Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $36,001,502Tržby Celosvetovo $50,401,502▐ Tak toto mi sadlo, takéto smutné príbehy ma dostanú. Väzenská téma a bezprostredná americká nenávisť voči černochom. Veru je asi z čoho vyberať, v tej slobodnej amerike sa veru majú ľudia ako v raji, a odsúdia bez problémov toho kto im "je trochu nesympatický" a vojde im do cesty, heh, nuž smola. Smutný ale silný príbeh o tom ako sa nakladá so zákonmi medzi papalášmi, tí čo ich majú velebiť ich najviac zneužívajú, no krása a smutná realita. Michael B. Jordan v ďalšej dobre vytipovanej úlohe. /80%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Parádní soudní drama s výborným Michael B.Jordanem a Jamiem Foxxem! Jamie Foxx je obviněný z vraždy 18 leté dívky a hrozí mu smrt elektrickým křeslem, ale Jamie Foxx tvrdí nevinu, důkazy jsou nepřímé a spíš to vypadá na rasistické odsouzení a Jordan jakožto začínající právník udělá vše proto, aby mu zachránil život. Film plyne pomalejším tempem, ale sbírání důkazů mě bavilo a finální soudní rozstřel má sílu, tlak i emoce, takže za mě spokojenost. Fanoušci soudních dramat by měli zbystřit. Ve vedlejší roli potěší i milá Brie Larson.8/10 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(88%) V mých očích je JUST MERCY skvělé soudní drama – a to ještě podle skutečných událostí, zasazené do doby někdy na přelomu 80. a 90. let. Je mi jasné, že ne každého diváka to uchvátí tak jako mě, přeci jen to mělo pomalejší tempo, úvod byl trochu divný a finální jednání u nejvyššího soudu mohlo být dle mě, víc dramatičtější, ale to jsou opravdu jen malé prkotiny či nedostatky k tomu, abych dal plný počet hvězd. Ty jsem nedal, ale to je fuk, hlavní je, že mi to sedlo jako ulité. Hlavní, mladý a nezkušený obhájce odsouzených vrahů, kterého hrál Michael B. Jordan mě příjemně potěšil. Je super, že zvládá i jiné role krom ikonického CREEDA! Ve filmu mě bavilo spoustu napjatých scén a situacích. Celkově negativní, rasistický pohled na černochy atd. Jamie Foxx byl skvělý jako vždy. Bavily mě ale i vedlejší role postav jako třeba psychicky nemocný černoch, který se neubránil elektrickému křeslu atd. Má to mnoho napínavých sekvencí, dialogů, takže snad není ani nouze o nudu, ale každý divák to vstřebá po svém. Něco málo mi chybělo a hned bych to vyzdvihl na stopro. Je to ten typ pomalejšího filmu bez výrazné hudby a spádu, ale mě toto pojetí sedlo. Toť vše. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jako jediný mínus, který věřím, že bude určitou část publika štvát, vidím velmi pomalé tempo a poměrně okaté poukazování na rasismus v průběhu celých dvou hodin. Sbírání důkazů a rozplétání případu je víceméně opravdu jen dvouhodinová konverzačka bez jakékoli akce, napětí či spádu a téma rasismu je hlavním motivem celého snímku, takže hádám žádné překvápko. Kdo ale má tyhle soudní dramata rád, tu čtvrtou hvězdu si podobně jako já může přihodit a dostane celkem silný a emocionálně slušný zážitek umocněný sympatickým výkonem Michaela B. Jordana. Soudní subžánr má určitě lepší kousky a i mě zde chyběl větší drajv, ale i tak převažuje mírná spokojenost. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfektna drama podla skutocnych udalosti z prostredia sudu o tom,ako je obvineny clovek z vrazdy len kvoli farbe pleti na trest smrti,no prichadza zacinajuci mlady pravnik so srdcom na pravom mieste a bojuje za spravodlivost,ktorej niet kvoli rasizmu,film je sprevadzany skvelymi hereckymi vykonmi a je plny emocii,ktore vam privodia aj nejake tie slzicky,skutocne pribehy milujem a tento sa mi velmi pacil...:-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama