Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

erased 

všechny recenze uživatele

Přes těžké začátky v premiérském křesle se Jim Hacker nečekaně vytáhne. Většinu času sice běží na stejné (rozuměj stejně geniální) vlně, jako na pozici ministra administrativy, ale konečně se víc objevují i radostné momenty, kdy tak nebo onak vydrbe se svým oblíbeným loajálním poradcem. Na Čísle 10 to tak celkově funguje ještě o kus líp, než dřív. Nebo hůř. A to tak, že nefunguje. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Pokračování Jistě, pane ministře není tolik vtipné jako původní seriál a rozhovory Hackera s Humphrym mají pořád stejné vyústění. Ale to nevadí, protože to je pořád výborně udělané. Postupem času mi přišlo až děsivé, jak se ustrašený, ale v jádru dobrácký Hacker stává stejně manipulativním amorálním šmejdem jako je Humphry. Nakonec přišel o všechny svoje morální hodnoty a zůstala jen chuť po moci (či si udržet místo) skrze popularitu. Tohle už nebyla hra kočky s myší, ale hra dvou koček, i když ta která byla ve státní správě mnohem déle měla přirozeně většinou navrch. Občas mi bylo líto Bernarda, ten si jako jediný z hlavní trojky zanechal svědomí, snažil se svoji práci dělat poctivě jak jen mohl a často na to málem sám doplatil. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je stejný jako předešlý - není zde žádná změna. A tím myslím, že je to stále stejně dobré :) Je to neskutečné, jak si dokázali angličané udělat takovou legraci ze svého politického systému. Přitom to dává smysl, uráží to kdekoho a chvilkama se průměrný obyvatel Země ztrácí, páč vůbec neví o čem daní politici mluví :) :) "Děkuji Bernarde" :D :D byla pro mě vždy skvělá hláška v každém dílu, jelikož Bernard byl můj oblíbenec a jeho spletité výklady byly nejlepší :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Myslím, že v tomhle stadiu do toho pravdu nemusíme zatahovat." Jistě, pane premiére. Pravda, upřímnost a čest jsou hodnoty, které si žádný odpovědný politik zastrašovaný byrokraty ze Státní správy nemůže dovolit. A pokorný úředník sir Humphrey je absolutní jednička v zastrašování cizími slovy, vymýšlení demagogických argumentů i podrážení premiérových nohou. Já se přitom skvěle bavím a v tu chvíli mi snad ani nevadí, že tohle je poměrně věrný obraz politiky. Lhát se prostému lidu zkrátka musí, na tom se shodnou milióny úředníků Státní správy a premiér Hacker se pod toto tvrzení nakonec jistě rád podepíše. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

No tak todle je u mě to slabší z UK. Za prvé to není příval hlášek a situací jako trpaslík nebo černá zmije. Za jeden díl se objeví maximálně dvě nebo tři vtipné vteřiny. Zato se spíše jedná o mírnou satiru a o pohled na politiku jako takovou. A pokud toto brát za skutečnou komedii pak je náš parlament jeden velký cirkus plný skvělých komiků a klaunů. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)

Reklama

Reklama