Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (91)

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby takto vypadala nová trilogie, bylo by vymalováno. Nevycházím z úžasu jakou péči Andor dostal. Produkce. Design interiérů, ulic. Kamera. Zvuk. Hudba. Scénáristi, tam kde jsou potřeba nejvíc - Willimon u desáté epizody třeba. Budování atmosféry. Propletený scénář. Kostýmy. Práce s triky i fyzickými modely v pravé momenty dávkované akorát. I když to není někdy dokonalá dynamika, je to luxus, je to epic, je to nové a svěží a je to návrat k něčemu velmi slibnému do budoucna, co by mohlo ovlivnit i další série od Star Treku po Jurský svět důrazem na autenticitu a přístup, kde méně je mnohem mnohem více a kde se příběh vypráví pro příběh, ne na efekt. Za mě překvapení roku a pecka jako dům. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlépe zpracovaný hraný seriál ze světa SW. Ano, i Mandolarian se musí sklonit před tímto dílem, neboť úroveň scénáře je tady na jiné úrovni. Dvě strany, které se svými činy až děsivě pobodají. V některých momentech. Každý má svůj motiv a tvrdě si za ním jde. A výsledkem jsou mrtvý, často nevinní civilisté. A to je krása tohoto seriálu. Postavy dostaly dostatek prostoru na to, aby ukázaly své charakterové rysy. Navíc je to vše zabalené v úžasném vizuálu, který mě bavil každou minut. Neskutečně se těším na další sezónu. ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Takže Andor, seriál, od ktorého som nič nečakal, o postave ktorá ma nezaujímala vzišlo niečo čo mi vyrazilo dych a privodilo veľkú radosť. Dospelejšie, prízemnejšie, svieži vietor do Star Wars, kde scenár nie je deravý ako sito, ale veci dávajú zmysel, kde sa postavy správajú inteligentne a dialógy nie sú prázdne frázy. Len blbý prelet TIE fightera mi spôsobil zimomriavky, vlastne obyčajná vec, ale pôsobilo to tak mocne a veľkolepo, a takýchto momentov tam bolo mnoho, proste v jednoduchosti je krása. Tony Gilroy a jeho tím si dali záležať a mne vyčarili úsmev na tvári a za to som im veľmi vďačný, keby mi pred pár mesiacmi niekto povedal, že budem na vetvy z Andora, tak sa mu vysmejem, ale teraz, keď prvá séria došla do cieľa, tak musím povedať, že to milujem. Jasné, nie je to dokonalé, niektoré linky a motivácie postáv občas mali menšie medzery, avšak pozitíva prevládajú a tieto nedokonalosti sa odpúšťajú jednoducho. 9,5/10 ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyhráli jsme a konečně tu máme úžasné Star Wars, které tu mělo být už dávno. Z Rogue One se vyklubal nejlepší film Disney éry. Z Andora je naopak nejlepší seriál. U obou projektů se moc nečekalo a kladla se spíše otázka, jestli nejsou lepší témata k prozkoumání. Ony asi i jsou, jen se jich většinou ujmou úplný břídilové a dopadá to všelijak. Tady máme Dana Gilroye, který sice asi není největší Star Wars fanboy, ale je to setsakramensky dobrý scenárista, který navíc dostal dost volnou ruku, takže tu nemáme ani kompromisy. Perfektní Luna, Skarsgård a Serkis ukazují, že předaleká galaxie může být zcela pohlcující i bez světelných mečů. Všechno tady neuvěřitelně funguje, vypadá to krásně a narozdíl od Obi-Wana to má i skvělou režii. Jestli se druhá série posune ještě víš, tak zas budou Star Wars skvělé. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z nejzbytečnějšího SW spin-offu nakonec na piedestal. Typický slowburner, který se ale rozjel do takových rozměrů, jak to toto univerzum už roky potřebovalo. Avšak je až k breku jak malá byla sledovanost a nakonec buďme rádi alespoň za tu druhou ukončující sezónu. Diego Luna opět naprostý top a doufám, že další výrazné role se jen pohrnou. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (38)

  • Modré mléko se získává od samic Banthy (pouštní druh, který například používají Tuskené jako jízdní zvířata na planetě Tatooine) a používá se k výrobě másla, sušenek, sýrů a dokonce i jogurtů. (Veskoslav)
  • Pozorný divák si může všimnout na „letištním“ terminálu příletů a odletů názvů tři planet – Balfron, Jonsior a Mawan. Všechny tři planety se tak poprvé představí i v rámci oficiálního kanonu, nejenom Legends. Planeta Balfron je známá svými kasiny. Co je podstatné, tak Han Solo a Lando Calrissian se zde poprvé potkali s tzv. Tonnika sisters – identickými dvojčaty Breou a Senni. Poprvé jsme je mohli na filmovém plátně vidět v Nové naději (1977) v kantýně v Mos Eisley. Mawan je pak planeta, která se poprvé objevila v knižní sérii „Star Wars: Jedi Quest“ a kde mistryně Jedi Yaddle, v rámci Legends, měla zemřít. (Veskoslav)

Reklama

Reklama