Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výjimečná výpověď studenta Trevora Adamse o zážitcích, které zakusil na Rivervale High. Trevor se stal obětí takového traumatizujícího týrání, že ho dovedlo až k pokusu o bombový útok na školní fotbalový tým. Pomocnou ruku mu pak podal učitel dramatické výchovy, když Trevorovi nabídl hlavní roli ve školní hře. Učitel pomáhá Trevorovi zůstat přímým a skromným. Hra je ale riskantní - její temný scénář popisuje život zabijáků a ve spojení s Trevorovou problémovou minulostí provokuje místní rodiče, kteří ji chtějí zakázat. Jestli uspějí, Trevor si už možná nikdy nezahraje - a to by mohlo být spouští lidské časované bomby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Hodně silnej kousek, který se liší od ostatních filmech o šikaně tím, že hlavní postava už jednou bombu ve škole odpálit chtěla,ale nepovedlo se mu to. Od tý doby se ve škole zvýšil dozor a všechno co může mít s útoky nebo šikanou něco společnýho se trestá. Bohužel to vůbec nepomáhá a šikana pokračuje dál a to vede k další skupince lidí, který se rozhodnout taky takhle rázně zakročit, no a dál nebudu nic prozrazovat. Úžasnej film o lidský osobnosti a druhý šanci. Pro mě byl největší magor ten učitel, kterej udělal divadelní hru přímo pro potencionálního vraha a obsadil ho do hlavní role. Podle mě by to skončilo jinak, ale budiž, tenhle konec by se dal taky překousnout. Nejlepší scéna je jednoznačně promítání videa o šikaně na škole a vlastně Trevorova poslední řeč. Konečná scéna v divadle mě na jednu stranu nasrala, protože nesplnila moje očekávání a celý to bylo takový "zabitý", ale celé to v sobě mělo velké poselství a ani se nedivím, že to stahují do škol a hru hrajou v nápravných centrech a ústavách, protože dost působí na psychiku a dovedu si představit, že se kvůli tomu tyhle magoři trochu uklidní. 85% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Klass pro intelektuály – méně živočišnější, více sebereflexivnější. ____ Bang, bang, seš mrtvej! aneb další obhajoba vyhlazování a vyhazování škol do vzduchu. V podstatě umění tyhle jedince, jako je Trevor, ani odsuzovat nemůže, protože umění právě tihle jedinci vytvářejí. Umění je demokratický, ale není o demokratických věcech, protože každý umělec je ze své podstaty levičák a dá se říct i deviant. Ostudný a nemístný je pak závěr, který se po obratu o sto osmdesát stupňů v teatrálním a teatrologickém dovětku pokouší o relativizaci předešlých obrozeneckých gest. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Autoři do hloubky vědí o příčinách šikany a nemotivovaného násilí téměř vše; jestli se o něčem vůbec dá vše vědět. Nicméně vědí jistě, že násilí nikdy není nemotivované, jen o jeho motivacích někdy nevíme nebo nechceme slyšet. V napínavém dramatu dokázali nejen přesvědčit, že své věci rozumí, ale dokázali to i sdělit. Klobouk dolů a poděkování. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

škola rodina rodina škola škola rodina nikto iný ten nešvár nevyrieši, ani vyhadzov, ani policajti na vrátnici ani kamery visiace na stropoch . Film s pekným výkonom mladého Fostera (v tej divadelnej inscenácii bol ešte presvedčivejší ako vo filme). Je to film , nútiaci diváka (pokiaľ nie je ľahostajný) k premýšľaniu. Aj preto ho oceňujem viac ako 3 bodmi. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

V dnešní době dvakrát tak zajímavé a dvakrát tak kontroverzní. Nechci obhajovat střelce ve školách, ale ne vždy to musejí být po krvi lačnící psychopatická monstra, která svoji motivaci mají z videoher a filmů. Film podává také jiný možný úhel pohledu a ukazuje, jak dokáže člověka poznamenat a úplně změnit soustavná fyzická a psychická šikana. Skvělý Ben Foster (škoda, že točí tak málo filmů) a jsem přesvědčen, že naživo musí být tato hra fakt zážitek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co Trevora (Ben Foster) odváží policie z herecké zkoušky v kapli, je záběr na policejní budovu, na které je zřetelně vidět zednářský symbol – kružítko a úhelnice. (Nick321)
  • Film bol natočený na námet divadelnej hry s rovnomenným názvom. Divadelná hra Bang, Bang, You´re Dead mala premiéru 7. apríla 1999 v meste Eugene v štáte Oregon. O necelé dva týždne na to, 20. apríla 1999, došlo k nechválne známemu masakru na Columbine High School v štáte Colorado. (GTS_PUNK)
  • Když se Trevorovi (Ben Foster) zdá noční můra o tom, že se Jenny (Jane McGregor) stane také obětí připravovaného útoku, má na sobě stejný bílý svetr, který se potřísní červenou skvrnou, jaký měl i při svém školním videu, které vedení školy odsoudilo jako hrozbu. (Nick321)

Reklama

Reklama