Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady je to hlavně o tom, na jakou rychlost jede Scott Adkins a on očividně jede na nejvyšší stupeň. Co tu předvádí v aréně je naprosto neskutečné, a i když je samotný příběh hodně velké klišé, tak jeho akčně akrobatické výstupy prostě dokazují, jaký je machr a že si prostoru před kamerou zaslouží co nejvíce. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Stále baví a Boyka to tam pořád krájí. Chudší rozpočet byl sice trochu vidět, ale mě to vůbec nevadilo. Stejně tak mi nevadila změna režiséra, kdy sice Isaac Florentine je na souboje v ringu a choreografie machr, ale nový režisér se rozhodně nemá za co stydět a jeho práce je také velmi dobrá. Ta dramatická část s ženou Almou byla spíše příjemným rozptýlením. Přece jen sledovat 90 minut pouze a jen souboje, to by mohlo začít nudit. Takhle to bylo správně vyváženo a Boykova motivace proč pomoc Almě, nebyla na křeč a ani to nepůsobilo lacině či trapně. Jednoznačná spokojenost! 80% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jak přes kopírák trojky dvojky, ovšem a co je důležitý, přidal se nám malinko (i když jednoduchej) příběh, kterej nám vybočuje i mimo provazy ringu za zdi arény... Musím se přiznat, že mě Boykův čtenářskej koníček bible a bláboly o bohu dost prudí! Zabiják jeho kalibru, je najednou citlivej jak špička jeho vocasu?... Nejde mi to do kupy! Každopádně za návrat v novodobým světě filmu do akčních 80ek-90ek je dát tu čtvrtou stár povinností! 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je mašina a v téhle pitomoučké sérii nelze čekat nic víc než jen zatraceně skvělou choreografii soubojů. Jeho Yuri Boyka sice ve stovkách ilegálních zápasů zlámal desítky kostí a způsobil několik otřesů mozku, přesto je to pokorný chlap se srdcem na správném místě. Nešťastná náhoda v ringu ho donutí se trochu zamyslet nad svými cíli a v rodném městě vyhledá manželku protivníka, který po zápase umřel. Paninka je v nesnázích, tohle město totiž ovládá mafiánský boss, který má zmáknutou policii i zálibu v pořádání ilegálních zápasů. Než vdovu požádá o odpuštění, zjistí, že i ji má mafián v hrsti. Atmosféra rozbitého Východu je fajn, Adkins záhy láme další nosy, ohýbá končetiny a plachtí efektně vzduchem. A o tom to celé je. O choreograficky vymazlených, dlouhých a přehledných zápasech. Před pětadvaceti lety bychom něco takového s chutí zbaštili a po vyběhnutí závěrečných titulků hned véháesku přetáčeli na nejlepší sekvence. Dnes je doba přeci jenom jiná, solidní průměr to ale pořád je, ať už v dialogových scénách probíhá všelijaké zvěrstvo. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

V dnešní záplavě předigitalizovaných, mládeži přístupných akčních filmů těžko najdete na plátnech kin poctivou, oldschoolovou mlátičku s důrazem na drsnou fyzickou akci a kontaktní choreografii. A tak nezbývá než sáhnout do direct-to-video vod, kde pořád ještě existují bojové filmy, jejichž herci nepotřebují dubléry ani jiné berličky v podobě závěsných lan, rychlých střihů nebo digitálních efektů. Jejich syrové rvačky, během nichž je při každém úderu a pádu cítit skutečná bolest, fungují jako protilék na všechny ty sterilní (byť trikově ohromující) bitky digitálních figurek superhrdinů, které dnešním akčním filmům dominují. Série Undisputed patří v téhle oblasti k tomu nejlepšímu. A ani čtyřka po obávané změně režiséra nakonec není vůbec špatná. Novodobý „Van Damme“ Scott Adkins se po letech opět vrací do své nejlepší role ruského vězeňského zápasníka Boyky, který se poprvé objevil jako hlavní záporák v Undisputed II. V Undisputed III se pak stal hlavní postavou a ve čtyřce si dokonce vydobyl své jméno v (původním) názvu filmu. Tentokrát už je z něj vyložený klaďas, který se již nestará pouze sám o sebe (a o to být nejlepší bojovník pod sluncem), ale myslí i na ty druhé. To ale vůbec neznamená, že by nám vyměknul. Jeho motivace vyhrát tentokrát sice nejsou moc přesvědčivé, zato v ringu je stále stejně badass. Jen škoda, že bojové styly jednotlivých aktérů jsou si tentokrát dost podobné, jejich pohyby se dost opakují a akce nemá tu správnou gradaci. Undisputed III se to tedy nevyrovná, ale pořád je na co dívat. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodne mal film režírovať Isaac Florentine, no kvôli úmrtiu manželky Barbary od natáčania odstúpil. Na filme sa však podieľal ako producent. (m.a.t.o.)
  • Dátum narodenia 17. jún 1976 z falošného pasu Yuriho Boyky sa zhoduje so skutočným dátumom narodenia jeho predstaviteľa Scotta Adkinsa. (m.a.t.o.)
  • Vo filme si mal pôvodne zahrať Nathan Jones, no nabitý pracovný rozvrh mu to nedovolil. Nahradil ho Martyn Ford. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama