Reklama

Reklama

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

  • USA 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (více)
Trailer 3

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit" útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v „třaskavém" regionu jinak určitě zasluhoval. Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka „bezpečnostních analytiků", bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy, především nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl. (CinemArt)

(více)

Recenze (681)

Kritickej 

všechny recenze uživatele

6/10 O několik levelů slabší než Black Hawk Down, ale pořád solidní vojenský film. Zážitek dost kazí přehnaný americký patos a taky sem tak nějak nebyl vůbec napjatý. Hrdinní američané začnou umírat až když na ně zlotřilý libijci začnou střílet rakety (ale proč jen dvě???), jinak nemá útočící lůza proti profíkům moc šancí. Plusem je překvapivě ukázněný Bay. ()

remotrumpet 

všechny recenze uživatele

"Odplata je kurva a jej striptérka je karma." - "Najhoršie sú pauzy..." - "To nebude dobré, toto je na pytel. Každý Ranger vie, že francúzi a indiáni útočia za úsvitu." ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Podobný styl jako ,,Černý jestřáb sestřelen", který jsem viděl před pár dny. Zde ale oproti němu je té akce místy o něco méně a času na vydechnutí více. To ale nemění nic na tom, že 13 hodin je velmi dobře udělaný akční film se sympatickými tvářemi a i tak dobrou dynamikou, který si 5* určitě zaslouží! ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Film jako takový je skvělý, plný akce a nechybí ani brnkání na citlivou strunu. Tvůrci nám tak dávají možnost se s hlavními hrdiny sblížit a o to víc celou událost prožít. ()

Y2ORSI 

všechny recenze uživatele

Občas mám chuť na pravý americký military patos, kdy hrstka reků čelí obrovské přesile domorodců. Samozřejmě, žádný neschopný generál nemůže rozumět těžkému údělu hochů v akci. Tak nezbývá než se spolehnout jen na sebe a soudruhy ve zbrani, obejít vedení a zachránit si kůži...a přesně tohle dostanete. Od akce jsem čekal maličko víc, žádná scéna vám neurve hlavu. Technicky je film opět parádní, ale těch scén, které byste radši přeskočili je vážně moc. I přes tu děsivou stopáž je finále takové uspěchané. Jakoby bay chtěl, abychom si, stejně jako vousatí ex-mariňáci, užili nudu v Benghází, než si pár arabů řekne, že 9/11 oslaví podle svého. ()

CampaHD 

všechny recenze uživatele

90%-Imax Bory, no a mame tu prve prekvapenie roka 2016,suhra postav a pribeh ktory drzi,nicoho nie je vela a nic nechyba,vsetko je tak presne ako ma byt. Samostatna poklona hercom. Cakal som malo a dostal som vela. ()

brona4545 

všechny recenze uživatele

Je vidět proč se ten film Americké vládě nelíbí. Krásně ukazuje byrokratický šiml, který musí řešit. Než se rozkaz dostane k vojákovi, tak ho musí schválit 20 lidí a nedej bože aby se někdo zeptal co se vlastně děje. Film si zaslouží minimálně 85%, protože je udělaný velice přesně- dle skutečnosti ()

iwolf 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem, že by mohl Michael Bay natočit skvělý dramatický film, navíc dle skutečné události...to se potvrdilo, tenhle žánr mu prostě nesvědčí...Očekával jsem, že by z tohoto tématu mohl udělat skvělou popcornovou zábavu, ale to se mu též vůbec nepovedlo...Z celého filmu mě zaujal jen jeden akční záběr (pohled ze shora na svištící kulky při obléhání tajné stanice CIA), jinak vůbec nic a to je od takového akčního magalomana velké zklamání. Nečekejte žádný podobný zážitek jako u filmu Černý jestřáb sestřelen, kde máte pocit, že jste uprostřed boje. Tady se žádný takový pocit nedostaví. Je to jen další z mnoha filmů o hrdinství amerických vojáků s mnoha klišé, ani tu americkou vlajku si Bay na závěr neodpustil. Tato událost o tragickém selhání amerických tajných služeb by si určitě zasloužila mnohem lepší zpracování, než které nám nabídl Bay. Když mě tento film bavil méně než poslední Bayovo Autoboti, tak ten film opravdu dobrý být nemůže...proto za mě jen velmi slabých 40%. ()

limalama 

všechny recenze uživatele

S filmem Na život a na smrt sice trochu ztrácí, ale svoje silné chvilky. Uvítal bych kratší začátek a víc akce, ale kamera a celkový dojem to napravují. Za mě 70% ()

Morb 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jeslti jsme všichni koukali na ten stejný film, ale já se vyloženě nudil. K postavám jsem si nevytvořil žádný vztah a v průběhu filmu se mi všichni ti vosuáči mezi sebou dost pletli. Ve filmu je mraky chyb a třeba rozstřílené/nerozstřílené auto aka Porsche z Komanda mi vyloženě vadilo. Celý film je dost chaotický, akční scény bez nápadu. Celý film provází nejistota toho, na které straně ty či ony jednotky stojí, což je určitě zajímavý náhled do skutečnosti, ale určitě by se to dalo natočit tak, aby mi to nebylo absolutně jedno. Nebavil jsem se. ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

Aj ked to bolo po technickej stranke velmi dobre natocene, Michael Bay a jeho rozpocty si vyzaduju urcitu uroven, ale bolo to pre mna malo autenticke, hrozne umela atmosfera a klasicky patos: amerika, rodinka a somarinky, to ani nebudem komentovat. ()

Flav 

všechny recenze uživatele

Další ubohej americkej mlejnek na maso. Podstata těch jatek, který tam ty americký namachrovanci předvádí je dle hodnocení téměř všem ukradená. Strkat rypák kam nemaj a všechno rozesrat jim šlo vždy dobře ala "True Story". Všechno americký se už jaksi notnou dobu točí jen a jen kolem války, no proč asi !! Pojmuto jako velká podívaná nezdolného patriotismu a přehlídka hromad mrtvol, které jsou schopné vyprodukovat emerický zbraně. ()

Jops 

všechny recenze uživatele

Spousta lidi Michaela Baye nemusi. Ale filmy jako Skala, Armagedon ci Mizerove se mi vzdycky libily a rad se na ne mrknu znova. O tomhle filmu jsem vedel jenom to, ze to tocil Michael Bay. A jsem rad, ze jsem necetl, nevidel zadnej trailer, zadnou recenzi, protoze ten film jsem si uzil naprosto luxusne. O me je zname, ze kdyz v osum vecer pustim film, v devet vetsinou spim. Tady jsem se akorat na zacatku nadechl a koukal a koukal a rikam si, ty kravo, to jako fakt je podle skutecne udalosti ? I kdyby to bylo z poloviny slabsi jak v tomhle filmu, tak pred klukama smekam kloboucek. Pravdou je, ze vsech sest marinaku vypada, jak kdyz prisli z jednoho vrhu :) Po chvili jsem nevedel kdo je kdo, ale to si myslim, ze v tomhle filmu je naprosto jedno, protoze musite myslet na to, ze je dobre se obcas nadechnout a ne jenom hltat zabery :) ()

Martin_47 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší film letošního roku. Skvělí neokoukaní herci, hudba, akce...no prostě všechno. Mimochodem pokud nerozeznáte od sebe ouřadu z Kanclu, zrzka, dlouhána, brejlouna atd. tak je asi něco s vaším zrakem v nepořádku........jooo a patosem nešetří zejména uživatelé CSFD v komentářích. ()

rewoluce 

všechny recenze uživatele

Americký film, ktorý nakrútil Americký režisér v Líbyi je zaujímavým doplňkom v dnešnej ponuke treťotriednych snímkov.. Napriek tomu, že film ma zaujal a nudil som sa len sporadicky (v prvej polovici filmu), nedám mu viac ako tri hviezdy a to preto, lebo zas! raz Amíci ukázali ako elegantne vedia dodrbkať celkom dobrý scenár.. Lacné počítačové efekty ma tiež veľmi nepresvedčili tak mi zostala "len" know-how a to je dosť málo. Výber hercov celkom sedí až na tú pigu ktorá volá podporu kdesi z Talianskej základne a po hodine skonštatuje "nedorazili".. Čo ale musím vyniesť celkom hore nad hladinu je tá hlúposť ktorou Amerika ovplýva a to je neschopnosť niečo poriešiť (narážam na samotný dej a princíp tejto skutočnej udalosti) a vysporiadať sa s nezmyselnosťou zákonov ktoré platia len v Amerike a nikde inde! Proste celé zle.. Inak sa nudiť nebudete okrem zábavy je vo filme všetko vrátane divadla ()

karelhura 

všechny recenze uživatele

Satelitní mobil, čekám dítě,mrtvý hrdina,americká vlajka (jářku trochu pošramocená) střelba a je tu konec. Neviděl jsem už to někdy ? ()

Související novinky

Affleckové a Rudá četa

Affleckové a Rudá četa

31.08.2017

Ben Affleck se po necelé dekády režírování u Warner Bros. vydává ke konkurenci. Jeho nový projekt se jmenuje Red Platoon a natočí ho pro studio Sony, které s ním určitě prahne po oscarových… (více)

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama