Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 1

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2015 (Alternativní 19x60 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejznámější a největší soutěž amatérských kuchařů začíná. Po prvních castingových kolech bude několik desítek odvážlivců poprvé vařit pro přísnou porotu Miroslava Kalinu, Marka Fichtnera a Marka Raditsche. (TV Nova)

Recenze (67)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádným zarytým fandou kuchařských pořadů v televizi, ale tento pořad se mi docela líbil. Složení poroty bylo v pořádku – všichni tři patří mezi uznávané kuchaře a to nejenom v Česku. Co se týká soutěžících, tak těm se osobně nedivím, že se někteří z nich složili během natáčení a jídlo se jim prostě nepovedlo (sám jsem vyučený kuchař, ale stresovat se ještě před kamerou...nic pro mou maličkost). Takže klobouk dolů před oběma pány ve finále (respektive před poslední čtyřkou). Tentokrát opravdu nebudu nadávat na tento pořad, jak jinak bývá mým dobrým zvykem, páč na většinu z toho co vysílá Nova (potažmo i jiné naše televize) se nedá dívat. Takže dám slušných 60% a Romanovi přeji mnoho úspěchů. Možná bych dál i víc, ale to bych musel být v porotě a ochutnávat… ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen 2020, protože ostatní fakt nemám chuť nakoukávat. Stručně a rychle. Hodnotím povedenou dramaturgii, která se stará o funkční fungování reality show. Nějaké budování napětí tady funguje dobře, protože je to děláno přesně podle té funkční šablony. Porotci jsou fajn a já nemám důvod proč to hejtit :) ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

A safra. Tak tomu říkám kvalitativní pokles. Tuzemská modifikace jednoho z nejlepších kulinářských pořadů posledních let se ve své první sérii nepředvedla zrovna v dobrém světle a člověk by tak čekal, že se v druhé sérii pokusí produkce mnohé chyby napravit. Opak je ovšem pravdou. Kvalitativní propad, střihová skladba pořadu nedává moc smysl a porotci škoda mluvit. Vizuálně nezajímavé, hudebně plné klišé a strukturálně se režie nedokáže držet ani lety ověřených stereotypů. Prostě průšvih. EDIT: Druhá série sice pořád reflektuje některé nedostatky série první, avšak kvalitativně se alespoň přiblížili průměru značky. Celý pořad si tak trochu sedl a i když to není úplně srovnatelné s původní produkcí, na české poměry už se tento pořad přehoupl přes průměr. Takže konec konců proč ne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako rozený kulinář cítím potřebu se vyjádřit ke klání kuchtíků. Co na tom, že mi polévka z pytlíku pokaždé pláchne z hrnce, párky mi vždy nadšeně popukají ve vodě a vše usmažím do černočerného černa? Já jsem totiž dost kreativní dobytek na to, abych hodil na pánev flákotu masa, řádně ji pocukroval, zalil karamelem s chilli papričkami a světácky ji zkonzumoval. Jelikož však nejsem přesvědčen o objektivitě a fundovanosti této poroty, tak si své delikatesy nechám pro sebe a raději se pokusím zaujmout porotu Superstar svým jedinečným třítónovým rozsahem. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Ve prospěch kladnýho hodnocení mluví skutečnost, že jsem neviděl originál Gordona Ramseyho, zato jsem viděl originál Masterchef česko-slovenský, což byl ve srovnání s tímhle mega shit. Sice bych mohl mít výtky, např. proč tam v jednom kuse běhá Raditsch v kožárně, ale asi jenom nerozumím módě. Vaření je zajímavé a věřím, že hodnocení objektivní, takže amatérským kuchařům fandím. A už to tu zaznělo níž, nejlepší je asi "hodnej strejc" Kalina :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vítězem první řady se stal Roman Kotlář. (SONY_)

Reklama

Reklama