Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

King Kong je jeden z nejslavnějších filmů všech dob a jeho vizuální stránka dodnes fascinuje diváky. Úžasné a pamětihodné scény Konga bojujícího s dinosaury, lezoucího po Empire State Building a držícího krásnou Fay Wray jsou znamenité. Podle filmu zabila Konga kráska, ale myslím, že všichni dobře víme, co ho doopravdy zabilo. Bylo mi toho velkýho opičáka líto. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tento film je právom kult. Hoci je začiatok dosť slabý, je to skvelý filmový zážitok. Na začiatku vidieť, že film bol iba v "perinke". Ťažkopádne rozbiehanie príbehu, zbytočné a nudné dialógy, nenápaditá réžia ... áno toto všetko je na začiatku, ale treba si uvedomiť - je rok 1933!!! Potom to príde, od prvého ziavenia Konga je to úžasný zážitok. Kong vyzerá skvelo a dokážem si predstaviť, ako sa ho museli ľudia báť v tridiatych rokoch. Tento film je béčko, áno, je ot béčko. Pravdaže vtedy to bol áčkový film. Fanúšik B-movies si tu nájde skvelú dávku zábavy. Je to drsný film - Kong sa nehanbí udupať človek, zjesť ho, či len tak požuť a prehrýznuť napoly. Ak Kong vyberie ženu z jej posteľe, nevloží ju späť, ale zhodí ju z mrakodrapu. No a súboje sú úžasne. Ako fanúšik B-filmov som zažíval najlepšie okamihy môjho života. Kong vs. Had, Kong vs. T-Rex (na konci je sadistické zabitie), Vodný Dinosaurus vs. ľudia, Brontosaurus vs. ľudia, Stegosaurus vs. ľudia ... proste nádhera. No a koniec na Empire State Building je úžasný. Niečo fascinujúce. Páčilo sa mi, ako sa tvorcovia snažli prinútiť diváka súcitiť s monštrom a pritom to bola krvilačná sadistická beštia. Tento film je proste klenot filmografie, je to nádherný film. A nebyť tohoto filmu, nemáme Braindead. Šialená predstava, ale pravdivá ... ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí originálního Konga budu muset asi tomu Jacksonovu minimálně jednu hvězdičku ubrat - tohle je velká akční jízda s minimem míst k odpočinku, podívaná pádící závratným tempem, obsahující na dobu svého vzniku neuvěřitelné efekty, nabitá silnými emocemi. I dnes je zcela zřejmé, proč je tenhle film tak zbožňovaný - některé snímky zkrátka nestárnou. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slavný příběh, který poprvé spatřil světlo filmového světa díky tomuto počinu, který je již sice značně ohlodaný zubem času, avšak své kouzlo stále má. Kdysi dávno jsem viděl verzi z roku 1976, jež je po technické stránce mnohem dál, ovšem blíže si již nedovolím srovnávat, protože je to přeci jen dobrých patnáct let, co jsem to viděl. Z prvního King Konga si jistě budu pamatovat závěr na Empire State Building, ale také boj King Konga s pravěkým ptákem a během toho probíhající útěk Ann. Některé obrázky z tohoto filmu jsou již ikonické. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) -"Není ten chlap šílenej?" -"Jen nadšenej." Tak jo, tohle je blockbuster, jaký jsem schopná zkouknout, aniž bych měla pocit, že se mnou tvůrci ošklivě hrajou jenom o penízky do kasiček. Ono to tak sice je, ale netlačilo se mi to během sledování na mysl tak okatě. Možná je to i tím, že to není technicky na takové úrovni jako pozdější verze, takže to nepůsobí jako namachrovaná onanie. Myslím, že podobným filmům hodně uškodilo, když se přenesly do áčkové kategorie. Navíc se mi líbilo, že se film nebere tak strašně vážně jako třeba Jacksonova verze, zkrátka jsem měla pocit, že je ponechán prostor myslet si o Denhamovi s těma jeho puškama a kamerama, že je nejspíš opravdu pošahanej. Taky ten kontrast naivních líbaček na palubě a rozmačkaných lidiček všude možně stál za to. Taky mě zaujalo, jak ten chlápek lezl na strom, aby na něj dinosaurus líp dosáhnul a nemusel se pro něj ohýbat. Cesta do pravěku přesně v americkém stylu běží-li to na nás, tak to zastřelíme, natočíme a prodáme. Svatá makrelo. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (121)

  • Traduje se, že námět na film vznikl tak, že Merian C. Cooper měl sen o obří gorile ničící město. (DaViD´82)
  • Filmaři využili jako pozadí některé ilustrace z "Bible" a Miltonova "Ztraceného ráje" kreslíře devatenáctého století Gustava Dorého. (topesto)
  • Během otevíracího víkendu utržil film do té doby rekordních 90,000 dolarů. Navíc v době vrcholící hospodářské krize. (DaViD´82)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama