Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (292)

Botič 

všechny recenze uživatele

David Gordon Green si zkusil něco nečekaného a tenhle přístup mi je celkem sympatický. Po třinácti kusech si nedovedu představit, že by se opakovala stejná formule, kdy Michael Myers šponuje první polovinu divákovy nervy a v druhé části se úplně utrhne ze řetězu. Všechno už tu bylo. Takhle dojde na chybějící origin, který sice odmaká úplně jiná postava, ale pro dokreslení dostačující. A i ten závěr je nakonec docela uspokojivý. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Tak jo, zkusim svoje pocity sepsat bez spoilerů. Je to konec jedné éry, ale ne podle představ diváků. Hlavní problém v tomhle filmu (což se odráží i zde v hodnocení) je fakt, že diváci hodnotí film podle toho co není, místo podle toho, co opravdu je. Osobně bych řekl, že to byl dobrej film (a dokonce i líp natočenej než 2018 nebo Kills), ale už tolik nefunguje jako  uspokojivej závěr Halloweenský série. Tenhle film totiž není typickej slasher horor, ale spíš se jedná o psychologický drama. Ano, takhle to zní na papíře fakt hrozně, ale chápal jsem záměr tvůrců. Když už máte 13 Halloweenskejch filmů a většina z nich je pořád o nezničitelnym Myersovi jak v Haddonfieldu vraždí lidi jak na běžícím páse, tak musíte tvůrcům odpustit, že chtěli zkusit něco novýho... i když hodně riskovali, že tím rozeštvou fanoušky. A podle recenzí se tak stalo. Halloween Ends je rozhodně nejslabší z celý tý nový trilogie, ale zas na druhou stranu to nemá ty trapný vtipy jako v Halloween 2018 nebo zbytečnou vatu jako rozběsněnej dav nahánějící falešnýho Myerse v Halloween Kills. Postava Laurie (a vlastně i Michaela) tu byla odsunuta na vedlejší kolej a hlavní otěže přebírá Allyson a a nová postava Corey Cunningham, se kterym se celej svět (nebo aspoň Haddonfield) moc nepáře. Laurie tu funguje víc lidsky a vyměnila roli drsný přeživší za drsnou babičku, která bydlí se svojí vnučkou. Tahle její stránka se mi líbila a jsem rád, že jsem se od ní nedočkal žádnejch otřepanejch frází typu: „Evil Dies Tonight“ nebo „I’m the One Who Must Kill Him“. Děkuju. Finále bylo docela dobrý a napínavý, ale nebudu lhát, mohlo bejt klidně trochu delší. Koneckonců fight „Laurie vs Michael“ z 2018 byl celkově nejlepší z celý Halloweenský ságy a těžko by se to asi překonávalo. Tenhle konec je ale definitivní. Hudba mi taky nepřišla tak výrazná jak v předchozích filmech. Za mě byl soundtrack hodně slabej a nedosahoval těch démonickejch kvalit z Halloween Kills. Kolem a kolem jsem nebyl z filmu tak zhnusený jako ostatní diváci, ale to možná bude tím, že jsem už tak trochu po těch prvních reakcí věděl do čeho jdu. Vidět tohle úplně naslepo v kině, tak bych byl taky docela rozjařenej, protože trailery vám prezentují úplně něco jinýho než to, co vám představí samotnej film. Takže bacha na to. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Bol som rád za nový smer, ktorý priniesol režisér David Gordon Green, keď nám predstavil pokračovanie po 40 rokoch, ktoré nadviazalo na úplne prvý film. Bohužiaľ dobre nápady mu dochádzali už pri predošlom filme a toto je ešte niečo horšie. Tešil som sa na finále a bol som zvedavý, čo nové nám Halloween Ends prinesie a priniesol bohužiaľ tejto série iba klinec do rakvy. Prvá polovica filmu, nie je síce zlá, ale nepôsobí to na mňa ako pokračovanie Halloweenu, ale ako nejaké voľne pokračovanie, kde hlavne postavy (Myers, Laurie) sú vedľajšie, pretože nemajú toľko priestoru ako pred tým. Zopár šťavnatých vrážd samozrejme nechýba a Jamie Lee Curtis ako nestarnúca Laurie tu ma tiež svoje svetle momenty, ale je to málo keďže ide o finále. Veľký priestor dostanú postavy, ktoré nás vlastne ani nezaujímajú a to nie je dobra vizitka. Kvôli ním to predsa nikto nepozeral. Chápem, že chceli tvorcovia prísť s niečím novým, ale toto nebola ta správna cesta. Príbeh, taktiež nula bodov, nič nové neprinesie. Čo viac dodať, názov filmu hovorí za všetko, Halloween končí. 50% - 2* ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

!!Obsahuje větší než malé množství spoilerů!! Byť tedy už jen ten samotný název filmu asi dává tušit (a spoileruje), jak to vlastně tentokrát dopadne. Pač chápu, že zastřelit, podříznout nebo upálit Michaela nejde, ale tu drtičku už přežije asi těžko. Poslední (doufejme a modleme se ke svatému Carpenterovi) Halloween je sice o něco menší provar, než byl díl předcházející (ale to bylo vážně peklo), nahoru ho tahá hlavně hlavní (anti)hrdina (pač to je psychopatická držka k pohledání), ale jinak to co do scénáře zase plave. Navíc když točíte film o jednom z nejikoničtějších murdererů a on tam vlastně celý film není (a když už je, tak spíš tak nějak navíc), je to prostě na prd. A nechci do toho paní Curtisové kecat, ale měla by si říct, jestli má ve svém věku něco takového (mlátit se tam z důchodcem Myersem) ještě zapotřebí... Happy Halloween! (Ale abych jen nefrflal, v kině to zážitek i byl. Docela. Trochu). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Halloween Ends" je nakoniec asi úplne iný film, než sme čakali. Popravde som z neho nadšený podobne ako som bol z "Halloween Kills", ale na druhú stranu z úplne iných dôvodov. Oba filmy sú pre mňa nudné, no oba na to majú úplne iné dôvody. Kým v jednom filme má Michael Myers so svojou maskou superschopnosti, v tomto ho zase skoro vôbec nevidíme a miesto toho sa venujeme úplne inej postave, ktorá prechádza svojim prerodom. Možno to mal byť niečo ako nový origin... a keby to poňali tvorcovia trošku lepšie, možno to mohlo fungovať. No pôsobí to v skutočnosti ako keby niekto mal rozpracovanú drámu o dievčati, ktoré sa zamiluje do budúceho psychopata...a niekto nevedel ako ukončiť trilógiu Halloween a tak to dali dokopy a máme tu tento zlepenec. A keď sa pozriem na to, koľko scenáristov mal tento film, možno sa niečo podobné reálne aj stalo. Pre mňa skutočne slušná dávka nudy, no tých niekoľko solídne vyzerajúcich vrážd ma presviedča, aby som tomu dal o bod viac. Ale asi je dobre, že film sa volá "ends". Tak dúfam, že nekecá. Hodnotenie: C ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Michael Myers se objeví až po 38 minutách filmu. (Takeshi666)
  • Produkcia údajne využila oneskorenie spôsobené pandémiou COVID-19 na prepísanie častí scenára, vrátane pridania veľkého časového skoku medzi týmto filmom a Halloween zabíja (2021), ako aj použitia pandémie ako súčasti zápletky filmu. (Zeker)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama