Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Recenze (410)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, má to hodně silných stránek. Ale megabit bych z toho nedělal. Zkrátka poctivý a pěkně nasnímaný snímek. 75% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MOHOL BY SOM TU ROZPRÁVAŤ O BOHU, ALE TAM KAM MIERIME, NIE JE." __ Zlákaný pozitívnymi hodnoteniami i veľmi pochvalným ,,Cervenak-ovým" komentárom som si napokon, po vyše troch mesiacoch čo ho mám stiahnutý v notebooku, ,,Outlaw King" pustil. Prekvapilo ma úvodných 9 nezostrihaných minút, hoci som v nich nevidel žiadne hlbšie opodstatnenie než snahu priblížiť sa vyspelosťou spracovania iným súčasným veľkoprodukciám. Napokon sa potvrdila moja domnienka a zvyšok filmu ma ničím výraznejšie nezaujal. Nie je zlý, je však nakrútený veľmi rutinne, nevýrazne bez hlbšieho vkladu, ktorý by som videl v hudbe, vo vizuálnom spracovaní, v prepracovanosti bojových choreografií alebo zapamätateľnejších hereckých výkonov, ktoré som aspoň porovnával s rovnakými postavami v ,,Statočnom srdci" a tešila ma opätovná účasť Jamesa Cosma. Síce miestami v okato digitálnom, ale inak obstojne spracovanom záverečnom strete je okrem zrejmej inšpirácie v Gibsonovej verzii možné vypozorovať značnú podobnosť s Branaghovým pojatím bitky pri Azincourte v ,,Henrichovi V.", ktorá je viditeľná vo využití dažďa, blata, smrti chlapca i v celkovej fyzickej podobnosti Billyho Howla s veľkým shakespearovským bardom. (3985. hodnotenie, 268. komentár k filmu) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Jako druhý díl nedávno viděného Statečného srdce se mi film velmi líbil. Opět krvavý a krutý středověk, do toho souboje anglické šlechty mezi sebou, boj o samostatnost Skotska a samozřejmě také láska. Myslím si, že film se Gibsonovu Statečnému srdci vyrovná nebo alespoň nedělá ostudu. Je dobré shlédnout oba filmy krátce po sobě, aby byly zřejmé souvislosti a návaznost děje. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv si stále nemohu Statečné srdce přiřadit do kolonky zhlédnutých filmů, tak po tomto volném sequelu by to asi chtělo už vidět. Zprvu jsem si absolutně nebyl jistý, jestli u Netflixu dokáží natočit pořádný historický film, který se s ničím nemaže. Sice se rozpočet mohl pochlubit mnoha nulami, ale i tak mě něco pořád vrtalo v hlavě. Má chyba. Všichni ve svých rolích dokonalí, samotná špinavost středověku zachycena opravdu nesmírně realisticky. Za úžasnou, místy až magickou krajinu Skotska jsem rád, ta země toho má fakticky hodně co nabídnout ! Tudíž si kameraman vyhrál se záběry na tuto úžasnou krajinu, což potěšilo. Asi si pořád jméno Pine budu spojovat s kapitánem Kirkem ze Star Treku, ale vězte, že tato role mu byla šitá na míru. A ten jeho luxusní skotský přízvuk, věřím, že naučit se to nemohlo být jednoduché. Za to fakticky smekám klobouček. Podmanivá hudba, krvavě zpracované souboje (taková jatka jsem na konci nečekal). Asi se to nedostane ke všem, ale v mnoha ohledech to poráží většinu konkurence. Za mě dávám 84 % ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Robert I. Skotský a jeho cesta za královskou korunou. Outlaw King je sice nedokonalým, ovšem působivým a rozhodně chytlavým portrétem vladaře, který si musel svoje místo na slunci vybojovat. Slabší dramatické momenty zachraňují naštěstí slušní herci (pokud příliš neřešíte přízvuky), solidní atmosféra a silné akční sekvence. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jestli si od historického filmu mapujícího temný krvavý středověk něco přeju, tak je to přesně tohle necenzurované porno plné brutálního násilí. Výborná kamera a hlavně parádní první desetiminutovka a závěr, i když i zbytek filmu je vyplněna opravdu kvalitní hmotou. Chris Pine mě pomalu ale jistě začíná bavit a Douglaaaaas (ehm Aaron T-J) byl prostě parádní. Mile překvapila i Florence Pugh, která si pro sebe po právu ukradla nejeden záběr. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Před bitvou: Mohl bych mluvit o Bohu, ale tam kam jdeme není!!! Jestli budete bojovat za Boha, za čest, zem nebo rodinu, za sebe, je mi to jedno. Dokud bojovat nepřestanete!!! Zní to vznešeně a hrdinsky? Určitě, ale o tom tento film není. Ukazuje jak hnusný, špinavý a odporný to tenkrát nejspíš bylo. Ukazuje, že slovo nic neznamená, že daný slib může být porušen a věřit se dá jen těm nejbližším. Že z bitvy neodcházíte jako hrdina, ale odcházíte od krve, bláta a počítáte ztráty. Hrdinou a nesmrtelnou legendou se totiž stanete až tehdy pokud uspějete. Film nebude pro každého, ale tento žánr já můžu a když k tomu přidám naprosto super Chrise Pinea v hlavní roli musím dát 90 procent a plný počet. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Se Statečným srdcem bych to nesrovnávala, už pro to, že některé události jsou zde předloženy jinak ( například úmrtí krále a mnoho dalších nesrovnalostí). Prostě se jedná o samostatný film z přibližně stejné doby, respektive popisuje to co se událo jen o pár měsíců a let později. Víceméně vyfabulované i reálné historické události jsou v tomto nenápadném snímku rozhodně zajímavější než předvádí většina současné masové filmové produkce. Film asi neměl miliardové rozpočty, nicméně v porovnání s tou povrchní, puberťácky naivní nebo zcela nezáživnou hrůzou plnou pseudohrdinů, která jde poslední léta povětšinou do kin, se jedná spíše o nadprůměrný a vydařený kousek. Rozhodně bych kvalitativně podobných filmečků uvítala více, i když to není zážitek na 100%. Neokázale, obyčejně natočený historický film s nevýrazným Ch.Pinem v hlavní roli si mě i přes své nedokonalosti dokázal získat. Bojové scény zvládnuté věrohodně, na výbornou. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to Statečné srdce 2 s o něco menším rozpočtem. Robert Bruce, inspirován nedodrženými sliby Angličanů a popravou Williama Wallace, znovu zažíhá Skotskou revoluci. A opět se jedná o krvavou a špinavou pohádku, ve které ale sice nikdo nenosí kilty (byť i tak uvidíme nějaký ten penis i prs), ale jinak je to na omak, očuch i olíznutí úplně ten samý typ filmu. Aniž by se jednalo o vykrádačku. Není to možná tak epické a zapamatovatelné jako Gibsonův megahit, ale jinak je to nadstandardní záležitost a dokonalá ukázka toho, jak by se dnes měly točit filmy ze středověku. A ŽE BY SE DNES MĚLY ZNOVU TOČIT FILMY ZE STŘEDOVĚKU. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Má to parádní bitvy, ale jinak mě na tom štve ten polovičatý přístup. Co se týče krvavosti je to nekompromisní, ale v jiných ohledech si to nezadá s klasickým hollywoodským bijákem alá šablonovitě romantická linka s Bruceovou manželkou. Hlavní hrdina je celkem bez charismatu, tak z něj aspoň uděláme toho nejhodnějšího týpka, jaký kdy ve středověku žil. V porovnání s Rob Royem Neesonem nebo statečným srdcem Gibsonem prostě Pine ani zdaleka neobstojí. Příběh je taky ničím nepřekvapující průměr. Bahýnko na závěr to ale na rozdíl od Krále tentokrát slušně zachraňuje. Možná zním nespokojeně, ale jsou to takové lepší tři. Zábavné i natočené je to dobře, řádně propracovaný příběh a nečernobilé postavy to ale postrádá. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Pekne na dren, hlavne kdyz jsem pred 14 dny videla Chriae Pine ve WW84 a rikala si, ze to at radeji nehraje nez tohle a ze neumi starnout... A tady to dokazuje, role radoby hezounku at hodi za hlavu... Pripomnelo mi to statecny srdce a taky Krale... A ma to atmosferu... Spokojenost ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Braveheart skončil, Outlaw King pokračuje. Skvelá výprava, exteriéry a nemalý rozpočet sú základom pre kvalitnú historickú drámu. Outlaw King má navyše vynikajúci casting (obzvlášť totálny šialenec Taylor-Johnson exceluje) a spracovanie historického konfliktu, ktorý zobrazuje, je ukážkové. Mackenzie nemá taký zmysel pre detail a zromantizované prerozprávanie príbehu s podporou úžasného soundtracku ako Gibson, na jeho snímok sa však pozerá úplne parádne. Dychberúci zážitok, maximálna spokojnosť! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Výborný historický film, jen s malými odchylkami od skutečné historie. Naproti zromantizovanému Statečnému srdci je to syrové, špinavé a natočeno v mnohem reálnějších barvách. Středověk byl hustokrutopřísnej. Nechtěl bych. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Perfektně to utíkalo a já si jen před závěrečnou bitvou neodpustila pár keců o symbioze s Husity, to člověku vleze do hlavy samo. Jinak hodně dobrý zážitek s autenticitou doby, kdy syrovost a krutost byla denním chlebem a počasí hnusný. Angláni se zkrátka mlátili s každým na potkání od věků, cti měli plná ústa a skutek někdy utek, takže, ať žije Robert Bruce! ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Možná je těch 5* trošku přehnaných, ale mě to fakt příjemně překvapilo. A čím? No vlastně vším. Brutálníma bitkama a bitvama, sympatickýma postavama, prkenným Pinem, středověkým feelingem i jeho vyobrazením... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tam, kde skončilo "Statečné srdce" začíná příběh Roberta Bruceho...Dobré, velmi dobré ztvárnění skotských dějin. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Jak by to té historii dnes slušelo - psychopatický anglický král, proti němu hrstka Skotů - inspirativní... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vypadá to celkem dobře,bitvy jsou solidně brutální a Aaron Taylor Johnson má konečně snad poprvé od Kick-Ass roli s koulema...zbytek je ale bohužel decentní nuda,která mi nepřinesla vůbec nic a pokud budu chtít vidět film z této doby,zůstanu věrný Gibsonovu Statčnému srdci...60% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Tisíc hradů, bahno, šermování vousatých chlapů v kroužkovkách, super kostýmy, občas nějaká střeva venku. Příjemná večerní jednohubka ze středověku, dostanete co čekáte. Jen si mi tedy kamarád postěžoval, že nemá rád, jak v historických filmech dělají meče takové to kovové bžžžžžink, když je někdo tasí z _kožené_ pochvy. Zkazil mi tím mnoho scén, ten kamarád, a já z hořkosti tuto pochodeň předávám vám. Vzpomeňte si na mě, až bude někdo tasit. ()

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama