Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 2
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (108)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi silné 4*. Píšu obsah. ■ Mimo něj: Carnival Row není tak cynické, jako kdyby to tvořilo HBO, má to však velmi zajímavé prostředí. Opticky to vypadá jako neo-viktoriánský industriální přelom 19. a 20. století ve fantasy světě. Ušmudlané zemité barvy, starý vzhled. Stále se používají kočáry, elektřina už existuje jako luxusní novinka. Víly pracují v bordelu, faunové jsou sluhy. Do toho vykuchané mrtvoly s vnitřnostmi po celé scéně a dvojice detektiv-víla se společnou minulostí a mnoha nevyslovenými tajemstvími. Bohatý faun, který se nastěhoval do nóbl čtvrti, rozmazlená, nafoukaná dědička se starším bratrem, kancléř, který má starosti se ženou, synem a politickou opozicí. Neo-noir, který diváky polarizuje - stačí se podívat na zdejší hodnocení. ■ Trailer https://www.youtube.com/watch?v=369LHB9N-Ro ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Britský hororový fantasy seriál ktorý som zhltol sa jeden deň. Dobrý výkon aj peknej Delevingne. Či skvelé efekty a nápad s vilámi tvorcom vyšiel, celkom dobrá seriálová tvorba, ktorá si ešte zaslúži moju pozornosť. Ak sa teda dočkáme druhej serie. Vydarené bolo aj prostredie natáčané priamo v historickej Prahe. 3* ()

Reklama

krauset 

všechny recenze uživatele

Posledně jsem zmiňoval, že sociální podmínky pracujících v Burque jsou jako z Dickense. To jsem ještě netušil, že si z něj seriál vezme i tu nejotravnější věc: záměny identit a odhalování rodinných vazeb na poslední chvíli. Kromě rodin se zde spojily i postrachy Prahy a Londýna a vznikla jakási kombinace Golema s Jackem Rozparovačem. Zápletka je otřelá do té míry, že se vyšetřující sám stane podezřelým. Kde jen jsme to už viděli. Stojím si za tím, že série vypouštěné celé najednou svádí tvůrce k tomu, aby zacházeli s časem nehospodárně. Spoustu důležitých informací o podobě a fungování svět se nedozvídáme nebo jsou dávkovány roztahaně sporadicky, zato počáteční objasňující titulky opravdu potřeba nebyly. Jen se zamyslete, kolik world buildingu se udělá v pilotu Hry o trůny nebo v prvních 40 minutách Společenstva Prstenu. Já můžu stěží uvěřit, že jsem zhlédl osm epizod, subjektivně to vidím tak na polovinu. Jak mezidruhové soužití přesně funguje? Jistě, lidi děsí to, že jsou mytická stvoření na první pohled odlišná a hlavně vládnou mimořádnými schopnostmi, ale proč jsou tak tvrdí na míšence bez schopností, který vypadá jako oni? Navíc se tu ve třetí epizodě dostává poselství, které tvůrci asi nechtěli, a to že milenci různého druhu spolu mohou být hlavně proto, že jeden tak úplně nezapadá. Svůj k svému. Nechápejte mě špatně, jsou tam dobré momenty. Lidská arogance krotitelů páry a jejich pocit, že průmyslová revoluce je jediný správný vývoj, a že jsou tudíž mytické bytosti zaostalé a na špatné straně dějin. Nahlíží se do spousty problémů: od legality potratů (krátká zmínka) přes ochranu hranic, multikulturalismus (spíš mezidruhové soužití), společenské rozvrstvení a stratifikaci, sebemrskačství jako prvek zbožnosti, biopolitiku (operace polovíl), kontraproduktivnost atentátů. Ale nikdy se neřekne nic hlubokého, jde jen o nátěr. Jared Harris je tradičně charisma samo a faun Agreus Astrayon (David Gyasi) je na seriálu nejspíš to nejlepší. Nemůžu říct, že nejsem zvědavý na potvrzenou druhou sérii, ale to, s jakou vážností se celá věc bere, jak bez humoru seriál je, to přesvědčení, že provádí nějaký hluboký společenský komentář – když opravdu neprovádí –, dělá z první série jen průměrnou velkoprodukci. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Ripper Street s migranty. Uprchlící jsou v tomto případě "pohádkové" bytosti. Jenže pohádkové kouzlo i skutečný fantasy rozměr to postrádá, stejně jako uvěřitelný svět. A na politickou/sociální/humanistickou paralelu náladu nemám, i když už vím, jak se chovají víly při orgasmu (nebo aspoň ty, co jej předstírají v bordelu). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ta holka s brežněvovským obočím má hezká křídla a do role křehkodrsné víly se typově hodí perfektně. Dobrá je i ponurá atmosféra, celkový nápad a vymyšlený svět, vše ostatní však pokulhává. Dialogy jsou k smíchu, děj se rozpadá do nepřehledných zákrutů, je to přeplácané…. Detektivka ve fantazijním světě je nedotažená a nevyužitá. Milostná linka nepřesvědčivá. A co to malé zoufalé stvoření, které Bloom stvořil a pak se na něj úplně vykašlal!? Toho mi fakt bylo líto. Poslední díly jsem sledovala spíš z povinnosti, abych měla „hotovo“. SHRNUTÍ: Když se víly probudí z pohádky do reality. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo mj. ve skalním městě Prachov a Adršpachu. (Jacobones)
  • Ve 13. minutě se děj odehrává v jídelně, kde je vidět na zdi nápis v českém jazyce napsaný velkými písmeny: „Kdo nepracuje nejí!“ (Yardak)
  • Počas rozhovoru pre Collider Cara Delevingne priznala, že milovala svoje protetické pixie krídla natoľko, že sa s nimi niekoľkokrát nafotila nahá. (Arsenal83)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama