Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak mám dopredu vedieť kedy, kto, koho a ako zabije, tak sa potom nemôžete čudovať, že hodnotím film tak nízko. Začal som s tým, že si dolpním Jasonovu sériu, ale po tomto ma prešla chuť. Snáď sa niekedy napraví. Kde je to umenie klasických horrorov? Byť autorom klasiky, tak zakážem točiť také žumpovné pokračovania. 45%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka Piatku 13 prišla do kín v rovnakom roku, ako Halloween 2 a opäť to bol trhák. Rozpočet sa síce navýšil z cca pol milióna na 1,2 milióna, ale len behom otváracieho víkendu snímka zarobila 6,5 milióna, takže fajn. Bez Betsy Palmer a Seana S. Cunninghama to už nie je tak úplne ono, ale rozhodne treba oceniť, že (na rozdiel od neskorších dielov) si sága ešte v dvojke udržiava drsný, seriózny háv bez čierneho humoru. Samozrejme je zásadná v rámci budovania univerza, keďže až tu sa do hry zapája Jason, aj keď tentokrát ešte bez svojej povestnej masky. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na začátku uděláme symbolickou tečku za prvním dílem a šup šup sem s novým masem… :-) Friday the 13th Part 2 je pro mě o něco lepší než první díl hlavně tady už SPOILER K JEDNIČCE! vraždí Jason, i když ještě nemá svou masku. KONEC SPOILERU! Jinak právě tady je vidět, jak jsou dvojky větší, než jedničky. Jen si vemte, máme tady více masa (rozuměj, více omladiny) na zabíjení, více nahoty, více… no zkrátka více všeho. Hudební motiv, je parádní, lekačky podařené a závěr i když očekávaný, potěšil. Opravdu dost dlouho jsem uvažoval o lepším hodnocení, ale když se na to dívám s odstupem několika dnů (první dva díly této série jsem opravdu viděl v pátek třináctého) tak vím, že mi něco chybělo. Takhle to bude za 80 %. Jo a přemýšlím, že bych jel kempovat… kde že je ten Crystal Lake? ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jason nešika. Příběh se oproti prvnímu dílu neposununul ani o milimetr kupředu, dokonce ani nezůstal přešlapovat na místě, vlastně zůstal na míle daleko za prvním dílem. Vraždy neoriginální a nebývale nudné (snad zaujal jen vozíčkář), atmosfára nulová, herci příšerní, kozy zůstaly zahaleny (ve slasheru, to jako vážně??), když nepočítám tu ploštici. A Jason, nejen, že je nešika a zakopává přesně ve chvíli, kdy to hlavní hrdinka potřebuje, ale celkově je to strašlivej tragéd...s pytlem. Bída. 45% (Ne)těším se na (ne)kvalitu dílů následujících. Pokračování (a že jich je) předem neodsuzuji, ale musí mi umět nabídnout něco nového (zábavného) a rád budu hvězdičkovat. Dvojka v tomhle totálně selhala. Nuda, neinvence a šeď. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je tohle mírný pád dolů. Některým se sice pokračování líbí víc, ale mně teda rozhodně ne. Chybí tady napětí, které v jedničce bylo. Vraždy jsou hodně odfláknuté a předvídatelné, v jedničce jsem se alespoň párkrát leknul. A navíc je tady záběr na každý mord nanejvýš tak pětivteřinový. Čekal jsem přece jenom víc než jen jednoduchou vyvražďovačku. Pochválit můžu hudbu, která se snaží, co to jen jde, navodit tu pravou atmosféru, ale bohužel jen to nestačí, a tak se jí to moc nedaří. Nejlepší tak na filmu byly záběry z jedničky a právě provázání s předchozím dílem. Uvidíme, jestli další díly budou lepší, šanci jim určitě dám... 40% ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Natáčení probíhalo v Connecticutu a Los Angeles. (henrycruel)
  • Z filmu bylo vystřiženo 48 vteřin, aby u Americké filmové asociace MPAA neobdržel rating X (přístupný pouze pro dospělé). (gogos)
  • Během závěrečné scény, kdy je záběr na useknutou hlavu paní Voorheesové (Betsy Palmer), nebyla použita umělá hlava, ale namaskovaná hlava herečky. Původně totiž měl film končit tak, že Pamela Voorhees otevře oči a usměje se, ale Steve Miner si závěr na poslední chvíli rozmyslel a nechal "zmrazit" obraz, aby nebylo poznat, že je hlava živá. (henrycruel)

Reklama

Reklama