Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tato časť mi celkom sadla. Tajomná postava sa prikráda okolo chatiek a pozoruje mladých ľudí. Atmosféra tu bola cítiť veľmi silne a aj z napätím disponoval obstojne. Herecké prejavy mizerné, ale aspoň, že postavy boli sympatické, jasné, že myslím nežnejšie pohlavie. Mordovačky boli klasické a nič výnimočné neukázali. Film sa rozbiehal veľmi pomaly ,nie ako jednotka, tam to začalo byť drsné hneď od začiatku. Nebola tu núdza ani o ľahkú erotiku. Hudba a zvuky tu boli znázornené dokonalo mrazivé. Jason mal na hlave navlečene vrecko od desiaty a aj keď sa jedna v tomto prípade o originalitu, tak táto maska mi pripadala fádna. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nástup Jasona na scénu. Skvělý nástup, evidentně se pomamil :-))). Více mládeže = více mrtvých (oproti jedničce často odpravených vynalézavějšími způsoby a různým náčiním). Co se omladiny týče, často platí to, co u jedničky – normální chování, ne až tak stupidní dialogy. Jason s pytlem přes hlavu je mnohem působivější než později v hokejové masce. Měli mu ten pytel nechat. Film má pouze dvě negativa – na počátku až příliš dlouhý flashback z jedničky a absenci atmosféry – vražd je sice více než v jedničce a jsou propracovanější, ale tak nějak mají nádech tovární sériové výroby, Jason vraždí jak na běžícím pásu a v tý rychlosti se nějak vytrácí ta houstoucí atmosféra z jedničky. No a závěr mi připadá trošku nepovedenej, nedotaženej a tak nějak vychází doztracena. Až moc okatě otvírá dveře dalšímu dílu. Dávám 3,5 a zaokrouhluju nahoru. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Konečně se objevuje můj vzor. Trvá to,než se ukáže a ještě s pytlem na hlavě a chová se jako malé dítě,ale co se dá dělat,je to dement z lesa. A to více je tenhle díl zajímavější,zvláště,když třeba nijak neznáte Jasona,ale myslím,kdo by ho na csfd neznal je to veliké překvapení. Tak trochu jako první díl,ale máme tu Jasona.Konečně! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se dočkali spolu s kolegou Myersem nejkultovnější slaherovské postavy- Jasona Vorheese. A nástup je to vskutku parádní, Jason, narozdíl od své matinky, budí respekt i s pytlem od brambor na hlavě. Tohle je zkrátka slasher jak má být- děj nulovej, ale spousta nadržených teenagerů, které nečeká koupačka v průzračném jezeře, ale v jejich vlastní krvi. A díky Bloodymu, že už konečně můžu pojmenovat ten ústřední hudební motiv- kill kill kill, mam mam mam ;-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka Piatku 13 prišla do kín v rovnakom roku, ako Halloween 2 a opäť to bol trhák. Rozpočet sa síce navýšil z cca pol milióna na 1,2 milióna, ale len behom otváracieho víkendu snímka zarobila 6,5 milióna, takže fajn. Bez Betsy Palmer a Seana S. Cunninghama to už nie je tak úplne ono, ale rozhodne treba oceniť, že (na rozdiel od neskorších dielov) si sága ešte v dvojke udržiava drsný, seriózny háv bez čierneho humoru. Samozrejme je zásadná v rámci budovania univerza, keďže až tu sa do hry zapája Jason, aj keď tentokrát ešte bez svojej povestnej masky. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Během závěrečné scény, kdy je záběr na useknutou hlavu paní Voorheesové (Betsy Palmer), nebyla použita umělá hlava, ale namaskovaná hlava herečky. Původně totiž měl film končit tak, že Pamela Voorhees otevře oči a usměje se, ale Steve Miner si závěr na poslední chvíli rozmyslel a nechal "zmrazit" obraz, aby nebylo poznat, že je hlava živá. (henrycruel)
  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)
  • Ginny (Amy Steel) je nesprávně vložena do sanitky nohami napřed. Pacienti se do sanitky vkládají hlavou napřed. (henrycruel)

Reklama

Reklama