak tak urobíte, budete očividne sklamaní. V podstate je to celé len zábavná akčná jazda, ktorá ponúka aj niektoré prekvapivo zložité postavy, či nečakane zložitú a zamotanú hru na mačku a myš. Vyskytlo sa niekoľko prirovnaní tohto filmu k filmu Heat a myslím si, že môžu byť do istej miery opodstatnené. Očividne to nenesie hutnosť a silu súboja DeNiro/Pacino z polovice 90. rokov, ale štruktúra deja, tempo, vývoj postavy a pozadie Los Angeles boli veľmi povedomé. Hlavný rozdiel v charakteroch postáv je asi ten, že v tomto snímku sú hlavní predstavitelia na opačnej strane zákona totálni anti-hrdinovia, v spomínanom Heat si neviete vybrať, s ktorou postavou viac sympatizujete. Navyše Berard Butler predvádza najlepší výkon za posledných desať rokov. 140 minútov ubehne ako voda, tempo filmu je brutálne a ani raz som sa nedostal dosituácie, kedy by som sa pozrel na hodinky. Pre niekoho to bude možno stereotypný film o drsných chlapcoch, ktorí sa snažia jeden druhého prešťať, ale z môjho pohľadu je to naozaj zábavná jazda a stojí za to ju pochváliť. Btw, v ktorom filme už dnes vidí divák hlavnú postavu s cigaretou v ústach? Palec hore, fanúšikovia akčnej kinematografie s drsnými chlapmi tento film jednoducho neobídu. Tento film nakrútili muži pre mužov a ja som zaň vďačný. 90% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Kdybych chtěl bejt zlej, tak řeknu, Den of Thieves ve vztahu k Heat je jako film Gridlock ve vztahu k Die Hard 2. Ale takové peklo to zase není. Problém je v tom, že DoT je opět produkt zhoubné "gym cinematography (c)", tedy trendu (zejména akčních) filmů, které vznikají setkáváním producentů, režisérů a herců v posilovnách a fitkách, narozdíl od let 80.-90., kde se potkávali zejména na kokainových večírcích. Až do omrzení se tu tak všichni ti nasvalení holohlaví hošani v tílkách plácaj neustále po ramenou, choděj s rukama metr od těla a pohybujou se houpáním. A jsou furt zpocený. Narozdíl od svého předobrazu se tu oba protagonisti nesnaží jeden druhého zas tak nějak přechytračit, ale místo toho si neustále porovnávaj péra. Úplně katastrofální jsou dějové odbočky k rodinám dvou členů proti sobě stojících stran, které se na dvou scénách snaží trapně vysvětlit, jaký vliv má jejich způsob života na jejich rodiny. Zejména u 50centa vidíme v první scéně jak vyhrožuje klukovi svý dcerky a později v další scéně, jak mu dcera říká, že ho má ráda a to je všechno! Nic víc. WTF? Co to trochu staví na nohy (krom mé tolerance k filmům, kde na sebe lidi střílej) je Pablo Schreiber, jehož minimalistický, uzavřený herecký výkon skutečně prodává iluzi, že v jeho hlavě probíhá nějaký velký plán. Co však naprosto selhává je machistická póza frackovitého Butlera, který zde hraje úplně neskutečně papírovýho pitomce, který nejspíš má být cool a gritty, ale chová se místo toho jak osmiletý dítě v kožený bundě. Scény, ve kterých ujídá koblihy z krvavé krabičky na místě činu, sám se vydá s páčidlem do banky, domněle obsazené lupiči s rukojmími či luxusní rozpoutání přestřelky v koloně aut plných civilistů, to jsou místa, kdy se celý ten koncept pohřbívá kompletně. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že Geraldovi museli kvůli fotce na plakát zlomit vaz, to možná i stálo. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"It´s about to be a legendary..." You wish, Gudegast. Nelítostný souboj z druhé ruky, se závěrečným twistem vypůjčeným z jiné devadesátkové krimi klasiky (nechci spojlerovat). A i když to není tak epické, propracované, atmosférické a osudové a zábavně hovadský Butler a charizmatický Schreiber jako soustředěný profík nejsou Pacino a de Niro a ani ty přestřelky tak nebaví, pořád je to solidní řemeslo a stojí to za zhlédnutí. 70%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dobrá žánrovka. A Gudegastovi vlastně docela (dost) závidím. Ne to, že by byl bůhvíjak skvělý a nápaditý filmař, ale fakt, že dostal příležitost natočit film přesně v duchu svých oblíbených krimi klasik (ikonický Nelítostný souboj z toho trčí na všechny strany). Ještě důležitější však je, že jim svou variací/poctou neudělal žádnou ostudu. Jeho vlastní přínos subžánru drsných policajtsko-zlodějských kriminálek je sice minimální (žádný osobitý rukopis, originální ozvláštnění dějové struktury či výjimečná scéna), ale i při pouhém napodobování/kopírování ustál tohle nemalé sousto po všech stránkách se ctí (film drží pohromadě, má konzistentní atmosféru, příjemné tempo vyprávění, solidní herce, dobře natočenou akci atd.). Podle mě na sebe může být docela hrdý - já bych na jeho místě rozhodně byl... 70 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(49%) Jeden z nejrozporuplnějších filmů. V podstatě ani nevím, co nám tento počin chtěl říct. Celé je to takové nezáživné a dějem a ani ničím jiným se to nikam v průběhu sledování neposouvá. První hodina je ještě docela vydařená a to díky G.Butlerovi, který svojí roli sehrál bravurně. Jenže to byl asi tak jediný klad snímku. Neříkám, že se zde najde plno nelogických děr, ale jako krimi to působí dost průhledně. Víme vše, co se stane a ta poslední část filmu se zloději mi přišla tak nezáživná, nudná, až jsem málem usnul. Butler se najednou vytratí, pak se ke konci ukáže, nevím, celé to bylo dost divné. Hudba – té jsem si nevšiml. Rozhodně jsem se vyloženě nenudil, ale opravdu kromě Butlera zde není o co stát. Technicky je to natočeno výborně, i přestřelky jsou celkem dobře nasnímané, i když moc nezaujmou. Vidím to na průměr, takovou tu slabší jednohubku. 2/3* - po dlouhém zvážení dávám silnou 2*. Víckrát bych si to ale nepouštěl, takových filmů bylo už natočeno mraky. Tohle mě moc neoslovilo. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Původně měl mít film kolem 160 minut a měl představovat jiný konec. (ČSFD)
  • V čase okolo 2:04:00 Merrimen (Pablo Schreiber) dostřílí poslední zásobník z pistole, závěr mu zůstane zachycený na záchytu závěru, následně vyhodí prázdný zásobník a zjistí, že nemá žádný další na přebití. V dalším střihu vloží prázdný zásobník zpět do pistole, vypustí zpět závěr, tak aby zbraň vypadala nabitá a připravená ke střelbě. Toto není vzhledem ke konstrukci pistolí možné. Zbraně a zásobníky jsou konstruovány tak, aby prázdný zásobník posunul záchyt závěru, tím zablokuje závěr v zadní poloze a střelec vidí, že má prázdno. Pokud by chtěl docílit kýženého efektu, musel by nejdříve vypustit závěr a pak vložit prázdný zásobník. (Globus_Jirka)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama