Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (317)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

A zase to nevyšlo. Jako fanoušek herní série bych se už klidně spokojil i s dobře natočeným akčním béčkem, ve kterém by charaktery odpovídali postavám z her a triky odpovídaly alespoň současným standardům. K čemu pak totiž je těch pár pomrknutí na herní fanoušky, když tvůrci totálně rezignovali na budování napětí, charakterovou stránku jednotlivých postav, kvalitní akci (kam opravdu nepočítám Chrisovu stroboskopickou vyvražďovačku) a v neposlední řadě na scénář, který zde spíše připomíná špatné improvizační divadlo. No nic, tak kdo to zkusí příště? ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem do tohohle šel, s tím, že to bude prostě špatný a vlastně mně to překvapilo, že to neni až ak hrozný. Jako ono to je hrozný, protože do jednoho filmu nenacpete tři hry, aniž by to neudělalo problémy. Takže v tomhle směru, je to hrozně uspěchaný a neměl sem čas poznat ty postavy. Protože tyhle postavy, se i docela liší od těch herních, zde je třeba Leon totální mamlas, Wesker je sympaťák a neni vyloženě zlej, Claire a Chris mají docela zajímavou minulost a tady je škoda, že se neprohloubily jejich rozdílené povahy. Kdy na jedné straně, máme Chrise který je nacucaný propagandou o tom, jak je Umbrella super a na té druhé Claire která nechal v dětství svého bratra napospas Umbrella. Ale ta atmosféra je celkem solidní, dost tomu pomáhá že zde Raccoon City neni žádné velké město, ale takový zapadákov, takže to působí dobře. Navíc infikovaný, taky působí dost zajímavě, neprve propadají šílenství a sebepoškozování, až pak se z nich stanou zombíci. Ti vypadají celkem solidně, masky sou slušný a místy se na ně dost nepříjemně kouká. Film má navíc pár celkem solidních scén, hořící příchozí, boj v temnotě a občané kteří přicházejí o rozum, to sou celkem dobrý záležitosti. I sem si říkal, že by to mohlo být i na ty čtyři, ale když si k tomu připočte jen jednu solidní akční scénu, tak ty tři sou vlastně docela dost. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Videoherní nálož se zombíky, která zklame hráče, ale potěší fanoušky zombie filmů.Za mne lépe vystavěné než série s Andersonem. Už od úvodu film nastolí temnou a intenzivní atmosféru podpořenou sakra úderným soundtrackem ( ten byl vynikající) a jde se z jedné akční scény do druhé, což v dnešní záplavě romantických číčovin, dramat a muzikálů je už pomalu vzácnost.Postavy jsou sympatičtější než kdokoliv z Úsvitu Mrtvých, ale souhlasím, že zrovna Leon, který měl být tahounem je ve výsledku spíš otravou. Líbila se mi neskutečná nálož Jump scarů, za což by kdejaká duchařina trhala ruce, masky zombie jsou taktéž v pohodě a gore mohlo být více, ale na dnešní poměry hororů si myslím dostačující. Na příběh, postavy a pomalu ani na dialogy zde nebyl moc čas, na věc se jde okamžitě a prioritou jsou Zombie a Řežba a to já sakra rád. Není to dobrý film, ale je to dost zábavné a guilty pleasure na to, abych byl s tím v pohodě.Pořád mě udivuje, že lidé kroutí hlavou nad tím, že se postavy v hororech chovají hloupě, to je jak jít do Zoo a divit se, že tam jsou zvířata. Vizuálně to má občas slabší triky, ale sakra v Úsvitu Mrtvých tvůrci neměli rozpočet ani na masky Zombie.Společně s Armádou Mrtvých jediní letošní Zombie vítězové.Příběh 2/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 1/5, Herci 3/5.7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

2* nedám, na to som v živote videl priveľa podstatne horších hororov. Ale či som do istej miery sklamaný? Som. Úvod dobrý. I neskôr sa dostavovala slušne temná atmosféra. K tomu fajn kasting v čele s mojou obľúbenou Kaya Scodelario (Korisť), svižný dej odvíjajúci sa v kvázi reálnom čase, drsné efekty a masky a akčné scény a zaujímavé umiestnenie do 90. rokov (s tomu odpovedajúcim soundtrackom). ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 40% | Nikdy jsem nebyl žádný mega fanoušek RE, který by žil touhle značkou, ale minimálně první 2 hry jsem dohrál a zanechaly ve mě docela silný zážitek - především díky své neúprosné survival horror atmosféře. V téhle filmové adaptaci se sice tvůrci snažili ukázat nám co nejvíce ikonických lokací spolu se známými charaktery, ale ve výsledku nedokázali nabídnout více. Nejvíce mě zklamalo to, že se úplně vytratila právě ta moje oblíbená survival atmosféra, kdy jediný moment s jakž-takž hutnou atmosférou je Chrisův boj proti zombíkům ve vile, kdy vidíme pouze záblesky - ale protože to není zrovna extra dobře natočeno, ani tahle scéna se nedá považovat za bůhvíjak vydařenou. Nejvíce mě celý film štvalo, jak tvůrci ignorují headshoty a většinu zombíků postavy zabíjí pouze pár výstřely do těla... A ani ti zombíci, vlastně většinu filmu moc jako RE zombies nebyly, achjo.... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu se Jill (Hannah John-Kamen) ptá, zda je horší smrt nechat se spolknout obřím hadem, či sežrat velkým bílým žralokem. Jde o odkaz na první hru, ve které se objevují jak obří had, tak žraloci. (NiWi)
  • Přestože události prvního a druhého dílu her dělí od sebe přibližně dva měsíce, ve filmu se obě hlavní události z her (průzkum Spencerova sídla v horách jednotkou S.T.A.R.S. z prvního herního dílů a zamoření a následný úprk z Racoon City z druhého dílu) odehrávají dle slov režiséra a scenáristy Johannese Robertse pouze během jediné osudné noci, a to 30. září 1998, během které se odehrává děj her „Resident Evil 2“ a „Resident Evil 3: Nemesis“. (S.U.E.S.)
  • Když vejde hořící řidič do policejní stanice, hraje píseň „Crush“ od Jennifer Paige. Během hraní hada pilotem na telefonu hraje „What's Up“ od 4 Non Blondes. (Duoscop)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama