Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 2
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (10)

Je léto a dochází nám led (2019) (E01) 

OK... film znám, komiks ne. Takže úvod do “nového světa” mi přišel celkem odfláknutý. Proč prší kreveto-medůzy? Jako ono jsou dva tábory? Proč je tam Adrian Veidt? Proč vypadá policejní vznášedlo jako vznášedlo Nite Owla? Nebo vysvětlit co je “redfordovné”. Ani prd. To mi vadí. Vyvažuje to hromada známých tváří (až mě to prekvapilo) a odpovídajíci PG zařazení. ()

Válečnické umění komančských jezdců (2019) (E02) 

Lepší. Jak přichází odpovědi a věci zapadají. I když ne na 100%. Co ten magor na zámku predvádí??? Nebo ten “odlet autem”... vše se dávkuje příliš zjemna. Co je milé jsou odkazy na film. ()

She Was Killed by Space Junk (2019) (E03) 

O provázání na film není pochyb (dcera Komedianta to rozsekla :)). Žádný remake/restart. Regulerní seriálové pokračování po 30ti letech. Bohužel mám stále pocit, že zbytečně jede na 1/2 plynu a nechává si až přiliš tajností pro příště (tedy aledpoň doufám). Jestli se děj výrazneji nenakopne, hodnocení půjde dolů. ()

If You Don't Like My Story, Write Your Own (2019) (E04) 

Je hezké, seriál myslí i na ty co film extra nepamtují a clkem mile servíruje informace jak pro blbé. Bohužel statní srále servíruje po kapkách a přidává další otázky bez odpovědí (včetně čím dál otravnějších pasáží s Adrianem Veidtem). Něco se nakousne a nedotáhne. Stále nevím proč měl “oběšenec” jen jednu botu. Od poloviny série bych čelal víc. ()

Little Fear of Lightning (2019) (E05) 

Opět na začátek něco nového a odpovědi žádné. A tahne se to CELOU epizodu. Přemýšlím jestli z trucu nesundat jednu hvězdu v hodnocení. Nesnáším to kydání nových “otázek” a žádné odpovědi. ()

This Extraordinary Being (2019) (E06) 

Nejlepší epizoda - jednoznačně. Sice to není pecka, ale ve srovnání s tím co jsem doposavad viděl rozhodně nejvíce konzistentní a napěchovaný odpovědmi. Krom jedné nebetyčné kraviny.... jak mohla být vzpomínka na věšení Crawforda v tabletách, které měl už v kapse? ()

An Almost Religious Awe (2019) (E07) 

Sice stále několik otázek bez odpovědi, ale nastěstí se začíná děj někam hýbat. Nejotravnější (jak jinak) je scéna s Adrianem Veidtem. Proč tam tohle cpou jsem za 3/4 seriálu nepochopil. Dál stále nemůžu skousnout ten chaotický způsob vyprávění děje (kdy se něco nakousne a zůstane bez pointy) ()

A God Walks into a Bar (2019) (E08) 

Konečně epizoda jak má být. Dokonce i potitůková scéna je. Vsechny odpovědi sice ne-e, ale jsem zvědav jestli se dočkám v poslední epizodě. ()

See How They Fly (2019) (E09) 

Závěr zas taková pecka nebyl. Nejvíc asi zamrzel ten scénáristický kopanec do koulí s “tajnou dohodou”. Snad pokud v tabletách byly dědulovi vzpomínky, včetně věšení Crawforda, muselo tam být i setkání s modráskem před deseti lety. Prostě fail jako prase. To samé zůstalo nevysvětleno, proč jedna bota oběšence... taky jsem nepobral co spadlo na tom pozemku “co je teď její”. Prostě škoda těch přehmatů. ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama