Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (137)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Více než důstojné pokračování narkojízdy Netflixu. Potěší občasné mihnutí postav z Kolumbie a nová krev taky představila velice slušné herce. Příběhově to možná není taková divočina, ale jde zde spíše o osobní rozbroje a msty. Felix je pěkně bezcitný parchant, ale dobře mu to myslí, to jsem úplně docenil až v úplně poslední scéně. 4,5* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opět velmi povedlo! Tentokráte se z Kolumbie přesouváme do slunného Mexika, přičemž i zde dostaneme nekompromisní dávku akce, drog, neustálých intrik a s tím spojenou i neotřelou lekci z této temnější stánky tamní historie. Jediným nedostatkem tedy zůstává fakt, že jsem byl neustále nucen porovnávat postavy Diega Luny a Wagnera Moury z původních “Narcos”, z čehož bohužel první jmenovaný nevyšel úplně se ctí. Postava Félixe Gallarda zkrátka vedle Pabla Escobara působí jako chudý příbuzný. Avšak až na tento detail se stále jedná o velmi povedený seriál z prostředí drogových kartelů, který byste si rozhodne neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix) „What I’m building here is an empire!" ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, po prvním dílu jsem byl mírně zklamaný a nedával jsem dalšímu pokračování moc nadějí. Navázaní na předchozí narkobaronské série nebylo podle mého úplně ideální. Nicméně po přelouskání se prvním dílem a seznámení se s Félixem a jeho bandou se mexické narcos dostalo na stejnou úroveň kvality jako to kolumbijské. Mělo to vše, co stálo za úspěchem příběhů o Escobarovi a gentlemanů z Cali. Po tom slabším začátku si už seriál držel standart a do každého dílu jsem šel se zájmem a nedočkavostí. Příběhově to nakonec mělo taky dobrý "drajv" s dobrými akčními scénami. Herecky taky velmi dobře obsazeno. Ti darební záporáčtí gangsteři se vám opět dostanou nějak pod kůži až s nimi i lehce soucítíte. Dobově velmi profesionálně zpracováno, jak jsme již byli od tvůrců zvyklý. Vlastně jsem ani nebyl z ničeho zas tak překvapen, což ovšem nebylo na škodu. Dostal jsem přesně to, co jsme očekával a také požadoval. "Smutnější" konec se dal lehce čekat a je dobře, že se tak stalo. #zárukakvality ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nabízí se srovnání s kolumbijským Narcosem. V Kolumbii nejsou politici přímo v obchodě s drogami zapojení jako v Mexiku. Mexiko je více úplatné než Kolumbie. Nikdy tam nepojedu, bezpečnost není, v Kolumbii bych to čekal, ale Mexiku ne až tak moc, když Američané tam jezdí třeba na ryby. Kolumbijský Narcos je lepší hlavně 1. a 2. série. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Hromada drog, netknutelnej narkobaron, DEA operující se svázanejma rukama a korupce, kam se podíváš. Kdybyste náhodou něčemu nerozuměli, vysvětlí vám to vypravěč. Netflix v Narcos: Mexico naprosto věrně kopíruje úspěšný schéma předešlejch řad a i napočtvrtý to zabírá. Tentokrát to ale neni bez skřípání. Kde Kolumbie bodovala s Wagnerem Mourou v životní roli Pabla Escobara a charismatickym Pedrem Pascalem coby agentem do nepohody, Mexiko trpí nedostatkem silnejch charakterů. Přitom Felix Gallardo dokázal ve svý době neuvěřitelnou věc - spojit konkurující si frakce mexickejch malopěstitelů a ještě pro ně vyjednat protekci na těch nejvyšších místech v politice. Diego Luna ale takhle silnou osobností na obrazovce rozhodně nebyl. Michaela Peñu bych si asi taky doved představit spíš v nějaký komediální roli, než jako soustředěnýho lovce mexický mafie. Na důstojnosti tu postavám bohužel nepřidali ani scénáristi, který například Gallarda v pátý epizodě prakticky degradovali do role poslíčka starejch známejch z Medellínu a Cali. Castingem to ale nekončí. Mexiko nedokáže ani na moment zalomcovat s emocema, nebo nějak překvapit, zbytečně předhazuje hned několik slepejch dějovejch linek a na závěr si trochu lacině nahrává nejen na jednu, ale podle mě minimálně na dvě další řady. Asi je trochu s podivem, že jsem zůstal na takhle vysokym hodnocení. Zatím ale nemám pocit, že by z toho tvůrci záměrně dělali seriál pro masy (ačkoliv si fanoušků našel rozhodně dost). Syrově a bez přikrášlování tu servírujou historickou lekci, kterou ve škole nedostanete. Nezbejvá než doufat, že si Narcos svojí přidanou hodnotu udržej a nestane se z nich něco jako seriálovej Hobit. Ernesto 'Don Neto' Fonseca Carrillo: "When you start moving furniture around, people stub their toes and get upset." ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Písnička, která hraje u bazénu, je „Keep On Loving You“ od REO Speedwagon. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Duelo De Valientes“ od Conjunto Hermanos Flores. V 7. minutě hraje „White Lines“ od Grandmaster Flash & Melle Me. Ve 12. minutě hraje „Que Me Toquen Las Golondrinas“ od Loli beltrán. V 17. minutě hraje „Take Me Up“ od Matrix. V 53. minutě hraje „Imposible“ od Agustina Lara. V 58 minutě hraje „Se Perdio El Pescador“ od Benjamina Caussora. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno