Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (137)

OughJay 

všechny recenze uživatele

Hromada drog, netknutelnej narkobaron, DEA operující se svázanejma rukama a korupce, kam se podíváš. Kdybyste náhodou něčemu nerozuměli, vysvětlí vám to vypravěč. Netflix v Narcos: Mexico naprosto věrně kopíruje úspěšný schéma předešlejch řad a i napočtvrtý to zabírá. Tentokrát to ale neni bez skřípání. Kde Kolumbie bodovala s Wagnerem Mourou v životní roli Pabla Escobara a charismatickym Pedrem Pascalem coby agentem do nepohody, Mexiko trpí nedostatkem silnejch charakterů. Přitom Felix Gallardo dokázal ve svý době neuvěřitelnou věc - spojit konkurující si frakce mexickejch malopěstitelů a ještě pro ně vyjednat protekci na těch nejvyšších místech v politice. Diego Luna ale takhle silnou osobností na obrazovce rozhodně nebyl. Michaela Peñu bych si asi taky doved představit spíš v nějaký komediální roli, než jako soustředěnýho lovce mexický mafie. Na důstojnosti tu postavám bohužel nepřidali ani scénáristi, který například Gallarda v pátý epizodě prakticky degradovali do role poslíčka starejch známejch z Medellínu a Cali. Castingem to ale nekončí. Mexiko nedokáže ani na moment zalomcovat s emocema, nebo nějak překvapit, zbytečně předhazuje hned několik slepejch dějovejch linek a na závěr si trochu lacině nahrává nejen na jednu, ale podle mě minimálně na dvě další řady. Asi je trochu s podivem, že jsem zůstal na takhle vysokym hodnocení. Zatím ale nemám pocit, že by z toho tvůrci záměrně dělali seriál pro masy (ačkoliv si fanoušků našel rozhodně dost). Syrově a bez přikrášlování tu servírujou historickou lekci, kterou ve škole nedostanete. Nezbejvá než doufat, že si Narcos svojí přidanou hodnotu udržej a nestane se z nich něco jako seriálovej Hobit. Ernesto 'Don Neto' Fonseca Carrillo: "When you start moving furniture around, people stub their toes and get upset." ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní navázání na skvělé série z Kolumbie - v polovině se děj začne trochu rozpadat pod spletencem linií a postav, ale to brzo přejde a poslední díly už jsou zase slušně soustředěné. Jen už to není takové drama, a s tak zajímavým záporákem jako byl Escobar. Diego Luna si to herecky dává velmi dobře, ale jeho postava je tiše kalkulující šedá myš, a s tím se moc velké divadlo dělat nedá - a bohužel na ní není vidět ani nějaký zásadnější vývoj. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opět velmi povedlo! Tentokráte se z Kolumbie přesouváme do slunného Mexika, přičemž i zde dostaneme nekompromisní dávku akce, drog, neustálých intrik a s tím spojenou i neotřelou lekci z této temnější stánky tamní historie. Jediným nedostatkem tedy zůstává fakt, že jsem byl neustále nucen porovnávat postavy Diega Luny a Wagnera Moury z původních “Narcos”, z čehož bohužel první jmenovaný nevyšel úplně se ctí. Postava Félixe Gallarda zkrátka vedle Pabla Escobara působí jako chudý příbuzný. Avšak až na tento detail se stále jedná o velmi povedený seriál z prostředí drogových kartelů, který byste si rozhodne neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix) „What I’m building here is an empire!" ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ série: určitě slabší než Narcos. Dění v Mexiku je podáno totálně nezajímavým způsobem. Nejdřív to vypadá podobně: rodící se drogový boss a nějaký nový agent, který mu půjde po krku. Samozřejmě i pár dalších postav. Nikdo z nich ale není ničím výjimečný. Snad až na Kikiho, Michael Peña tu předvádí poměrně dobrý výkon, určitě se mi tu líbil víc jak třeba v Ant-Manovi, nekomediální role mu svědčí. Škoda, že vypravěčem je v této sérii někdo jiný, někdo, jehož ani neuvidíme. Vzhledem ke konci série se to pochopit dá, ale tím spíš celá série vypadá víc jako dokument s klasickým voice-overem. Felix vypadal na začátku celkem slibně, ale postupem času mě jeho postava začala neuvěřitelně štvát. Vůbec z něho nešel strach a respekt, jaký na začátku původního Narcos budil Pablo Escobar. Felix už od začátku působí jako neuvěřitelnej kretén a pěknej debil, kterej si respekt nezískal ale vyobchodoval, vymluvil a vyprosil. Až jsem se divila, že ho nikdo nepodrazil. Jakej rozdíl to je, je krásně vidět ve chvíli, kdy se Felix s Pablem setká, jednoznačně vrchol série a bohužel i seriálu (Pablo Escobar také může za to, že hodnotím o něco lépe). ----------------------- DRUHÁ série: zejména první polovina se táhne jak smažák při krájení. Měla jsem pocit, že se tam nic neděje, že by bylo úplně jedno, kdybych to přeskočila. Měla jsem problém u toho udržet pozornost. K tomu mě Felix štval čím dál tím víc a já se hrozně těšila, kdy se mu to všechno sesype pod rukama. Vypravěč se tu konečně přesunul i před kameru a je to asi nejzajímavější postava ze série. I tak ale žádnej zázrak. Vrchol nastává v druhé půlce série pár epizod před koncem, kdy atmosféra nejvíc připomíná tu z původního Narcos – napětí, nečekané zvraty, zajímavé dialogy o něčem. Dokonce jsem začala víc vnímat i soundtrack, což je ve výsledku asi to nejlepší, co série nabídla. Uvidíme, co třetí série, jestli bude. S odřenýma ušima seriál jako celek ode mě má zatím 7/10. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Ústí není Praha a Felix Gallardo není Pablo Escobar, ale právě jeho úspornější herecké pojetí báječně zapadlo do příběhu z raných časů mexické drogové mafie, kdy se v hlavě pár vidláků z venkova zrodil nápad na lepší organizaci a systemizaci pašování marihuany do USA. Právě tehdy začal příběh El Padrina, prvního skutečného drogového krále Mexika. Narcos: Mexico popisuje časy, kdy ještě kartel výrazně závisel na ochraně policie a libovůli politiků, a Gallardo i proto manévruje v hodně vymezených mantinelech. Jeho postava sice nemá onen nenapodobitelný smysl pro vyšinutou teatrálnost, jíž disponuje Pablo "Puta de madre!" Escobar, ale jistá civilnost a zdrženlivost k němu výtečně pasuje. Neliboval si v okázalých gestech jako jeho kolumbijský protějšek, ale pozvolna, nenápadně a trpělivě budoval vlastní impérium. Impérium, které položilo základy ke vzniku obřích a mocných drogových kartelů, které dnes vládnou Mexiku. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Na začátku epizody hraje píseň „Lost In My World“ od Los Dug Dug's. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „In The City“ od Eagles a po ní následuje „The Queen“ od Big Ella. (Duoscop)

Reklama

Reklama