Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (278)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suma sumárum jsem si to užil, ale objevila se tu taková obava, že ani seriály, stejně jako sequelová trilogie, nebudou mít žádný propracovaný koncept. Akorát tady to vypadá, že se bude jednat a mišmaš "cool věcí, co by lidé chtěli vidět ve Star Wars". Reálně totiž TBoBF vypadá jako náhodný spletenec nápadů, které vzešli z jednoho odpoledního brainstormingu a ještě k tomu přilepili dvě epizody Mandaloriana, jehož finále tu pro jistotu i dost degradovali. Sestavit desítku nejlepší momentů by nebylo náročné, protože jednotlivých kandidátů tu je spousta, ale jako celek to celé působí trošku meh. Na závěr si to dovolím shrnout slovy významného českého filmového publicisty, Matěje Svobody: "Je to hezký, ale k hovnu!" ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Spinoff ke spinoffu. Mě osobně se cesta, kterým Disney nakládá se Star Wars nezamlouvá. Přesto cením, že chce věci nějakým způsobem propojovat. The Book of Boba Fett mi nicméně přijde naprosto zbytečný. Na sedmi epizodách se dvě dozvídáme, co dělal v poušti a až za půlkou seriálu se dozvídáme něco zajímavé. A to něco zajímavého je návrat Manda a Grogu. Vážně si ten seriál nedokázal vystačit sám? No nedokázal. Místo samostatného příběhu se jedná o můstek mezi druhou s třetí sérií Mandaloriana. Tedy - přijde mi naprosto zbytečný. Vše se dalo sfouknout během epizodu u třetí série, a proto tohle vnímám jako nejhorší krok vedle. Příběh Boby je prostě prázdný a není natolik zajímavý na celý seriál. Ochočený Rancor a gang Vespa tomu dodává pouze hořkou korunu. (52 %) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jon Favreau a Dave Filoni, hlavní tvorcovia seriálu, zodpovední aj za Mandaloriana, opäť trochu rezignovali na príbeh, namiesto toho vsádzajú hlavne na fanstránku. Svedčí o tom už samotný fakt, že u Disneyho vypočuli priania fanúšikov a nadelili im sólový projekt obľúbeného vedľajšieho charakteru. Vzkriesením požitého Boba Fetta, z ktorého je zrazu kladný hrdina, však plnenie fan vlhkých snov zďaleka nekončí. Do príbehu zasiahnu aj iné - rôznou mierou významné - postavy z predošlých SW titulov. Väčšinu z nich diváci a diváčky určite znovu radi uvidia, má to však jeden „malý“ háčik. V dvoch na seba nadväzujúcich epizódach sa totiž dej takmer kompletne odkloní od hlavného príbehu a stane sa v podstate treťou sériou Mandaloriana. Problém nie je v samotnej odbočke či jej konkrétnej náplni, ale v tom, že v dvoch zo siedmich epizód sa hlavný protagonista objaví len na krátky a bezvýznamný moment. Pôsobí to dojmom, ako keby si tvorcovia po štyroch epizódach uvedomili, že centrálny dej a samotný Boba, ktorého Morrison hrá trochu nudne, vlastne nie sú dostatočne nosným materiálom a tak zrazu radšej uhli k iným (a spoľahlivejším) postavám, aby publikum náhodou o seriál nestratilo predčasne záujem. Výsledkom je trochu podivný zlepenec dvoch (pôvodne) samostatných seriálov. Pritom k niečomu takému vôbec nemuselo dôjsť. Je však isté, že pokiaľ tento seriál uprednostníte pred Mandalorianom, nemáte ani za boha šajnu kto je ten strieborný Mandalorian a už vôbec nemáte potuchy čo to má so sebou za zeleného plyšáka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďalšia "StarVórština", tento krát ďaleko viac postavená na efekte fantázie "iného sveta", opierajúca sa o príbeh, ktorý je rozhodne viac akčnejší, ako v prípade "Obi-Wan Kenobi-ho". Bavil ten druhý, bavil ma aj tento, lebo ako kurevsky veľký fanúšik Star Wars, mi stačí ďaleko menej ako možno ostatným. Á ozaj. Áno. Nie je tak dobré ako Mandalorian. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okázale (a zbytečně!) hloupý seriál, v němž se plýtvá vlastním potenciálem a zhovadile se rozvrtává potenciál seriálu jiného (Mandalorian) - až moc je totiž vidět, kterak byla látka smýkána aktuálními zvraty v pohledu producentů a jak moc to odnesla celá struktura. Situaci zachraňuje množství opravdu cool a fanservice momentů, ty ale vytáhnou celek maximálně tak někam k průměru. SW geeci si svoje důvody pro vysoké hodnocení možná najdou (a pozéři taky), u diváka s komplexním pohledem na věc je to prakticky vyloučeno. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Rasa Duros, reprezentována Cad Banem, byla poprvé představena ve slavné scéně kantýny v Nové naději (1977). (Veskoslav)
  • Boba (Temuera Morrison) používá léčebnou nádrž s látkou Bacta. Tou samou léčivou látkou byl léčen Luke Skywalker po boji s wampou v Impérium vrací úder (1980). Bacta je velmi vzácný, léčebný zdroj a často se kvůli němu vedly obchodní války a mnoho pašeráků ho pašovalo nejenom pro klan Hattů. (Veskoslav)
  • Malý droid BD, kterého vidíme v hangáru, je odkazem na herní adaptaci „Star Wars Jedi: Fallen Order“. (UncleMorty)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama