Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (Cinemart)

(více)

Recenze (921)

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Tak jsme znova prevarili to co uz bylo asi 6x prevarene. Jo jasne, pro ty co jeste nikdy nevideli "dina" asi v pohode. Pro pokrocilejsi divaky pouze ztrata casu. Teda az na to, ze ted uz vim, ze transfuzi muzete u dinosauru delat jen pokud maji stejny lichy/ci sudy pocet prstu.... skoda, ze jenom my lide to mame tak slozity, zatracene krevni skupiny... Pribeh je vlastne podruzny zase se hodne beha, krici, zapornaci jsou zaporni, zrada prijde brzo a o zivot jde porad..... a k tomu vsemu se nam prida klonovani... no na jeden stupidni film az presprilis..... 2** za Chrise a tech nekolik malo vtipu co ma ve scenari ()

thedien 

všechny recenze uživatele

První třetina plná naprosto neuvěřitelných scén - Chris Pratt pomalu obtéká lávou a o centimetry se zachrání i přes to, že je nadopovaný uspávadlem pro dinosaury, aby pak mohl běhat pod nohama prchajícímu davu veleještěrů, kteří ho jako zázrakem neušlapou. V tu chvíli jsem zvažoval, jestli má smysl se vůbec koukat dál. Tenhle typ napětí, kterému se prostě nedá věřit, mě zaručeně odradí. Zbytek filmu mě bohužel nepřesvědčil, že koukat se dál bylo správné rozhodnutí... ()

Al90 

všechny recenze uživatele

Jursky park,dinosauri ve filmech me nikdy netahli,ale kdyz jsem videl Jursky park z roku 2015 a mam mlhave vzpominky na starsi Parky z Neillem,tak jsem neodolal..Hodnotim to jako nezaujaty divak,u filmu jsem se nenudil ale zase na druhou stranu jsem nebyl nijak oslzen,zkratka pro vyplneni nenarocne noci po odpoledni sichte to stacilo.. Film ma i patrne hodne nelogickych scen,napriklad zapletka s vulkanem znela dobre ale nebyla dostatecne vyuzita a pomerne ve filmu byla kratce ( SPOILER:! jako ta tekouci lava by spalila vse uz v okruhu nekolik metru a tady hlavni hrdina vesele si lezi nekolik centimetru od ni,dinosaurus at muze mit tvrdou kuzi jak chce,kapka lavy a uz by to nevydychal,takze nechapu jak se mohli nekolik minut divat pri odpluti lode na posledniho dinosaura ktery zustal na vybuchujicim ostrove tak dlouho kdyz kolem byl popel,lava atd... KONEC SPOILERU!! ) ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Slabý. Slabý, slabý, slabý. Na sobotní deštivý odpoledne možná, ale jen aby člověk zabil čas. A i tak si myslím, že hrát 2 hodiny člobrdo nebo žolíky je lepší. Slabý herecký výkony, triky jakž takž, ale ten scénář ... No prostě slabota no. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

V předchozí části byla slabinou filmu Bryce. No a nyní ... je tomu opět zrovna tak, jen s tím, že je to ještě horší. Předtím totiž byla aspoň hezky oháklá, zatímco v tomto snímku vypadala, jakoby šla zrovna z nějaké pracovní úklidové akce. Do toho ještě ne moc upravené vlasy, a snad ty nejošklivější a nejméně zajímavé oči, jsme jsem kdy na hlavní představitelce viděl. Budila zkrátka až odpudivý dojem, vyloženě taková malá zombie. Brrr. Po herecké stránce se mimochodem také nic nezměnilo, opět to byla slabota. Film samotný nenabízí v podstatě nic nového, co bysme v předchozích dílech už neviděli. Závěr také hloupej, ještě že aspoň po trikové stránce to bylo stále dobré. A taky mi byl sympatický ten počítačový trdlík, ten se povedl taktéž. Ve výsledku tak sice lepší, ale jen 2*. ()

JohnDiFool 

všechny recenze uživatele

Stupidita, klišé, trápne dialógy, otravná nesympatická "herečka" , krásne dinosaury, jedna skvelá hororová scéna. Sečteno podtrženo 1.202 (hodnotenie, nie tržby... Či počkaj, oboje? WTF?!) ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Popkornová jednohubka, u který musíte vypnout mozek. VIzuál čím dál lepší, příběhová linie čím dál horší. Se slzou v oku vzpomínám na první spielbergův díl, který byl plný napětí a strachu z monster. ()

imanicornyt 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je tohle ten největší klenot mezi filmy. Počet zhlédnutí jsem po padesáti přestala počítat a v tomto duchu bych ráda i pokračovala. Přestože pro mě má tento snímek nevyčíslitelnou hodnotu, která velmi očividně překračuje hranice zdravého vztahu k dobrému filmu, pokusím se být trochu objektivnější. V porovnání s Juráčem z roku 2015 má tenhle kousek o dost nižší hodnocení a abych pravdu řekla, nemám pro to pochopení. Naprosto geniální scénář i zápletka, perfektní herecké obsazení (k Howardové se radši moc vyjdřovat nehodlám, k jejímu dokonalému vyobrazení postavy a osobnosti Claire Dearing nemám slov). A jak už to tak u Jurské franšízy bývá, nechybí ani správně napínavý a uším věrných fanoušků lahodně znějící soundtrack. Aby toho nebylo málo, s tak pečlivě provedeným koncem visí ve vzduchu mnoho otazníků a tím pádem bude mít Trevorrow rozhodně dostačující materiál, aby dal dohromady trojku. ()

looo 

všechny recenze uživatele

Příště míň dětí a víc vetřelce (a krve), nebo naopak míň vetřelce a víc dětí (a krve... wait?). Chvílemi se to prostě nemůže rozhodnout, je to paskvil. Ale natočený je to moc hezky, ne že ne, jen je to dementní. ()

medveed 

všechny recenze uživatele

Je to sice recyklát předchozích dílů s nikterak originální zápletkou, ale já jsem se bavil! Zkrátka, jako oddechovka, film splnil svůj účel. 80% ()

ohinek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, že je možné kultovní sérii znásilnit na ala marveláckou popcornovou p*čovinu. Kdo si ještě vzpomíná na dva filmy z let 93 a 97...Taky se v nich někdo pokoušel odvést dinosaury z ostrova aby je zpeněžil, taky tam protagonista přišel o ruku, taky tam byly honičky s dinosaury po střechách...mělo to ale tehdy koule a nepotřebovalo to tuny CGI ani směšný PEGI rating. ()

RadaRAW 

všechny recenze uživatele

Před tím než jsem šel do kina na tento film říkal jsem si že už je to akorát kopání do mršiny kdysi uspěšné série která stále strácí kvalitu scénáře i hereckých výkonů. Mohu říct že tento film zatím považuji za ten který se nejvíce přiblížil ke dnu a to upřesním v několika bodech proč. 1. Námět, který se možná scénáristům nějak podařil odprezentovat ze slovy. ''to tady ještě nebylo nebo musíme své diváky přesvědčit že náš příběh můžeme rozvíjet někam dál než: zvířata utečou zabijí pár lidí a hlavní postavy se nějak zachrání. Tak si řekli že budou tentokrát zabíjet zvířata sopečnou erupcí (mimochodem všechny ty plyny a žár by je už všechny zabil) a pár zvířat se zachrání. 2. Zápletka: Upřímně nevím jak vědčina lidí přemýšlí, ale nevím jestli je dobrý nápad schovávat pod domem dinousary jako když dítě schovává kočku co našlo na ulici a samotný nápad prodeje dinosaurů jako zbraní je opravdu směšný. 3. Opakování záplatky s geneticky upraveným dinosaurem. Jako jednou jo ale ve dvou filmech jdoucí za sebou? proč? 4. Špatně napsané dialogy a (až na vyjímky) bolestivě trapný humor, k tomu ani nemám co říct. Zakončil bych to tak že film se evidentně snaží přiblížit mladšímu publiku jinak totiž nemám vysvětlení k tomu jak moc se tato série změnila. Možná v lehce opilém stavu by mi přišel dobrý. ()

Ondr4H odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ukázka všeho co je špatně v dnešním hollywoodu, který už v žádném případě není žádnou zárukou jisté kvality.Film plný nesmyslů, japonců Onoseto a Samoseto, zázračných úniků ze před smrti který je za minutu deset.Film se ani nesnaží ohýbat různé fyzikální zákony, on je přímo láme.Zákony logiky jsou sprosté slovo pro všechny zúčastněné.Svým způsobem je ale nejhorší to s jakým způsobem bylo naloženo s celým světem Jurského Parku, který dal jasně najevo abychom to dobré smazaly a už se zaobíraly jenom tím novým brakem.Film také dává jakýsi špatný vzor pro celé lidstvo, místo toho aby se zabilo 40 klonů dinosaurů, tak se vypustí do přírody.Z toho můžou být nadšení leda tak melouni(Zelení nahoře, rudí uvnitř) .Na druhou stranu co je pro ekosystém 40 dinosaurů v zemi kde má zbraň každý druhý.Ale věřte mi, že v dalším pokračování se zázrakem rozmnoží a uchytí...Protože co, běž do prdele logiko...Jurský svět je taky brak, ale nějak tam to tak netříská po hlavě... ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

6,3/10 čisto s dôvodu dobrej náväznosti na dej, spracovanie témy čo je správne a nápaditosti režiséra v scénach inak ale ide o film stvorený čisto pre určitý koniec potrebný pre tretí film čo u druhých filmoch v trilógii neznášam. Takýto dej čakáte u štartu seriálu kde je čas strácať čas, nie u filmu ktorý tvorí približne tretinu stopáže trilógie. ()

rabbi 

všechny recenze uživatele

Body jen za občas pěkný efekty...jinak vykradený z Ztracený svět: Jurský park a předchozího dílu...indominus rex nevyšel, neva...uděláme indoRAPTORA. Stupidita, bez nápadu. O chlup chytřejší než pořady pana Soukupa....ok to přeháním, ale je to blbý. 34% ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Ako samostatný celok to nie je zlý film, ako právoplatný člen tejto série je to však už horšie, čo sa týka scenára absolútne nikam sa neposúvajúce (okrem úplného záveru) jašterie dobrodružstvo, v ktorom už dokonca ani hlavné postavy nedisponujú takými sympatiami a dinosaurov si tu užijeme najčajstejšie len v uzavretých priestoroch. A to je málo. Bayona navyše zbytočne pridáva kopu hororových prvkov, ktoré sú zaujímavým spestrením, ale v konečnom dôsledku nič neznamenajú (kedy sa tu deťom naposledy niečo stalo?). A celá kostra príbehu týkajúca sa "najkrvilačnejšieho tvora na zemi" vyznieva už dosť humorne a otrepane. Je to dielo, ktoré iba recykluje a až nápadne sa v mnohom podobá na svojich predchodcov. Inšpirovať sa a vyjadriť im úctu je jedna vec, nápadne ich však kopírovať druhá. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Na kouknutí sice ano, ale že by to bylo něco úžasného to bych netvrdil... Prostě natočení filmu pro peníze ;) Snad již to bude i zánik pro tuto "sérii" ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama