Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

[4. Kladenský festiválek] V dětství jsem vždycky dávala přednost hraní si s autíčky. Už vím proč! Protože všechny panenky ve mě vyvolávají strach. Nejdřív to byla panenka Chucky, teď loutka, která má místo rukou hák a nuž a místo očí hřebíky. Nu a panenka zvracející pijavice můj strach z hraček umocnila. Moje děti dostanou na hraní radši prázdnou láhev od piva, nebo plnou? To bude bezpečnější :D ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Slabučký horor s talianskym feelingom. Celí flm je dá sa povedať dosť o ničom akcia a napätie by sa dali vtesnať do 20 minút film je stráááášne rozťahaný. Vykrádačka Chuckyho o tom ani nebudem rozprávať. 1 hviezdičku dám za celkom slušné vraždy a za to že narozdiel od mnohých podobných brakov tento film sa nerobil vo svojej podstate vážnym. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě bomba, dnes už bohužel průměr. Bohužel tohle nepatří ani z daleka z tomu nejlepšímu od Puppet master série a už vůbec ne od společnosti Full moon(ač se jedná o jejich zlomový film), tenhle díl se poněkud táhl ale nastolil příběh který byl ještě hodněkrát zfilmovaný, loutky se hejbou fajn a ukazují jak bizarně se dá zabíjet, ale je to spíše takový rozjezd. Další díly jsou většinou daleko lepší. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jdu do trafiky a vidím krabici s DVD za 15,- ve slevě. Koukám na Mistra Loutkáře, zaujme mě to a tak si to koupím. Očekávám celkem zajímavý filmový kousek, který ale nejspíš bude naprostá blbost, což napoví už to, že to vydává Řiťka, ale nakonec to zas tak blbost nebyla,bylo to něco v mém očekávání. Celkem úsměvná béčková komedie. To nejlepší si film odbyje na celkem dost atmosférickém začátku s mistrem André Toulonem, to je opravdu působivá scéna. No a pak si to v podstatě udržuje průměr - příběh není zajímavý vůbec ničím, některé scény jsou dobré, jiné horší, některé až legendární. Herecké výkony nejsou nic moc, atmosféra je jaksi stagnující. Loutky jsou zajímavé a někdy vážně moc dobré, ale Chucky by je pobil za pár sekund. Zajímavé momenty střídá nekonečně dlouhá nuda, při které chcete film vypnout, jenže pak se objeví další zajímavý moment, který má ale zase menší díry ve scénáři. Ani konec není nic moc. Ale já ten film neházím do nějakého odpadu, moje očekávání splnil a znovu podotýkám, jak úsměvné béčko to je. Jednička teda nic moc, ale s Puppet Masterem (zní to epicky) rozhodně nekončím, protože jsem zvědavý na další (a lepší) díly. Takže za 60% a víc fakt vidět nenmusím, protože jsem se jedničkou prokousal jen těžko a po zbytek dne už na film ani trochu nemyslel. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První díl překvapivě dlouhé série lehkých céčkových hororů o živoucích loutkách. Děsivostí zrovna neoplývá, kouzlo Mistra loutkáře však spočívá v jeho hravosti a roztomile neumělých dřevěných panáčcích, kteří jukají zpoza rohů, mávají ručkama, komíhají hlavičkama, vydavají vrčivé zvuky a sem tam někoho zamordují, tu podříznou, tu vysají pijavicemi, tu praští pohrabáčem apod. Bavit se o hereckých výkonech protagonistů prakticky nemá cenu, snad jedině štěk Williama Hickeyho v roli Andre Toulona má v tomto ohledu svůj půvab. V komentářích se tu dočítám, že hudba Richarda Branda je tím, co rovněž film táhne, tak za mě tedy rozhodně ne, to táhlé vrzání bych úplně vypustil a nahradil řízným heavy metalem, jo, to by pak byla jiná kávička. A na závěr jedna malá zajímavost, která jednoho zaskočí, v jedné scéně tam dostala po palici služka pohrabáčem, o několik scén později se tam znovu zjevila s šíleným výrazem ve tváři a.... v následujícím záběru už byla zcela zapomenuta , a to až do konce, co se s ní do prdele stalo ? Ale to je fuk, i pro ten pach už vlastně dávné nostalgie, pěkná trojka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Blade (Čepelkář) je jedinou loutkou, která se objevila na všech obalech VHS, DVD a Blu-ray k tomuto filmu. (JesterKruger)
  • Natočení filmu bylo inspirováno britským snímkem Dolls (1987). (Chatterer)

Reklama

Reklama