Reklama

Reklama

Dynastie Nováků

(seriál)
Rodinný / Komedie
Československo, 1982, 10 h 48 min (Minutáž: 47–51 min)

Režie:

Ivo Novák

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Josef Kemr, Jaromír Hanzlík, Hana Maciuchová, Kateřina Macháčková, Taťjana Medvecká, Oldřich Kaiser, Jarmila Krulišová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Po třináct dílů se budeme setkávat s rodinou, která prožívá své problémy i radosti. Každý člen této železničářské rodiny žije svůj život se svými nejbližšími. Život, v němž všichni dohromady vytvářejí rodinný kolektiv, a to nejen tím, že rádi a s chutí muzicírují. Rodu Nováků vévodí patriarcha Maxmilián, bývalý strojvedoucí. Jeho syn Jan vede brigádu socialistické práce na elektrifikaci. Janova dcera Lida funguje jako výpravčí a syn Martin právě dokončil železniční průmyslovku. Jen starší syn Pepa se odrodil. Je mistrem v autoservisu. Otec Jan převzal u příležitosti svých padesátin vyznamenání, může spokojeně rekapitulovat svůj dosavadní život. Jenže ta spokojenost dostala v noci trhlinu, která mu pokazila nejkrásnější den jeho života. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

Peabody 

všechny recenze uživatele

ano, scénář není sláva, nekteré díly jsou hodně nastavovaná kaše, ale zase zde není dramatycké plnění plánu,  nevybavuji si stranické tajemníky, jak zde někdo napsal jako takový podcast k práci dobré a hlavně herecky je to hodně vysoko a i v menších rolích jsou pořád docela solidní herci. A i lidé, které jinak nemusím se tady dají vydržet. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Neříkám, taky se rád napiju. Seriál o železničářích byl v té době dobrej nápad. Osobně bych raději čuměl na seriál o železničářích, protože o zemědělcích, inženýrech, sousedech a jiných soudruzích jsem měl nakoukáno dost a mozek už bublal a chtěl ven. Leč, bohužel ani zde u mě tvůrcům pšenka nekvetla. Byla to stejná komunistická sračka jako ty předtím, ale co člověk může chtít od takových amůzických šmejdů jako byli komunisti, kteří v případech těchto všech seriálů a Novákama počínaje dělali takzvané samozvané producenty. ()

Reklama

Jehan 

všechny recenze uživatele

Panoptikum magorů a trapáků obého pohlaví a jejich pomatených skutků. Brzič se snaží to udržet v kupě, ale scénárista se, žel, ožral buď stoličnou vodkou po přijetí stranického úkolu nebo hořčákem během studijní jízdy ze Smíchova do Berouna (a zpět) aerodynamickým šedomodrým osobákem a vyprdnul ze sebe dementální ohlas zvuku kolejí a pneumaticky uzavíratelných dveří. Píčovina doprovázená Hapkovým hvízdavým motivem, který skladatel vymyslel po deseti rumech v bufetu nádraží Praha střed (do vlaku už jít odmítl), kam ho násilím zatáhl režisér, jenž měl kdysi na víc. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám jednoduchý vkus. Vidím Maciuchovou, vidím vlaky, takže dávám čtyři hvězdičky. Bohužel platí, že jediná opravdu silná devíza je obsazení. A to by člověk předpokládal, že scenáristé Chalupářů umí napsat chytlavé dialogy a režisér rozverného Kam slunce nechodí umí vykreslit úsměvnou atmosféru. V seriálu se odehrávají ztřeštěné situace, ale často jim chybí pointa a slovní výměny nemají takovou dynamiku, jakou by mít mohly. Nepamatuju si jedinou hlášku ani glosu. To kolejiště je ovšem boží. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Opět český seriál, který se do dnešní doby zoufale nehodí svým pojetím. Snad každý si všimne, že je to naprosto bez děje a vše se většinou odehrává v zoufale zařízeném bytě přeplněném lidmi a krámy. Pak prostřih na Víznera s Janžurovou, jak pořád něco "chálují", a dokonce se jim to i vymstí, když v jednom díle snědí zkažené rybičky. Kaiser chodí obdivovat zpěvačku v podání Medvěcké, ale s hlasem Zelenkové. Kemr nalíčený na dědu ve věku nejméně 80 let, vyvolávajícího dojem, že přespává v rakvi. Dalo se dívat jen na parádní model železnice, občas to zahrálo na dobrou náladu tehdejší trudomyslné doby. 20% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (42)

  • V epizodě se na chvílí mihne malý sovětský třímotorový dopravní letoun Jakovlev Jak-40. (Jan.Kanak)
  • Ukradený magnetofon byl japonský 4-pásmový radiomagnetofon JVC 9407LS. (sator)
  • Radoslav Brzobohatý hraje v seriálu doopravdy na housle. Sám učil svého syna hrát na tento nástroj, jak řekl v rozhovoru pro tisk. (M.B)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama