Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Z původní trilogie je pro mě tahle část nejlepší (Země, Deníky a Survival samozřejmě patří do série ...of the Dead, ale tohle rozvíjení Romerovy synopse žije vlastním životem). Zatímco NOC byla komornější a ÚSVIT ukázal, že problém s chodícími zombies bude trochu globálnějšího rázu, tak DEN potvrdil úpadek lidské společnosti jako takové. Romero si opět vyhrává se sociálním přesahem, bohužel pro diváka tak činí po většinu dobu v podzemním krytu plném doktorů, vědců a vojáků, kde skvěle se rozpadajících mrtvol je pouze hrstka. Ale už kvůli chytrému a lítost vyvolávajícímu Bubovi to rozhodně nenudí. Bezvýchodná situace, která panuje nejen venku, ale i dole mezi jinak smýšlejícími osobami, vygraduje v závěrečném gore festivalu, v němž Savini jasně dokazuje, kdo je král maskérů. Zkrátka ultimátní masakr! ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

G.A.Romero umí, i když je Day of the Dead z mého pohledu taktak na slabší 4* Hodně lidem se nelíbilo když v Land of the Dead zombies používaly zbraně, ale už v tomto o dost starším kousku jde jasně vidět, že Romero nás chce přesvědčit, že nemrtví se mohou něco učit a dejme tomu i trochu myslet a pamatovat si. Za vše mluví sice jediný zombie Bub. Film není zas až tak akční jak jsem čekal, hodně se mluví, hlavní skupina se pohybuje celý film na stejném místě, což trochu stísňuje atmosféru +, ale zase na druhou stranu snižuje pro mě prožitek z filmu -. Gore je na vysoké úrovni a pořádně detailní, jak jsem si už od tohoto režiséra zvykl. Celkově -7/10* lepší než Dawn of the Dead (1978). ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Další zombie podívaná od Georga A. Romera a podle mého jedna z nejlepších. Brutální scény, zneklidňující hudba a poslední půl hodinovka, která se rozjede k nezastavení a divák si v té chvíli "finiš" nepřeje. Já osobně bych byl radši kdyby se ta závěrečná podívaná rozjela dříve. Nebýt trošku slabší první poloviny, i když měla silnější momenty, tak bych šel do plného počtu .. 7/10 = 77% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zombie horor, jenž sází hlavně na uřvané herce a pochybné vědecké teorie. Pro několikavteřinovou úvodní sekvenci se těžko hledá jiný výraz než „geniální“, zbytek již podobnými momenty neoslňuje, naopak znepokojuje jejich absencí. Dobrých sedmdesát minut sledujeme skupinku posledních neinfikovaných jedinců v jakémsi podzemním komplexu, chráněném od doléhajících zombies a jejich vzájemné konfrontace. Ani přes maximální vypětí hlasivek nemá věc pevně pod kontrolou maniakální kapitán se svými podobně zeleně uvažujícími muži. Jak dlouho dokáže čekat na výsledky experimentů pošahaného vědátora? A co pacifistický pilot vrtulníku, který si chce jenom užít poslední (tý)dny života? Mnoho lidí, mnoho názorů – hrubá síla stejně vítězí. Vítězí v reálném životě a vítězí i co se přístupu k tomuto námětu týče. Zajímavě rozehraná (a slušně zahraná!) psychologická hra, místy skoro vědecký pohled na zombie tématiku i lehké filozofické lešení kolem něj nakonec stejně vyvrátí silný poryv akčně hororového větru. Tím se Romero dostává zpět na stabilní půdu, aniž by (přes dvacet let od vzniku) budil nechtěný smích. Day of the Dead má námět hodný nějakého televizního seriálu – pár lidí, pár interiérů, sem tam nějaký zombík a vyhřeznutá střeva. Námět hodný pečlivějšího propracování a přesnějšího žánrového zařazení. Apendix: Taky vás při pohledu na zombies rvoucí se o kusy lidského těla napadá paralela ke kapitalismu (každý si pro sebe chce něco urvat), nebo jsem nějaký divný? 70% Zajímavé komentáře: POMO, Lima, Ony, MIMIC ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Okrem skvelej réžie, údernej muziky, samotných zombies a dobrého príbehu ma na snímku zaujala ešte jedna vec. A síce motív dvoch proti sebe stojacich skupín - vedcov a vojakov. Vo svete ovládanom zombies a v totálnej beznádeji či depresii nie celkom nereálna vec. Vojenské šikanovanie vedcov vytvorilo vo filme riadnu psycho dusnotu, možno ešte väčšiu ako bola samotná zombie hrozba. Filmu preto po všetkých stránkach vládne skvele vybudovaná atmosféra. Smrť pár jedincov, hlavne ku koncu, sa dá dokonca brať ako spravodlivá satisfakcia. Ona aj hlúposť a opitosť vlastnou mocou dokáže niekedy zabíjať. Čo sa týka masiek a gore efektov, na svoju dobu boli vážne vynikajúce. U mňa preto spokojnosť, pekný nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Novinové titulky – v pátek 9. 7. 1984 – hlásají: Mrtví chodí, Místo pobytu prezidenta neznámé, Viceprezident vyhlašuje stav nouze, CIA nemá vysvětlení, Národní garda přemožena, Guvernér vybízí prezidenta, aby doma zachoval klid, Zásobování potravinami se zmenšuje, Člověk kouše člověka, Rozhodnutí v případu křivé výpovědi, Rezervy povolány do akce, 3 zranění na místě nehody. (topesto)
  • Kapitán Rhodes (Joseph Pilato) vlastní dva revolvery Smith & Wesson 629 ráže .44 Magnum. (Zdroj: imfdb.org) (dc125)
  • Zombie hodovali na krůtích stehnech, která byla grilovaná zvláštním způsobem, aby vypadala jako lidské tělo. (Mr.Critic)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama