Reklama

Reklama

Adaptace prvního románu autora knižních bestsellerů Johna Grishama, jejíž režií byl pověřen Joel Schumacher. Afroameričan Carl Lee zastřelí v soudní budově dva muže, uvězněné za znásilnění a těžké poranění jeho desetileté dcerky. Sám nakonec stane před bělošskou porotou, která má rozhodnout o jeho vině. Vybere si jako obhájce začínajícího bílého advokáta, který po jistém váhání přijme pomoc emancipované studentky práv. Z případu se stane politická záležitost, která aktivizuje i členy Ku-klux-klanu. V poklidném městečku zavládne napětí a bílí rasisté začínají řádit. Jake a jeho blízcí se ocitají v nebezpečí. Výsledek procesu je ovšem po obhájcově emotivní závěrečné řeči jasný. Osvobozující výrok poroty však vzbuzuje pochybnosti o tom, zda jedinec opravdu může brát právo do svých rukou... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (472)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, proč to muselo být tak zbytečně dlouhé - ke slavnému závěrečnému McConaugheyho monologu jsem se sice vyloženě nepronudil, ale žádnou extra šťávu ty předchozí dvě a půl hodiny taky zrovna neměly... Finální scéna nicméně stojí za to, a z Matthewa udělala ze dne na den hvězdu zaslouženě. [Amazon Prime] ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tradiční jižanská grishamovka podle stejnojmenného románu z roku 1988, který u nás vyšel pod názvem …a je čas zabíjet. Látka je strhující soudničkou s mnoha palčivými tématy, které se podařilo předat se stejným nábojem v obou médiích. Z hereckých výkonů ční nad všemi Matthew McConaughey zejména v závěrečné řeči. Skvělý je i Samuel L. Jackson, naopak Sandra Bullock je jen lákadlo na plakát, její role je relativně malá a jen doplňuje celý ten all star team. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

1996… To byl dobrej ročník, řekl by Lister z mého nejoblíbenějšího seriálu Red Dwarf a mně by nezbylo než s ním souhlasit, protože tento film je toho důkazem. Joel Schumacher ještě uměl točit filmy, které měly něco do sebe, Matthew se ještě nesituoval do rolí "svleču tričko a nemusím hrát" (což mu, přiznejme si to, vydrželo 13 let, poté natočil skvělý film The Lincoln Lawyer, ve kterém taky hraje obhájce) a Kiefer nehrál jen postavy typu "Jack Bauer". A Time to Kill je opravdu skvělý film, který i přes svou délku téměř nenudí, má skvělý casting (všichni zúčastnění podávají parádní výkony) a hlavně téma, které je bohužel stále současné. Tento snímek taky (podle mého) není soudní drama, ale spíše drama o rasismu jako takovém. A proto mi ani nevadí ten SPOILER! hollywoodský konec. KONEC SPOILERU! Zkrátka a dobře, parádní film. 90 %. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $108,766,007Tržby Celosvetovo $152,266,007║ Obsadenie doslova famózne ale nie až tak úplne využité, lebo väčšina príbehu sa točí len okolo postavy v podaní Matthewa McConaugheyo a tak ostatné postavy strácajú na dôraze pre príbeh, taktiež niektoré udalosti sú útržkovo podané alebo odbité, čo v podstate vypadá ako dosť zbytočné skákanie v rozbehnutom deji a preto aj atmosféra v konečnom dôsledku nenaberá potrebnú intenzitu. Ten skutočný závan pravých emócii , nastáva až v závere filmu pri preslove v súdnom pojednávaní obhajcu pred porotou. Film by vo svojej rozohranej téme potreboval aby to bolo skutočne doladené asi 30minút dlhšiu minutáž, prípadne keď tak tie niektoré nedokreslené scénky vystrihnúť. 80% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Čas zabíjet byl místy, hlavně zpočátku, velmi působivý film, který mě docela chytil za srdce. Škoda jen, že při své délce si působivost nedokázal úplně udržet a místy sklouzával do zbytečností. Nuda se ovšem nedostavila. To ani omylem. Jediné, co bych snad mohl ještě vytknout, je taková ta americká scénářová připitomělost (ano, rozstřílel jsi mi nohu na maděru, ale jsi dobrý člověk, odpouštím ti!), která z tohohle filmu dělá tak trochu pohádku. Ok, protentokrát odpustím. Všechny další nedostatky jsou omluvitelné. Jsou zde sympatické herecké výkony všech hlavních představitelů a celkem povedená atmosféra soudního procesu. Mohlo to být lepší, ale stále je to velmi dobré. PS. Je zajímavé sledovat, jak se Matthew McConaughey k roli právníka v dalších filmech s úspěchem vrací. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (27)

  • Kiefer Sutherland tvrdil, že Forest Whitaker mu neskôr zložil kompliment za jeho neochvejný výkon ako bieleho rasistu Freddieho Lee Cobba a povedal mu, že to chce odvahu zahrať takúto postavu. Sutherland sa tejto poznámke najskôr zasmial a spýtal sa Whitakera: "Ale no tak, veď ľudia aj tak vedia, že to len hrám, nie?" Na čo Whitaker odpovedal: "Nie." (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

19.03.2021

Další důkaz, že dnes už je ve světě filmů a seriálů možné všechno, je oznámení streamovací služby HBO Max, že se krimi drama Čas zabíjet od režiséra Joela Schumachera z roku 1996 dočká seriálového… (více)

Reklama

Reklama