Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Svou brutalitou a černým humorem zajímavé pojetí vražd, hudba skvělé ztělesňující strašidelnou atmosféru a sympatický hlavní hrdina Barnaby s příjemným hlasem Ladislava Freie to jsou dle mého největší klady jednoho z nejlepších krimi seriálů, který se dostal na naše obrazovky a já jsem rád, že se dokázal prosadit. 80% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Anglii leží vesnička zvaná Midsomer, má asi tak 10 bambiliónů obyvatel, z toho polovina různorodě zaklepe papučkama a druhá polovina jsou pachatelé těchto brutálních mordů... Uhlazeně venkovská atmosféra, děj jednotlivých epizod se soustředí na zápletku, nikoliv na akci či kapání luminolu na podezřele zarudlé skvrny (jak je zvykem v amerických kriminálkách), vzhledově tuctoví vyšetřovatelé využívají svůj břitký intelekt převážně k dialogům se svědky či viníky. Zkrátka detektivka ze staré školy, nečekejte zběsilé automobilové honičky, ba ani zdlouhavé pidlovoké přestřelky se nekonají. Seriál má jednu podstatnou chybu - při délce 100 minut (prokládané milovanými reklamními bloky) a asi tak tisícovce dílů jde o zábavu pro znuzené důchodce, ostatnímu obyvatelstvu by sledování zabíralo příliš drahocenného času. Což je také důvod, proč "Vraždy v Midsomeru" znám jedině z návštěv u prarodičů, sama tuto podívanou nevyhledávám. Nevadí, neláká, imho průměr. 51% ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Britské detektivky patří odjakživa k nejlepším co v tomto žánru může film nabídnout. Mají cit pro záhadu, napětí do posledního okamžiku a zápletky jsou tak brilantně maskované, že já např. si můžu šedé mozkové závity ukroutit, jak s filmem spolupracuji. A to je pro mě ta pravá detektivka a nemusí vůbec kapat krev z obrazovky. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebaví, je to vždy příšerně dlouhý rozvleklý a dohromady se nic neděje. Za ty léta už tam nemaj koho vraždit ,tak ještě, že jim ty stavy doplněj uprchlíci. Ale já anglický detektivky nikdy nemusel. Ani toho malýho Belgičana co tak cupitá-Hercule Poirot. I když ten měl některý epizody dobrý a na ten průměr dosáhne. Kde sou ty časy, kdy David Suchet hrál v roce 1977 v epizodě Profesionálové drsného teroristu.....No tak to jsme vzali jedním vrzem hned 2 seriály. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ten seriál má šmrnc. Je to takový "agathochristieovský" šmrnc, jenž do sebe zahrnuje jak nezaměnitelnou atmosféru anglického venkova, tak pořádnou porci napětí, leckdy i s příchutí tajemna. Šmrnc nechybí ani hlavnímu aktérovi, který tyto případy řeší se zdánlivou lehkostí, mezi potenciálními zločinci proplouvá s jistou noblesou a velkou dávkou jistoty, na koho ukázat prstem tentokráte. Když k tomu připočtu lehoulince "strašidelnou" titulní melodii, vychází mi to cca na 80% = 4 hvězdičky. Milovníkům detektivek jedině doporučuji. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Seriál se původně měl jmenovat Barnaby. Název Vraždy v Midsomeru navrhl scénárista Anthony Horowitz. (vanadium)
  • Jason Hughes, představitel seržanta Bena Jonese, má s prací policisty mnohé zkušenosti, jelikož jeho sestra i dědeček jsou skuteční zástupci zákona. V místě, kde se jednotlivé epizody odehrávají, navíc i sám žije. (R´Hell)
  • Ustavičným rušivým problémem při natáčení seriálu byl hluk z letadel, motorových pil, lodí a sekaček na trávu, jednou filmování narušovala i neustále kejhající husa. (vanadium)

Reklama

Reklama