Reklama

Reklama

Ztracená kulka

Trailer

VOD (1)

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Rychlá, přímočará jízda, určená hlavně pro cílové nenáročné publikum, které si chce u filmu především odpočinout a pobavit se, případně si nahnat i trocha toho adrenalinu. Vytýkat tomuto typu podívané jednoduchost zápletky a částečně i její naivnost a nepřesvědčivost, by zde pak bylo velmi snadné, já se mezi tyto šťouraly a pozéry ale nezařadím, jelikož jak pokaždé u takovýchto snímků tvrdím, zde je jednoduchost a přímost naopak nutností, jelikož cokoliv jiného má neblahý vliv na zábavnost a spád, a o to v nich jde v prvé řadě. O to víc je tu pak milé překvapení, že zde dojde i k několika nečekaným zvratům, to nejpodstatnější každopádně je, že tu funguje akce, které je docela dost, je efektní, nápaditá a chvílemi působí i poměrně nekompromisně, což já velmi rád. S atmosférou je to ale na hraně, sice je tu k onomu typu filmu slušně navozena, na druhou stranu není ani trochu výrazná, což se ale týká i celkového zpracování, které je uspokojivé, ale též nepřináší žádný osobitý tvůrčí styl, jenž by to alespoň trochu ozvláštnil. Obsazení jinak není žádná hitparáda, kdy především hlavní hrdina je takový divnotýpek, i když určité charisma mu upřít nelze, ale ani nikdo z dalších herců tu také není žádný výrazný, či zajímavý ksicht, což se pak následně bohužel odráží i na veškerých postavách, z nichž snad nelze ani vybrat jediného zástupce, který by to byl schopen nějak vyloženě v tomto ohledu pozvednout. To jsou ale už jen detaily, zásadní zkrátka je, že jako akční jednohubka Ztracená kulka rozhodně nenudí, naopak funguje na své možnosti vážně důstojně a zábavně, takže nakonec ve výsledku jde i o docela fajn podívanou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Taková Kobra 11 po francouzsku, kde si k pomačkanm plechům s pěknou hudbou přihoďte i pohledné zběsilé pěsti. Bitka na policejní stanici  patří k ozdobám celého filmu, anžto její choreografie je báječně promyšlená a zábavná, stejně jako výše uvedené bouračky a stíhačky v autech. Kdo hledá nenáročnou jednohubku s výborně natočenou akcí bez pokusů o dramatické nadstavby či jiné vedlejší motivy, rozhodně neudělá chybu. Náladová čtyřka, páč jsem si hned po projekci nastřelil i dvojku ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film mal niekoľko veľmi dobrých momentov z ktorých možno vyzdvihnúť najmä záverečnú naháňačku na autách ale celkovo nepriniesol nič nové - skorumpovaný policajt, dobrý zločinec, útek z policajnej stanice v štýle filmov s Terrence Hillom. Ak by to obsahovalo niekoľko vtipnejších momentov v štýle série Taxi, taxi mohlo to dopadnúť podstatne lepšie a ako sa to v niektorých komentároch spomína v niektorých momentoch to silno pripomenulo tvorbu Luca Bessona. Škoda že ich ale nebolo viac. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Malá sympatická žánrovka s několika skvělými scénami, syrovou atmosférou a nevýrazným hrdinou. Francouzi tyhle drsné kriminálky uměli už v době kdy v nich zářil Jean Gabin, a čas na tom nezměnil vůbec nic. Příběh je schématický a slouží jen jako kostra pro akci, jíž taky není zrovna přehršel. Slušné řemeslo a nápaditá choreografie vytáhly zážitek nad průměr, ale potenciál byl ještě výš. ()

Ne__Ty 

všechny recenze uživatele

Příjemné žánrové překvapení. Do kapse strčí The Old Guard a asi i Project Power, kdybych měl odvahu to vidět. Díky devadesáti minutám děj odsýpá a je naplněný solidní akcí, které kraluje honička na dálnici a potyčka na policejní stanici, za kterou by se nestyděl ani Terminátor. A když k tomu připočtu sympatické postavy, které neztratily celý mozek, přehlédnu i jednoduchoučký příběh. Až nebude vědět, co si dát, naordinujte si toto old schoolové ohlédnutí na Netflixu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • V čase 01:06:00, když policisté staví zátaras, je tmavě modrý Renault Laguna jinak postavený na silnici, než když Lino (Alban Lenoir) zátaras proráží. I druhý Ford má jiné postavení. (Fischa77)
  • Když Charas (Ramzy Bedia) a Lino (Alban Lenoir) přijedou do tajného skladiště, kde by měla být nová policejní základna, je hala plná nových vozů Renault Mégane RS. (FIAT 500)
  • Granát, který použije Areski (Nicolas Duvauchelle) ke zničení Renaultu 21, je omračovací granát používaný na dezorientaci člověka. Těžko by mohl způsobit zapálení auta, jak je znázorněno ve filmu. (Guilemot)

Reklama

Reklama