Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První celovečerní animované dobrodružství Scooby-Dooa míří do našich kin a slibuje skvělou podívanou! Zjistěte, jak to se Scoobym všechno začalo a podpořte Záhady s.r.o. při řešení jejich nejděsivějšího případu! Film vás zavede na samotný začátek přátelství Scoobyho a Shaggyho a konečně na velkém plátně uvidíte, jak s mladými detektivy Fredem, Velmou a Daphne, založili dnes již legendární srandabandu Záhady s.r.o. Po stovkách vyřešených případů musí teď ale Scooby a jeho parta přijít na kloub nejprekérnější záhadě všech dob. Zločin totiž nikdy nespí a svět má brzy zakusit zlobu přízračného bájného psa Kerbera. Začíná napínavý závod s časem! Psapokalypsa je na spadnutí a prima parta brzy zjisťuje, že pravým klíčem k záhadě může být právě Scooby. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (75)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak nám zabili Scoobyho, parchanti! A spolu s ním i vše, co ho dělalo Scoobym, včetně jeho party, odmaskování, scoobyho keksů a jakékoli záhady. Všeho toho ho zbavili, aby ho mohl totálně zmodernizovat. Jenže tím pádem už to prostě není Scooby. A to jsem se na tenhle film fakt těšil... Se mi to pěkně vymstilo. Začne to docela dobře, seznámení Scoobyho s Shaggym je slušné a následné seznámení se zbytkem party (Fredem, Daphne a Velmou - normálně bych tu ta jména nezmínil, ale jelikož chudáci v tom filmu hráli až nějaké čtvrté housle, zaslouží si to) též. Pak je tam 3D animací udělaná stará znělka - to furt vypadá dobře. A pak se tam objeví Simon Cowell (který v tom bůhvíproč má cameo), aby zkritizoval přátelsví a zase odešel. No, a pak to jde všechno do prdele. Na scénu nastoupí banda tří superhrdinů a tím pádem samozřejmě i superpadouch. A ze Scooby-Doa se stane film jak od Marvelu, žádná záhada zde není (s tím je spojeno to, že ani nejsou žádní podezřelí, jelikož je padouch od začátku jasný), žádné nadpřirozené úkazy či příšery, které by pak tahle banda všetečných dětí odhalila a odmaskovala tu není a to všechno je pryč navzdory tomu, aby to celé bylo bylo moderní. Samá akce a výbuchy jak z filmů od Marvelu, moderní technologie, (ne moc povedené) narážky na současné trendy (Netflix, atd...). Kdyby to byl film jenom o Blue Falconovi, asi bych si nestěžoval. Ale řadit to do (jak já tohle slovní spojení nesnáším) Scooby-Doo universa, to je hřích. To je hřích skoro až neodpustitelný, něco jako vražda. A to říkám jako někdo, kdo Scoobyho dobrodružství v dětství miloval, viděl snad všechny díly všech seriálů a většinu filmů, jak animovaných, tak hraných (a ty jsem taky viděl všechny, včetně Daphne a Velmy). Jenže sorry, ale tohle není Scooby, v žádném ohledu. Sice tu je, jeho parta taky, ale prostě to není Scooby! Tohle je nějaká jeho übermoderní zmršenina, která v něm zabila vše, co jsem na něm měl rád (jako na seriálu). Objektivně to je rozhodně na víc jak hvězdičku, animace je pěkná a humor není trapný, dokonce fekální tu skoro ani není, ale když to mám hodnotit jako příspěvek do Scooby-Doo universa (jestli to slovní spojení ještě někdy použiji, tak si půjdu nafackovat)? Sorry, ale to mám co dělat, abych nedal odpad. Objektivně bych dal asi 2*, přece jenom, je tady snad ta nejnudnější zápletka na světě (U Scoobyho. U Scoobyho!!!), tak udělám kompromis a dám 1*. Víc si to ode mě fakt nezaslouží. A když jsem na konci viděl, jak zprznili Mystery Machine, tak být Fredem, radši si hodím mašli. Všechno modernizovat, ale srát na kvalitu. Bravo. Ještě že jsem na to nešel do kina. Radši si pustím jakýkoli z ostatních Scoobyho filmů, klidně i ten hraný z roku 2002. To totiž je Scooby. Tohle, tohle... ne. Asi to měla být pocta všemožným postavičkám z Hanna-Barbera, ale nepovedená, těžce nepovedená. 1* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Tak už aj Scooby Doo sa zapredal súčasnému trendu rozšírených univerz. Navonok sympatický nápad, no autorom zrejme nedošlo, že týmto rozhodnutím sa z filmovej verzie úplne vytratí esencia pôvodného seriálu. A to je už vzhľadom k zvolenému názvu prinajmenšom zvláštne. Nezmyselne vystavaná zápletka navyše pôsobí ako by bola podriadená výhradne spojeniu známych postavičiek štúdia Hanna-Barbera a po príjemne nostalgickom úvode veľmi rýchlo upadne do generických vôd. Obstojná počítačová animácia, zopár vydarených hlášok, či dabing veterána Franka Welkera - to je všetko, čo Scoob ponúka a mne osobne to príde naozaj málo. ()

Reklama

mosnak 

všechny recenze uživatele

V komentářích jsem četl názory jako "klasický Scobby Doo" a podobně, ale s tím absolutně nesouhlasím. Klasický Scobby Doo je úplně někde jinde než tato slátanina. Začátek ještě jde, dokonce je i vtipný, ale potom co se tam objeví ten rádoby akční hrdina, tak jde všechno do prdele. Ani mého syna to nebavilo a to Scobbyho žere - 20% ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Scooby-Doo je součástí mého života prakticky od narození a mezi dlouhým seznamem animáků, kvůli nimž jsem každý víkend usedal před šestou ráno k televizi, hituje vrchní příčky v oblíbenosti, možná až samotný vrchol. Snad každý rok vyjde nějaký Scooby televizní film v klasickém 2D formátu, pár jsem jich viděl, nejsou špatné, ale už několik let produkci dalších a dalších takových jednohubek prostě nestíhám. Proto když vyšla zpráva o novém Scoobyho animáku, jenž by se měl zařadit do programu našich biografů, začalo mě to velmi zajímat, jelikož Scoobyho popularita od mých předškolních let smutně poklesla a je proto milé vidět, že se s tou značkou pořád počítá. Jak víme, tak globální okolnosti chtěly tomu, aby se Scooby přece do kina nepodíval, rovnou ho šoupli na VOD platformy a... ono je to možná i dobře, jelikož se bohužel o nějakou pecku nejedná. Snímek je jeden z těch, co kvalitou kopírují konturu horské dráhy, jednou je to strop, o okamžik později dno. To bude pravděpodobně tím, že se tvůrci snaží zavděčit všem, což trošku nabouralo soudružnost humorné popřípadě atmosférické složky, tedy pomyslné základy pro Scoobyho příběhy tak typické. Například vtípky o prdění pro nejmenší, z nich náhlý přechod na too much meta narážky na náš svět, poté dochází k pofidérnímu bourání čtvrté zdi, několik neškodně lechtivých pomrknutí k dospělejšímu publiku, když nejmenovaná postava tam zandá dab a mnoho dalších… Některé z nich byly i dobré, ale když Velma jen tak mimoděk najednou prohlásí něco o toxické maskulinitě, tak můj majáček na detekci nechtěné SJW výchovy začal hlásit hrozbu. Cíl se odlišit schytal i příběh, místo poctivého Scoobovského dobrodružství, kdy by parta pátrala po strašidlech v tajemných hradech, se vsadilo na rádoby velkolepou akční „superhrdinskou“ podívanou, z čehož je zase vidět, jak se autoři chtějí svést na vlně populárních vlivů, tomu odpovídá i hudba založena na konzumních rapových beatech. Za pozitivní stránku beru animaci, Scooby se vydal po výtvarných stopách našich milovaných lovců divočáků z malebné Armoriky a poprvé po 50. letech existence nasadil 3D kabátek, jenž mu náramně padne a dovedu si v takovém provedení představit případné pokračování, jež bych i přes ne moc valnou kvalitu tohoto snímku i tak uvítal, protože ty postavy stále miluju a tady je naštěstí pojali velmi dobře. Zbytečně rozjuchaná nekonzistentní paráda, jež by při výrazném zásahu dramaturga a jednolitějšímu uchopení tvůrců mohla být výrazně lepší. 4,5/10. P.S. Zasazení jiných postav kresleného WB katalogu, reference na původní Scoobovský seriál a kompletní vizuální předělávka klasické Where are you? znělky beru za skvělé (a vlastně jediné) nápady. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

První minuty dávají naději ve starého dobrého Scooby Doo a jeho partu se stejnými charakteristikami postav, kvůli kterým je máme tak rádi, a stejně založenou pointou odhalování padouchů. V průběhu se to ale změní v příběh, který má s původním Scoobym pramálo společného a vůbec mě už nezajímal. V polovině jsem to vypl, 2 hvězdy za přijatelný vizuál a vtipný rozjezd... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (14)

  • Jedná se vůbec poprvé o film se Scoobym, který je ve 3D. Ve filmu bylo použito jenom CGI. (Jirka.J)
  • Snímek měl dostat i pokračování, které neslo název „Scoob!: Holiday Haunt“ a které bylo i kompletně natočené – dokončený film však ihned putoval do trezoru, kvůli čemuž jsou šance na jeho uvedení nulové. Vedení Warner Bros. si tak mohla odepsat z daní náklady na výrobu tohoto animáku, které činily 40 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama