Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

cariada 

všechny recenze uživatele

Pět vraždících loutek a několik lidí co mají určité schopnosti ,a jeden starý hotel. No je to takový divný.Mrtvý se sám oživí. Ale loutky ho nakonec opět dostanou. No mnoho hororvého tam není ,ale koukat se na to nechá takové béčko. Ten konec je nedodělaný skončí to jakoby bez konce. Oživne vycpaný pes a je konec. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// PLUS: věřím, že tahle série má potenciál, celou dobu mi unikala, takže se mám (snad) na co těšit, pokračování je spousta a tady to podle všeho začalo, pár scén je koukatelných a hlavní loutka je děsivá MÍNUS: působí to hodně staře a místy i rozvlekle, dalo se podle mě předvést daleko víc než jen nějaké mysteriózno/// Shrnutí: Docela mě to zaujalo a jsem zvědavý na další díly. Ten konec byl takový zvláštní./// Celkem 52%/// ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, sladké mládí. S tímhle jsem začínal svého hororového koníčka. Paradoxně se mi to více líbí dneska než tehdy. Obrazově trochu zvláštně natočený horůrek, kterej má docela dobrou atmosféru a pár skvěle udělaných scének (taneční scéna v bílém salónku). A to již nemluvím o loutkách a vraždách. Loutka zvracející pijavice je hodně hustá a docela se mi z ní zvedal žaludek. Kašpárek měnící výrazy ve tváři je taky dobrej. Jak říkám, dobrej film s tehdy originální zápletkou. 3,5* ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

No takto.Po pozretí prvej častí nechápem, ako je možné, že táto séria sa v počte pokračovaní vyšplhala k číslu 11. Prepadla ma pravdepodobne istá dávka sentimentu a tak som si pred Vianocami nejako spomenul, že takýto film som kedysi dávno v detstve videl a tak som ho vyhľadal a pozrel znova. Kedže ani jedna scéna mi ani v najmenšom nič nepripomínala, evidentne to nebola táto časť, ktorú som videl. A je otázne, či sa po jej pozretí dopracujem k ďalším z tejto série, pretože prvá ma jednu hviezdičku iba za nápad a prácu s kamerou, na dané obdobie dobre zvládnuté zobrazenie s pohľadu "výšky" bábik. Inak je to neuveriteľná hlúposť, príbeh je tak priehľadný až sa človeku nechce veriť, že toto dokázalo osloviť toľko ľudí a režisérov, že séria prežíva dodnes. Snáď ďalšie časti ponúknu lepšie divadlo, len je otázne, či budem mať po premiérovej časti na nich dostatočne silný žalúdok (áno, správne chápete iróniu, nie dostatočne silný nato, žeby film obsahoval brutálne scény,on je brutálne trápny). 10%, ani o desititnku viac, a to som štedrý... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První díl překvapivě dlouhé série lehkých céčkových hororů o živoucích loutkách. Děsivostí zrovna neoplývá, kouzlo Mistra loutkáře však spočívá v jeho hravosti a roztomile neumělých dřevěných panáčcích, kteří jukají zpoza rohů, mávají ručkama, komíhají hlavičkama, vydavají vrčivé zvuky a sem tam někoho zamordují, tu podříznou, tu vysají pijavicemi, tu praští pohrabáčem apod. Bavit se o hereckých výkonech protagonistů prakticky nemá cenu, snad jedině štěk Williama Hickeyho v roli Andre Toulona má v tomto ohledu svůj půvab. V komentářích se tu dočítám, že hudba Richarda Branda je tím, co rovněž film táhne, tak za mě tedy rozhodně ne, to táhlé vrzání bych úplně vypustil a nahradil řízným heavy metalem, jo, to by pak byla jiná kávička. A na závěr jedna malá zajímavost, která jednoho zaskočí, v jedné scéně tam dostala po palici služka pohrabáčem, o několik scén později se tam znovu zjevila s šíleným výrazem ve tváři a.... v následujícím záběru už byla zcela zapomenuta , a to až do konce, co se s ní do prdele stalo ? Ale to je fuk, i pro ten pach už vlastně dávné nostalgie, pěkná trojka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Originálny názov snímky - Puppet Master - je odvodený od skoršieho filmu Charlesa Banda The Dungeonmaster (1985), ktorého názov si fanúšikovia obľúbili, a tak sa Schmoeller rozhodol vytvoriť iný film so slovným základom “Master“. (beso74)
  • Úvodní část filmu se odehrává v roce 1929, zbytek pak v současnosti v roce 1989. (noelcoward73)
  • V některých scénách byla loutka Pineheada ovládaná liliputánkou jménem Cindy Sorensen. Ta mohla své ruce prostrčit do rukávu loutky, ale zároveň musela mít skloněnou hlavu, aby v záběru nešla vidět. (JesterKruger)

Reklama

Reklama