Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Slabučký horor s talianskym feelingom. Celí flm je dá sa povedať dosť o ničom akcia a napätie by sa dali vtesnať do 20 minút film je stráááášne rozťahaný. Vykrádačka Chuckyho o tom ani nebudem rozprávať. 1 hviezdičku dám za celkom slušné vraždy a za to že narozdiel od mnohých podobných brakov tento film sa nerobil vo svojej podstate vážnym. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento „trochu“ horor se určitě nebude líbit každému. Najdou se lidé, kteří ho pochválí a druzí odsoudí do „odpadu“. Zábavné „béčko“, které mě příjemně překvapilo. Hudba je vynikající. Ale mohlo by tam být více krve a více strašidelnějších scén. Moc jsem se totiž nebál. Když si vzpomenu na Chuckyho, tak tam mě „běhal“ mráz po zádech. Nejvíce se mi líbila loutka „tunelář“, jak vyvrtával do lidí díry. Dávám 65 %. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný a zároveň první zářez mistra loutkáře - Andre Tulouna. Snímek přivádí diváka do hotelu Bodega Bay v roce 1939, kde mistr loutkář dokončuje jednu ze svých loutek a pomocí prastarého rituálu jí vdechuje život. Stejně to předtím učinil několika dalším loutkám, které uschovává do skrýše ve svém hotelovém pokoji před nezvanými hosty. Vzhledem k výše zmíněnému datu se lze domnívat, že nezvaní hosté jsou přisluhovači hákového kříže. Po této úvodní sekvenci snímek nabízí kratší exkurzi do života čtyř kouzelníků, jak se sami lidově nazývají, a následně jejich pátrání po Toulonově tajemství v hotelu Bodega Bay, kam je přivádí jejich starý společný známý. Ovšem některá tajemství by měla zůstat raději skryta, protože cena za jejich odhalení bývá často nejvyšší, jakou může člověk zaplatit. Optimální stopáž díky zajímavému příběhu uplyne bez větších náznaků nudy. Herecké obsazení samozřejmě odpovídá béčkovému ladění snímku, i když některé herecké výkony nejsou zdaleka nejhorší. Silnými stránkami dílka jsou velmi zdařilá hudba a samotné ztvárnění vražedných loutek a trikových efektů s nimi spojených. Loutky jsou skvěle vybavené k zabíjení. Tunelář se svou vrtačkou s oblibou vrtá lidem díry do hlav, Čepelkář se specializuje na lidská hrdla, Špendlíková hlavička disponuje díky svým obřím rukoum velkou silou, takže jí nečiní žádný problém proměnit věci ve svém okolí, i když jsou větší než on, ve smrtící zbraň. Pijavicovka chrlí ze svého chřtánu slizké pijavice, které na lidském těle dokážou své. Pětici vrahů doplňuje Kašpárek, který je mozkem celého vražedného loutkového divadýlka. Samotné vraždy jsou ztvárněny celkem dobře, sem tam i za doprovodu nějakého zdařilého gore, kterého by ovšem mohlo být daleko více. Tvůrci také mohli více zapracovat na atmosféře snímku, jejíž potenciál je dle mého názoru nevyužit. Výsledný dojem je příjemné hororové béčko, které nabízí fanouškům žánru hodinku a půl dobré béčkové zábavy. Já se bavil na tři silné hvězdy. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Úvodní film Puppet Master, který dal zrod této sérii, má všechny klady i zápory, které startovací film pro rozjezd dalších několika pokračování má mít. Pětice vraždících loutek: Blade, Pinhead, Tuneller, Leech Woman a Jester. Blade má místo jedné ruky nůž a místo druhé hák, je to loutka která většinou zabíjí nejvíce. Pinhead má obrovské tělo, malou hlavu a velikou sílu poprat se s každým. Tuneller má na hlavě velký vrták, kterým vyvrtává do svých obětí díry, zvláště do nohou a do hlavy. Leech Woman vylučuje z úst pijavice, které z oběti vysávají krev. A poslední je Jester, ten je hlavou celého týmu, vymýšlí plány a pomáhá při zabíjení ostatním loutkám. Nejvíc jako loutka vypadala nejspíše Leech Woman, která měla na sobě plesové šaty a Jester měnící svůj obličej podle toho, jak se zrovna cítí. Snímek měl docela nudný rozjezd, ale vynahradil to střed filmu, kde už se začlo pořádně vraždit. Mistr loutkář určitě mnohé diváky zaujme místy neokoukaným zpracováním scén, kde jednotlivé postavy přichází o svůj život. Jak je tomu například ve výtahové pasáži či v obraze nedokonané poněkud zvrhlé soulože, respektive její přípravy a předehry. Pro mě jako dítě to bylo tenkrát skutečně něco nového vidět vraždit loutky a to už jsem nějaký ten horor předtím viděla. Ovšem tento nápad, mě zaujal už tenkrát, kdy jsem se k tomuto filmu dostala skrze zlevněnou pošetku z trafiky. Dnes už se na to dívám s jistou nostalgií, ale jako horor bych to rozhodně nenazývala. Spíše se u toho pobavit a brát to s nadsázkou. Co se týká dalších dílů, ty bych nebrala jednotně; některé se povedly, některé zase naopak vůbec. Ale pokud máte tyto vraždící loutky rádi, koukat se na to určitě dá. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

No takto.Po pozretí prvej častí nechápem, ako je možné, že táto séria sa v počte pokračovaní vyšplhala k číslu 11. Prepadla ma pravdepodobne istá dávka sentimentu a tak som si pred Vianocami nejako spomenul, že takýto film som kedysi dávno v detstve videl a tak som ho vyhľadal a pozrel znova. Kedže ani jedna scéna mi ani v najmenšom nič nepripomínala, evidentne to nebola táto časť, ktorú som videl. A je otázne, či sa po jej pozretí dopracujem k ďalším z tejto série, pretože prvá ma jednu hviezdičku iba za nápad a prácu s kamerou, na dané obdobie dobre zvládnuté zobrazenie s pohľadu "výšky" bábik. Inak je to neuveriteľná hlúposť, príbeh je tak priehľadný až sa človeku nechce veriť, že toto dokázalo osloviť toľko ľudí a režisérov, že séria prežíva dodnes. Snáď ďalšie časti ponúknu lepšie divadlo, len je otázne, či budem mať po premiérovej časti na nich dostatočne silný žalúdok (áno, správne chápete iróniu, nie dostatočne silný nato, žeby film obsahoval brutálne scény,on je brutálne trápny). 10%, ani o desititnku viac, a to som štedrý... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Originálny názov snímky - Puppet Master - je odvodený od skoršieho filmu Charlesa Banda The Dungeonmaster (1985), ktorého názov si fanúšikovia obľúbili, a tak sa Schmoeller rozhodol vytvoriť iný film so slovným základom “Master“. (beso74)
  • Blade (Čepelkář) je jedinou loutkou, která se objevila na všech obalech VHS, DVD a Blu-ray k tomuto filmu. (JesterKruger)
  • Natočení filmu bylo inspirováno britským snímkem Dolls (1987). (Chatterer)

Reklama

Reklama