Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Trojkou došel Boyka pětihvězdičkového Vykoupení. Vznik čtyřky byl technicky velmi náročný a vzhledem k průtahům s uvedením si lze vyvodit, že jeho realizace byla otázkou spíše vyšší moci než schopnostmi tvůrců. Jenže prostě když něco děláte srdcem, všechno ostatní včetně rozumu jde do prdele. Takže jo, příběh čtyřky zrovna nezabral sto áčtyřek, ale koukám-li z druhé strany: na co jsme čekali, že to tvůrci navlečou?? Ano, sedělo mi víc prostředí ze třetího dílu, včetně dalších fighterů, tady prostě nabíhají osvalenci do ringu vlastně bez jakýchkoliv expozic a opouští jej ve stavu rozsypaného čaje. I přes jednostránkový scénář se mi ale postava Boyky mimo ring líbila. Stejně jako Alma. Příběh uzavírám jako tu nejtenčí nit, na kterou realizační tým Chapkanov, Florentine, Man navlékl naprosto špičkové bojové korálky. Adkins v mezidobí mezi třetím a čtvrtým dílem absolvoval krasobruslařský kurs u Pljuščenka a okořenil ho svými nárty, patami, lokty, přičemž vznikl nový bojový styl Boykadó. To, co se tu děje v ringu, má samozřejmě v prvé řadě vypadat super, ale ono to jednoduše JE super, protože Adkins, Man, Achabbkahe a další jsou srdcaři a totální šrotovací mašiny, které znají snad jen jednoručky, strečink, gymnastiku a nulovou gravitaci. Mám štěstí, že stárnu, ale vidět tato arénová komba v nějakých patnácti šestnácti letech, bezmyšlenkovitě bych svolil k odjezdu do džungle, běhal bych s kilem hovězího u zadku se smečkou hyen za sebou a nechal si na rectus abdominis pouštět tykve klidně ze stometrové sekvoje. Prostě rozklad na buněčné úrovni, fantazie, euforie, obdivuje tenhle skill maximálně. Navíc je super, že vše krásně vidíme, že funguje kamera, střih, nasvícení... a jen ta hudba pokulhává. Alan Gold a jeho Can´t Stop Me je fajnová, i znovu ta Bring It On, ale jinak vlastně nic. Pátý díl nejspíš uvidím ve věku 40+ (a Adkins 46+), takže své nadšení krotím, ale teď jsem si to užil ještě opět skvěle. Díky za to! ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Prostě Boyka!!!! Kdo přistoupí na pravidla, kde příběh je tuctový a sepsaný za jeden den, ale bitky jsou fajn, tak bude spokojený. Boje samotné mají opět parádní choreografii a kamera zabírá fakt všechno. Každý protivník měl něco do sebe, takže jsem osobně spoko. Komu se líbila trojka, tomu se bude líbit i tohle. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno co k tomu psát? Vypadalo to, že to snad nikdy nevyjde, tak se dal očekávat buď velký sukces nebo velký průser a nakonec to není ani jedno z toho, spíš se jedná o typicky lehce nadprůměrný Boykovský příběh. To jest povedenené fighty plus maximální dějová retardace aneb miliarda a jedno klišé které je pravda zabalené do svižné bojové omáčky, ale i tak, kdo kurwa píše Florentinovi ty retardovaný scénáře?! A chyba není v Adkinsovi ten tu i mimo ring uhrál co se dalo, ale imbecilní děj mu dává K.O. Takže klasika nic víc nic míň.60% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Po všech těch odkladech, co mě neskutečně sraly, se Jurášek konečně vrátil a opět natrhnul prdel všem naivkám, co si myslely, že Bójka je porazitelný. Každému soupeři tak kromě rozbití škeble, zlámání žeber a již zmíněnýmu natrhnutí prdele Bojka dává jako bonus zdarma navždy sražený sebevědomí, pocit méněcennosti a chuť plačtivým hlasem volat maminku (pokud je soupeř při vědomí) . Jeden je tvrdohlavej až moc a ne a ne zůstat ležet až dostane finální mordu a už zůstane ležet nafurt, tuhej jak řízek ze čtvrtý cenový. No a průser je na světě, jelikož Jurášek někde po cestě potkal svoje svědomí a tak zatímco ve dvojce by nad tím mávnul rukou, ve trojce by ho to hlodalo no a tady? Přeeesně, jde to žehlit u čestvé vdovy. Ta má dluhy u týpka co si myslí, že se z něj každej posere a je tak na Bójkovi, aby ho vyvedl z omylu. Počet protivníků, co mu křížej cestu rapidně klesá až zůstane jen víc než dva metry vysoká a asi 160 kg těžká steroidová gorila slyšící na jméno Martyn Ford. No a asi pro nikoho nebude zrovna spoiler když vykváknu, že Jurášek sejme i tuhle poslední překážku a, tadááá, týpek co si myslel že se z něj každej posere se posere a bídně chcípne s šukovaným výrazem v mordě. Tfuj na něj, hovno uměl a chtěl pomník. To vše ve fightech s absolutně vymazlenou cholero-grafií, kde Bojka lítá vzduchem a se slovy - mrdám na gravitaci - vás donutí, aby jste měli hubu u kolen a za zvuků lámaných kostí jen nadšeně chrochtali ať je sejme všechny. Ponaučení? Neser Bojku, pyčo !! ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Další cesty bojovníka Boyky jsou poněkud zvláštní. Neříkám, že předchozí díly byly to, co se mi vybaví při vyslovení spojení "originalita ve filmu", ale snažily se vždy razit nějakou cestu a snažily se ji jít pokaždé mírně jinak. Zde se ale nalézáme tak trochu v mrtvém bodě. Za prvé se složitostí příběhu dostáváme do béčkových vod 80 let a za druhé Boykovo bojové umění nás už moc nepřekvapuje. Největší problém vidím právě v tom, že tvůrci nepřišli s ničím osvěžujícím. Na druhou stranu to co dostáváme, dostáváme kvalitně natočeno a pořád se na to pěkně kouká. Boykovi fandíte a prožíváte každý úder. Dokud nejste tak trochu otupělí, je to velká zábava, později už jen rutinní zábava. Příště už to na tu 4tou u mě být nemusí.70 procent. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva na Ukrajine a v Rusku, tak jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Dátum narodenia 17. jún 1976 z falošného pasu Yuriho Boyky sa zhoduje so skutočným dátumom narodenia jeho predstaviteľa Scotta Adkinsa. (m.a.t.o.)
  • Pôvodne mal film režírovať Isaac Florentine, no kvôli úmrtiu manželky Barbary od natáčania odstúpil. Na filme sa však podieľal ako producent. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama