Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po šesti letech, ale s naprosto stejným a opět dokonalým britským humorem. Škoda toho, že je těch dílů jenom 16, ale přesto co díl to perla...a zdá se mi, že se mnoho dílů zaobírá Sirem Humphreyem....a o to je to větší legrace...pač genialita jeho proslovů a tudíž i jeho argumentů je takřka legendární. (98%) ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Pokračování absolutní klasiky žánru, kterou v podstatě vytvořila první série, je opět neuvěřitelně suché, vtipné, sarkastické a vychytané. Nigel Hawthorne je pro mě hlavním hrdinou obou sérií, a lze jen strašně litovat předčasné smrti Paula Eddingtona, protože tento seriál by zcela jistě unesl ještě jedno pokračování. Nadčasovost příhod z vrcholných pater britské (a evropské) politiky je až mrazivá. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

"Zvládnul" jsem to až na druhý pokus. Na ten první jsem odpadl někde v půlce druhé série. Asi jsem tehdá ještě nebyl připraven na dokonalou esenci britského humoru. A jakkoli jsem jeho velkým fanouškem, dokážu pochopit, že to na někoho může být až příliš. Nejkouzelnější je vždy, když si Jim postaví hlavu a prosadí si "cosi", protože on je přeci ministr a on o věcech rozhoduje... jen aby nakonec byl donucen souhlasit s Humpym, který ho do této pozice vždy velice obratně vmanévruje... 100% (1.-3. série - 100%) ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Nelze psát odděleně komentář k panu ministrovi a panu premiérovi. Proto to beru obojí šmahem. Tohle nízkorozpočtové, televizní a dost debilně dabované veledílo, které české televizní stanice odsoudily na pozdní noční hodiny kanálu s nejnižší sledovaností, je příkladem nejen toho, jak skutečně vypadá pravý nefalšovaný suchý britský humor. Je to ukázka toho, jak funguje naše společnost. Příklad toho, že existuje inteligentní politická satira cílená na samostatně myslící jedince, kteří když se smějí, pak chápou čemu. Možná proto byl tento cyklus vysílán tam, kde byl. Takových lidí je totiž opravdu pomálu. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je stejný jako předešlý - není zde žádná změna. A tím myslím, že je to stále stejně dobré :) Je to neskutečné, jak si dokázali angličané udělat takovou legraci ze svého politického systému. Přitom to dává smysl, uráží to kdekoho a chvilkama se průměrný obyvatel Země ztrácí, páč vůbec neví o čem daní politici mluví :) :) "Děkuji Bernarde" :D :D byla pro mě vždy skvělá hláška v každém dílu, jelikož Bernard byl můj oblíbenec a jeho spletité výklady byly nejlepší :) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)

Reklama

Reklama