Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (318)

topr harley 

všechny recenze uživatele

No co říct. V poslední době je v módě si stěžovat na to, že tvůrci se dostatečně nedrží knižní nebo herní předlohy. Jenže to tady neplatí. Z filmu jde celkem solidně vidět, že si tvůrci svoje domácí úkoly udělali. A stejně nejsem spokojený. Prostě to není to, co bych si představoval. Z filmu jde vidět, že peněz moc nebylo, jak na speciální efekty tak na casting no. Prostě nízkorozpočtové béčko, které obsazení nabralo ze seriálových herců. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já si myslím že se to povedlo celkem hodně, krásný start a začátek. Trochu vtipu neuškodilo a zombie začátek hodně potěšil. Je pravda že jsem čekal mega nářez a když běželi minuty já jsem si tuhle novinku hodně užíval. Takový návrat který pokud přinese pokračování bude nářez. Herečky hodně slušný výběr, a příběh se mi hodně zamlouvá. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ono už, když bylo ohlášeno obsazení, tak bylo celkem jasné, že to bude sračka ... když do role modrookého blonďáka s nejvíc americkým jménem "Leon Scott Kennedy" obsadíte Inda (takhle to přesně dopadne, když si objednáte Leona z Wishe ... brownwashing btw) a do role Jill dáte černošku (blackwashing btw). Pak přišel první trailer s příšerným vizuálem a naprosto otřesným CGI (tady jde vidět, že se pro změnu používala trial verze After Effects), kdy už bylo nad slunce jasné, že se bude jednat o lacné céčko ... nicméně pořád tu byla naděje, že alespoň zabaví. Jako ano, tvůrci se snaží o jakýsi fan service v podobě lacných cosplayů a využívání "ha-ha" memů v podobě Jill Sandwichů apod., ale zábava se nekoná ... spíš přehlídka absolutních nelogičnosti a stupidního jednání postav (to co udělali s Leonem je až k pláči, a fakt se teď nebavim, že ho přebarvili na hnědo) ... a samozřejmě pochcání loru předlohy, které měl být tenhle Resident nejvěrnější. Raději si dejte znovu první Andersonovku, která je o 300% lepší a navíc má skvělou atmosféru a MMMM v podobě laserové chodby. Za toto lacné rasistické hovno fakt neplaťte. Poprvé děkuji covidu, bo si jsem jistý, že tohle se díky němu nezaplatí a pan Roberts už nikdy nedostane žádný větší film a už vůbec ne dvojku ... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ze všech hraných filmů nejvěrnější zpracování. Což pořád není výhra. Kaya mi sice vykompenzovala Milu relativně slušně, ale jinak jsou to docela netflixovské hrátky s castingem, kdy jsou tváře některých herců v porovnání s předlohou i etnicky úplně mimo. Odpovídá snad jen Ada Wong. Film je totální béčko, ale tak svým vzevřením měly působit i původní hry, atmosféra je každopádně fajn a spousta odkazů na hry, hlavně na první dva díly, taky. 50% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale zatím všechno co na sobě mělo štempl Resident Evil byla vlastně spíš sračka. Od těch her až po filmy hrané či animované.. Za mě ten svět prostě nefunguje. Mytologie je kostrbatá, překombinovaná, neorganická.. Postavy vždycky o hovnu.. Monstra groteskní takovým tím nechtěně směšným způsobem... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Přestože události prvního a druhého dílu her dělí od sebe přibližně dva měsíce, ve filmu se obě hlavní události z her (průzkum Spencerova sídla v horách jednotkou S.T.A.R.S. z prvního herního dílů a zamoření a následný úprk z Racoon City z druhého dílu) odehrávají dle slov režiséra a scenáristy Johannese Robertse pouze během jediné osudné noci, a to 30. září 1998, během které se odehrává děj her „Resident Evil 2“ a „Resident Evil 3: Nemesis“. (S.U.E.S.)
  • Premiéra Resident Evil: Racoon City stejně jako vydání herního dílu „Resident Evil: Village“ (2021) koliduje s 25. výročím herní série Resident Evil, jejíž původní první díl vyšel v roce 1996 na Playstation 1 a PC. (S.U.E.S.)
  • Resident Evil: Racoon City adaptuje první dva herní díly „Resident Evil“ (1996) a „Resident Evil 2“ (1998). (S.U.E.S.)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama