Reklama

Reklama

Wednesday

(seriál)
  • USA Wednesday
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Chytrá, sarkastická a tak trochu bezcitná? Wednesday Addamsová vyšetřuje sérii vražd a tu a tam se na Akademii Nevermore s někým spřátelí. Udělá si ale i pár nepřátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (603)

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho Rowlingová Warnerům odmítala svolit k natočení seriálu z prostředí Bradavic, až si v Netflixu natočili vlastní. A do hlavní role obsadili Wednesday z Adamsovy Rodiny.  Jenna Ortego je jako mladší verze Christiny Ricci vynikající, její sarkastické hlášky nepřestávají bavit a s jejím charakterem v seriálu pracují dobře - ale ona je taky to jediné co tu připomíná Adamsovu Rodinu, jinak je to fakt Potterovka jak vyšitá.  Prostě až moc pro normíky, a to je trochu škoda, potenciál mnou milovaných Addams Family filmů je větší než jak tady jen variovat klasická schémata teenage komedií s trochou ostřejšího koření navíc... ale je to jen těžko překvapení, už tak je pomalu zázrak že to v úplně Netflixu nezvrtali jako jiné kultovky a vzniklo něco takto příjemného. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Please excuse Wednesday, she’s allergic to color." Rodinu Addamsovcov s Christinou Ricci v úlohe čiernovlasej maniačky mám naozaj veľmi rád. Na obidvoch filmoch som si zamiloval ten všadeprítomný a neskutočne zábavný čierny humor, na ktorom boli všetky príbehy založené. A práve ten mi vo Wednesday chýbal asi najviac... Celkom som sa na zhliadnutie tejto minisérie aj tešil, veď predsa predstavuje comeback Addamsovcov (dvojicu priemerných animákov nepočítam) a dokonca aj návrat samotného Tima Burtona 😮, ktorý od roku 2019 nerežíroval žiadny film a od roku 2016 nerežíroval žiadny NAOZAJ DOBRÝ film... Som celkom rád, že hlavnou postavou príbehu je Wednesday a ostatní členovia rodiny sa tu veľmi neobjavujú. Nemôžem uveriť tomu, ako mohli tvorcovia do úlohy charizmatického romantika Gomeza Addamsa vybrať (bez urážky) 150-kilovú nesympatickú ozrutu, z ktorej nič dobré nejde... Ale proti ostatným Addamsovcom nič nemám, tí boli fajn (inak sa to popísať ani nedá). Ale aj napriek tomu dúfam, že je všetkým jasné, že tou najlepšou a najautentickejšou Wednesday Addamsovou bude už navždy Christina Ricci (aj keď je dosť možné, že Jenna Ortega jej mierne šliape na päty). Z postáv sa presuniem ku príbehu... Nápad s kombináciou detektívky a nezaujímavého Rokfortu sa mi aj celkom pozdával, ale celý čas ma trochu iritovalo to, ako sa všetko snaží byť nejakým spôsobom tajomné a mne to tak ani v najmenšom nepripadá. Ďalej ma ešte nebavilo to, ako všetci všetko berú veľmi vážne a občasné vtipné hlášky ma pobavili asi iba dvakrát... Addamsovci pre mňa vždy predstavovali zmes kvalitného čierneho humoru, kde sa veci nemusia brať až tak vážne a práve vďaka tomu som sa na nich aj smial, no v tejto minisérii mi to dosť chýbalo... A je aj celkom škoda, že iba jednu epizódu som bol ochotný ohodnotiť plnou paľbou a to aj tak až potom ako v závere zaznela METALLICA (respektíve Apocalyptica)... Skúsim to zhrnúť, Wednesday je pekne spracovaná a dobre natočená miniséria, ale nepríde mi ako niečo, čo si nejakú dlhšiu dobu zapamätám... A preto túto minisériu odporúča iba 7 pobehujúcich rúk z 10. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[58%] Původní dva filmy Addamsové rodiny mě nijak extra neuchvátily, ale ani neurazily a navíc je to už dlouho, co jsem je viděl naposledy – ani se na ně už moc nepamatuju. Tato nová netflix verze složená z 8 epizod mě nalákala především kvůli hlavní herečce - Jenna Ortega, která mě sem tam v některých rolí zaujme, naposledy v pátém Vřískotu. Zde zahrála svou roli docela dobře a vlastně byla jediný důvod proč jsem tuhle minisérii dokoukal. Dějově mě to skoro vůbec nebavilo, řešení všelijakých záhad atd – to vše bylo celkem nudné. Ale přesto mě sem tam nějaké scénky zaujaly, a to především ty naštvané, zamračené pohledy Jenny. První epizoda mě docela zaujala, pak už to bylo takové průměrné, někdy podprůměrné. Ve finále 7 epizody to mělo aspoň solidní pointu, kterou jsem nečekal. Takže na 1 vidění to jen tak tak šlo, ale znova bych si to už nepustil a ani bych nešel do případné druhé série. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Roztomilá blbina těžící z výkonu hlavní představitelky a té správně nastavené atmosféry. A strašně mi sedl ten její černý humor a suché hlášky. A pak hlavně božská ruka a fakt, že tam Zeta-Jones nemá až až tolik prostoru, tohle všechno ve mně hlodá jak červotoč v krokvi, abych to ještě zvednul . Zatím tři a něco, zaokrouhlených po pár dnech pěkně, rychle nahoru. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Na začiatku ma sklamalo, keď som zistil, že  Wednesday nebude exot medzi ľuďmi, ale exot medzi nadprirodzenými exotmi. Príbeh bol však uspokojivý. A celkom originálny výber prítomných bytostí. Miesto očakávanej dominancie upírov / vlkolakov, sa tu vyskytuje len jedna nevyvinutá vlkolačka, zvyšok sú sirény a medúzy. Ale je to naozaj pozitívum? Nesnažili sa Burtonovci týmto výberom len odlíšiť od Twilightu? Jasné, úroveň je niekde inde, no cringe by bol na svete. Čiže snaha o originalitu nemusela byť ani tak autorov prirodzený trade mark, ako skôr z núdze cnosť. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (60)

  • Wednesday (Jenna Ortega) píše na psacím stroji s německým rozložením klávesnice. (Ricci)
  • Ve 24. minutě, když se Wednesday (Jenna Ortega) dívá s Tylerem (Hunter Doohan) na film, tak zní z obrazovky skladba „Perfect Day“ od americké zpěvačky Hoku Ho Clements. (Trajektt)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama