Reklama

Reklama

Hříšní lidé města pražského

(seriál)
  • Velká Británie The Sinful People of Prague
TV spot 10
Československo, (1968–1969), 10 h 25 min (Minutáž: 38–54 min)

Předloha:

Jiří Marek (povídka)

Scénář:

Jiří Sequens st.

Kamera:

Miloslav Harvan

Hrají:

Jaroslav Marvan, Josef Bláha, Josef Vinklář, František Filipovský, Gustav Nezval, Helena Růžičková, Luba Skořepová, Jaroslav Mareš, Jaroslav Raušer (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál kriminálních případů ze třicátých let 20. století podle povídek Jiřího Marka. Pražská "mordparta" policejního rady Vacátka bojuje s podsvětím. Ani ten nejrafinovanější zločinec nemá šanci uniknout dedukčním schopnostem inspektorů Mrázka (František Filipovský), Brůžka (Josef Bláha) a Boušeho (Josef Vinklář). Jejich práci si ze svého postu kriminálního rady hlídá Karel Vacátko (Jaroslav Marvan). Se stejným obsazením vznikly v letech 1970 - 71 čtyři celovečerní filmy - Pěnička a Paraplíčko, Partie krásného dragouna, Vražda v hotelu Excelsior a Smrt černého krále. V roce 1986 byl jako volné pokračování natočen seriál Panoptikum Města pražského. (mibara)

(více)

Recenze uživatele klúčik k tomuto seriálu (5)

Hříšní lidé města pražského (1968) 

Seriál môjho dectva. Už ten začiatok je nezabudnuteľný! Vždy si spomeniem na pištoľ, ktorá mieri na mňa a na tú hudbu. Herecký koncert pánov Marvana, Vinklářa, Bláhu a Filipovského tvorí históriu televíznej kriminálky. Mám najradšej diel o otlačku palca. " Tumpach co stojíte jako tumpachovej????" Ja som dal 100% ()

Otisky prstů (1968) (E04) 

Tumpach co tu stojíte ako tumpachovej!!! Výborná pasáž z basy s Jiřím Sovákom... 80%. ()

Telegram z Neapole (1969) (E08) 

Humorný príbeh. Vždy si spomeniem na Miloša Kopeckého, ktorý si ustlal pri kolesách vagóna. Nezabudnuteľná je aj slovenčina Janky Hlaváčovej... Dávam 75%. ()

Turecké náušnice (1969) (E09) 

Ako chlapec som sa naozaj bál. Bál som sa toho malého, ktorý zliezal s toho stromu. Nezabudnuteľný Radoslav Brzobohatý, ale výborný bol aj Josef Kemr.. Dávam 80%. ()

Kaprova smrt (1969) (E10) 

Tak tento diel je famózny, nielen hereckým obsadením , ale aj perfektnou hudbou. Zdeňek Liška explodoval... Dávam 95%. ()

Reklama

Reklama