Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V seriálu Akolytka se při vyšetřování šokujícího zločinu postaví uznávaný mistr Jedi (Lee Jung-jae) proti nebezpečné bojovnici z minulosti (Amandla Stenberg). Jak se objevují další stopy, vydávají se po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá... (Disney+)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (95)

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Že oheň "může" hořet ve vesmíru, že kámen vůbec "může" hořet nebo dokonce že v ep 8 "může" běžet elektřina v zařízení, když v ep 3 a 7 bylo ukázáno, že generátor energie vybouchnul, to všechno není ten hlavní problém. Hlavní problém je, že s výjimkou Andora, Rogue One nebo (když přimhouříme oko) Ahsoky v Disney vyprodukovali několik filmů a seriálů, které pokaždé značku SW o něco víc poškozují, protože vůbec nikdo si neláme hlavu s tím, aby se projekty vzájemně doplňovaly či podpíraly a společně tak tvořily smysluplné univerzum. Acolyte je bohužel "smoking gun" toho, že během jeho sledování už i ti nejretardovanější diváci musí právem vnímat, že jsou hlavouny v Disney za retardy pokládáni. Studio zcela rezignuje na to, aby příběhy dávaly smysl, aby se postavy chovaly věrohodně, aby lore nebyl torpédován tuctem retconů ročně... ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Už dlhé roky som tajné dúfal že Disney nájde odvahu vkročiť do nezmapovaných období Star Wars lóru (aspon čo sa týka filmov/seriálov) a hneď po ohlásení som očakávania nastavil naozaj vysoko. Výsledok ale nenaplnil ambície ani náhodou. Acolyte ma množstvo svetlých momentov, prvé dve epizódy sú u mňa 7/10 záležitosť, no lapsusy ktoré neskôr seriál predviedol ma občas dorazili. Nie že by predtým značka nemala slabé chvíľky, no toto zamrzí veľmi. Poďme ale k veci. Vadila mi štruktúra jednotlivých častí. Závery pôsobia useknuté, bez vygradovania, iba nečakaný strih a čierne titulky. Pribehovo skáčeme nešikovne do minulosti takým štýlom že tretia epizóda dostane rozuzlenie až v tej siedmej. Jediná postava ktorá si ma získala je Sol. Jeong-jae Lee nepredvádza bohvieaký výkon, no oproti ostatným pôsobí zmysluplne, dostatočne rozvinuto a s obhajitelnými motiváciami (ajkeď tiež často zbrklými a ku koncu moje fandenie upadalo aj u neho) Scenár sa nepúšťa do rizika (možno okrem pár nečakaných úmrtí), záporak je nudný a celá zápletka vyprázdnená od nápadov. Twinsky ako hlavné charaktery nezaujímavé, s tak schyzofrenickým prepínaním nálad že som si hovoril Pane Bože, prečo. Toľko veci čo dané obdobie ponúka od zákulisia rádu Jedi až po fungovanie republiky alebo jednotlivých planét, všetko je tu iba v náznakoch a krátkych sekvenciach. Efekty, súboje, pár lokalít, to úprimne potešilo, no nestačilo k výnimočnému hodnoteniu. Toľko nezmyselných a náhodných zvratov som dlho nevidel. Ak vznikne ďalšia séria, dám jej šancu, no budem ju brať s rezervou. 4/10 ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Někde na pomezí dvou až tří *. Seriál skáče od hodně slabých epizod (3,4,7), přes průměrný (1,2,7,8) až po parádní (5). Nejlepší na celým seriálu jsou (kupodivu) souboje. A to až tak, že bych se je nebál označit za nejlepší od Pomsty Sithů, který se jí zábavností, choreografií i přehledností dost blíží a brutalitou jí i převyšujou. Vychválit se dá audiovizuální stránka, kdy se podařilo navodit docela slušnou "lucasovskou" atmosféru a to i stylem kamery, statikou některých scén a přechodama mezi nima. Bohužel je to celý dohromady slepený tupým scénářem, kdy příběh by sám o sobě nemusel bejt úplně blbej, ale onen scénář ho naprosto zdementňuje, protože nejdůležitější prvky příběhu tu působí strašně uměle a vykonstruovaně, jen aby se vyprávění dostalo tam, kam potřebuje. A kvůli tomu se postavy chovaj idiotsky, beton hoří jako napalm, postavy se zase chovaj idiotsky atd. I tak bych doufal v pokračování, i kdyby jen kvůli náznakům, kam se to bude ubírat a další várce skvělých fightů. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V druhé sezoně, pokud teda vůbec po tomhle nedodělku vznikne, ať je prosím vidět ten mamutí rozpočet, ať si mohu užít pocit ze sledování zcela nového, doposud v rámci hraných SW neviděného období, které by mělo být plné lesku, slávy a grandióznosti. Místo toho mám pocit, že se ty miliony prostě použily na něco zcela jiného, rozkradly se nebo propily a projedly. A dostal jsem tak sice pár skutečných lokací, ale prakticky všechny vypadaly velmi obyčejně, komorně až divadelně a prostě extrémně levně. V druhé sezoně prosím přesnější, výraznější, lépe vedené herecké výkony, zvlášť u některých hlavních rolí, ať nemám pocit, že sleduji zase ochotnické divadlo z Horní Dolní, což absolutně likviduje jakékoliv divácké pohlcení. V druhé sezoně prosím promyšlenější, propracovanější vyprávění příběhu, ať se nemusím 3/4 seriálu chytat za hlavu nad režisérskými, střihovými botami, které zápletku s potenciálem spolehlivě poslaly do galaktické černé díry. V druhé sérii prosím chytřejší, logičtější a celkově lepší dialogy, ať se hlavně u mnoha vypjatých dramatických a emočních situací nemusím cítit pouze trapně za všechny zúčastněné. A nakonec, v druhé sezoně prosím, ať se příběh zbytečně nesnaží tvářit jako že skrývá nějaká přelomová tajemství a odhalení, aby se vše nakonec vyřešilo úplně banálně, případně se ukázalo, že důvod celé zápletky byl zcela absurdní. Raději ať je příběh přímočařejší, ale přesně promyšlený, soustředěný a bez pitomostí. A třeba, ať se tentokrát věnuje tomu, čemu se měl věnovat už tady - zákulisním intrikám temné strany ve stínech velkolepé civilizace, která je ale příliš zaslepená vlastním leskem a zkostnatělá dlouhým obdobím míru než aby si začala všímat nebezpečí. 5/10 dávám kvůli Smilo Renovi, epizodě 5, soubojům se světelnými meči (jedno obrovské pozitivum tohoto seriálu ve vyprahlé poušti Disney SW, nejlepší hrané souboje od prequelů!) a tomu potenciálu, který byl žel tristním zpracováním téměř dokonale promrhán. Ale přesto bylo zajímavé sledovat některé pro SW stále relativně osvěžující aspekty (jiné, vlastně v něčem i smysluplnější pojetí svádění temnou stranou, různorodost vnímání Síly atd.) které vytvořily hmatatelné základy jak pro případnou další řadu, tak i pro události pozdější. V rámci hodnocení SW mi každopádně The Acolyte vychází jako nejhorší (asi nejen) hraný seriál doposud, dokonce i trochu pod Obi-Wanem, který byl přitom pro mě tak velké zklamání. Opravdu teda mohu jen doufat, že Disney začne při produkci v rámci takto krásného a milovaného vesmíru provádět mnohem větší kontrolu kvality. Snad, jednou. Ať nás provází Síla. :) ()

halogenka odpad!

všechny recenze uživatele

Vsechna ta jmena podepsana pod rezii a scenarem jsou podle me jen zasterka a ve skutecnosti to natocila a napsala petice postizenych veverek. Pak by aspon trochu davalo smysl, proc to nedava smysl, proc to se Star Wars ma spolecneho asi tolik jako ja s vnukem nevlastniho bratrance naseho souseda a proc sceny, kde se vyskytuje nejaky (samozrejme uplne debilni) dialog, pusobi jako ze nekdo proste prdnul kameru na stativ a sel na svacinu. Suma sumarum staticke, hloupe, zbytecne. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první projekt, který se odehrává v době tzv. High Republic, která byla chronologicky před první epizodou Star Wars (1999). (UncleMorty)
  • V seriálu byly použity upravené kulisy seriálu Andor (od r. 2022). (UncleMorty)
  • Jedná se o vůbec první „live-action“ médium ze světa Star Wars, kde jsme svědci vzniku Sithského světelného meče (tak zvaný „crystal bleeding“). (JOTODORO)

Související novinky

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama