Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (123)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už Psí poslání se mi hodně líbilo, takže i od tohoto počinu jsem očekával, že bude zdařilým příspěvkem mezi snímky o psech. Psí domov je sice prvoplánovitě doják, ale nevyčítám mu to. Zvířecí filmy, resp. jejich čtyřnozí představitelé často dokáží v divákovi probudit takové emoce, jakých nejsou schopni ani ti nejlepší herci světa. Svým námětem je tento počin velice blízký kultovní Neuvěřitelné cestě. Není tu nouze o dobrodružství, humorné scény (zejména některé myšlenkové pochody Belly stojí za to), nějakou tu akci, ale i smutné pasáže. Samotný závěr je sice v duchu pravého amerického klišé, ale co - funguje to. Můj zážitek je umocněn projekcí v kině a jak tu již někdo zmínil, film zapůsobí asi na každého, kdo někdy měl psa. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Návrat domov nebezpečným spôsobom neraz prekračuje hranicu medzi roztomilosťou a detinskosťou. Rozumiem, že má ísť v prvom rade o rodinný film, ktorý si musia vychutnať aj deti, ale tvorcovia naozaj častokrát zabúdajú na staršieho diváka. Hačikó: Príbeh psa bol v tomto bod o dve triedy vyššie a mierne presladená Psia duša sa taktiež väčšinu času vedela zdržať vyslovene detinských scén, ktoré srdce malého dieťaťa dozaista potešia, no dospelí sa pri nich predsa len cítia mierne trápne. So skutočne odretými ušami dávam 3 hviezdy a film môžem odporučiť skutočne len milovníkom psov. Sám sa za jedného z nich považujem a napriek tomu film radím do vôd číreho priemeru. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pro děti (a milovníky výmluvných psích očí) asi dobré, ale mě to nebavilo. Idylický začátek ještě ušel, ale jak se fenka Bella rozeběhla na 650 km dlouhou cestu Domů (namísto, aby počkala pár hodin, psisko hloupé :-)), už jen mechanicky narážela na jedno dobrodružství a hodné lidi (či jiná mezidruhová přátelství – s pumou) za druhým. Přitom vše neustále komentovala vnitřním hlasem a sentimentálně tlačila na city – v přepáleném závěru (zpomalené znovushledání s páníčkem, zastání veteránů) až k smíchu. Jinak živá zvířata byla super, ta CGI o řád méně. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Lidé, kteří očekávali další film ve stylu Psího poslání museli být zklamaní. Ačkoliv podobnost tu je: Taky je zde dobře zachycená psí psychologie... Samotná cesta domů působí zajímavě, ovšem celkem i uvěřitelně. Nakonec proč ne? Postavy a celý příběh okolo jsou vyvedeny skvěle. Co by se naopak dalo vyčíst, je až přemíra digitálních efektů a občas i gest, která zvířata zkrátka nedělají. Ovšem osobně jsem to bral jako lehký přesah, který po Psím poslání představoval lehkou, nikoliv však nepříjemnou změnu... Vzhledem k nízkému hodnocení zde dávám plný počet. 5* ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Milý a na veľmi jednoduchých základoch vytvorený film. Film je natočený láskou a to je na ňom vidieť. Páčilo sa mi, ako zobrazili priateľstvo medzi psom a kocúrom, medzi psom a šelmou. Také „priateľstvo“ nie je neznáme vo svete zvierat. Pre psi (v tomto prípade pre Bellu) mám slabosť (ako som to už niekoľkokrát spomínal), takže štyri hviezdičky. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Kojoti, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční – obývají severovýchodní americké státy a východní Kanadu. (ČSFD)
  • Puma, která se ve filmu objeví, je vytvořena digitálně. (mar48)
  • Bellu hraje pes jménem Shelby. Jde o křížence rotvajlera a její věk se odhaduje na tři roky. Přesně to ale nikdo nemůže říct, protože Shelby žila na jednom ze smetišť v americkém státě Tennessee. Odtud byla odchycena do útulku, kde si ji našli filmaři. Po dokončení filmu Shelby pomáhá postiženým a opuštěným lidem. (mar48)

Reklama

Reklama