Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pefektní záležitost po dlouhé době! Gerard Butler zde hraje opět skvělého, drsného antihrdinu a myslím, že od Ctihodného občana neměl lepší roli ( Je škoda, že se tenhle borec věnuje komediím, tyhle filmy mu sedí!). Je zde skvělá banda zlodějů, všichni bývalí mariňáci, schopní, inteligentní, solidně vybavení, kteří mají v plánu přepadnout banku, kterou se nikomu vykrást ještě nikdy nepodařilo. Akce je zde sice méně, ale když na ní dojde, jsou to drsné přestřelky, které jsou perfektně ozvučené, působí drsně i reálně a hlavně strategicky. Butler mě svým výkonem bavil hodně a gangsterského fízla zahrál geniálně. Napínavé, skvěle natočené, dobře promyšlené s nečekaným zvratem v závěru a vrcholem je samozřejmě přepadení banky, kde se mi až zatajoval dech. Chlapácký film jak víno. 85% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny s tuctem krutopřísnejch drsňáků na obou stranách barikády, který po sobě jdou jak kohouti na zaplivaným městským smetišti. Ač by tu jeden pravýho hrdinu pohledal (vlastně se mnohem snadnějc fandí zlodějům!), jsou všechny postavy tak dobře napsaný, že s nima člověk chce trávit co nejvíc času a klidně by skousnul delší stopáž. Až na trochu přehnaný provedení samotný loupeže výbornej "tak trochu jinej" policejní thriller. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Malujte si co za hovna chcete, za mě přesně taková ta policejní "ayerovka" (a budiž, malinko rip-off HEAT) pro jaký mám slabost. Drsný mačo charaktery na straně kriminálníků i policie, zábavný obsazení a cool městský přestřelky, naposledy s čím mě potěšilo TRIPLE 9. Butler tu hraje super "cop gangstera", co je svým způsobem větší grázl než banda lupičů v jeho hledáčku, takový fyzický anti-hrdina mu sedí a táhne film i s dvouhodinovou stopáží. Charisma i záporák Schreiber (známý z AMERICAN GODS), má to pár zábavných UFC cameí a vtipnou scénku s 50 Centa dcerou. Srát originalitu, tyhle filmy by měly pořádně vydělávat - chci jich víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak Heat má brášku. Nemá sice vizálně dokumentaristický rukopis mistra Manna a psychologičtější propracovanost postav nahrazuje jednoduchost a přímočarost, ale koho to sere, když při poslední akci ani nedýcháš, Gerard je sexy jak nikdy a140 minut film přeměnuje na tryskoment. Zase jednou chlapi sobě. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nelze popřít viditelné paralely s "Nelítostným soubojem", "Dokonalá loupež" stojí pevně na vlastních nohou. Zatímco Mann přišel se stylově vytříbeným portrétem dvou antagonistů s profesním respektem vůči sobě a zabývá se etikou světa zločinu a spravedlnosti, Gudegast nabízí divákům precizní heist biják s důmyslným scénářem, který záměrně stáčí pozornost diváků. --- NÁSLEDUJÍ SPOILERY --- Zdejší vyprávění má tři ústřední postavy, které nám v průběhu snímku nějak prezentuje, ale to jen proto, aby nás po konci nechal si sami vše přehodnotit, byť již v průběhu stopáže nám dává dvojznačné indicie, že asi vše nebude tak, jak se zdá. Překvapivě k tomu tvůrci využívají elementy přepáleného machismu, kdy před zraky diváků nechají defilovat zasmušilé mastodonty, které ale současně v žádném případě nevykreslují coby sympatické figury. Ačkoli automaticky jsme dle žánrových konvencí nastaveni k tomu, abychom sympatizovali se strážcem zákona a současně oceňovali důvtip a coolness jeho antagonisty, postupem času je film oba ukazuje jako nesympatické zatvrzelé kokoty. Kdo se zprvu jevil jako frajer, vyjeví se jako fanatický workoholik, protřelý a mazaný smypaťák se ukazuje jako tragický pěšák a odhalení mozku celé operace ukazuje, že kdo dokáže stereotypní maskulinní role jen hrát, vždy bude mít navrch oproti těm, kteří je tupě žijí. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Postava, ktorú stvárnil Gerard Butler, je voľne založená na bývalom špeciálnom agentovi ATF a operatívcovi v utajení menom Jay Dobyns, ktorý bol veteránom v infiltrácii do rôznych zločineckých organizácií. Samotný Dobyns si zahral vo filme menšie cameo ako zákazník baru, ktorý  platí účet. (Real Tom Hardy)
  • V úvode filmu je na obrazovke napísané, že v L.A. prebehne jedna lúpež každých 48 minút, čo je 2400 za rok, a že je Los Angeles hlavným mestom bankových lúpeží. Táto prezývka mestu prislúchala v 60. rokoch minulého storočia. A v roku 2016 prebehlo v celej Kalifornii "len" 462 bankových lúpeží. (Real Tom Hardy)
  • Ve filmu se objeví dva šampioni UFC. Člena gangu Base si zahrál Max Holloway a obchodníka s diamanty z konce filmu si zahrál Michael Bisping. (rhcp44)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama