Reklama

Reklama

Redakce

(seriál)
Česko, (2004–2006), 32 h 32 min (Minutáž: 50–52 min)

Hrají:

David Matásek, Milan Šteindler, Zuzana Zlatohlávková, Barbora Kodetová, Bořivoj Navrátil, Martina Preissová, Dana Batulková, Pavla Vitázková, Roman Zach (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Žijí životy druhých, vlastní nestíhají. Seriál TV Nova z novinářského prostředí. (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Mercilonka 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že seriály by se zde měly hodnotit po sériích. Dala bych klidně i 5 hvězd za díly, kde byla Kodetová! Seriál byl netradiční s dobrými herci, vztahy mezi lidmi zajímavé a prostředí redakce pro mě osobně velmi lákavé. Poté následoval krutý pád, kdy jsem se už ani nechtěla dívat, jak celá "věc" vlastně dopadne. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Někdy mi to přijde jako naprostá blbost ale bavilo mě to a doteď, když některý z dílů opakují se bavím. Zajímavý nápad natočit seriál z prostřední jedné z mnoha redakcí - jak rychle život plyne v takovém zdánlivě nezajímavém místě...Typicky novácké prostředí z tehdejší doby,soudržnost pracovníků a jejich propletené osudy. Není to žádný Sex ve městě nebo třeba Přátelé..ale dá se to přežít. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alexej Bavorov, Martin Dolensky, Marek Epstein a další .. Na začátku slušný český seriálový průměr tj. nějakých 50%. Bohužel jen prvních pár dílů, ty pozdější a druhá série už jistojistě míří do odpadu.. Naposledy jsem měl totiž také to "štěstí" vidět zrovna ten, kleopatrou popisovaný díl. Jen nevím jak skončil, nedalo se to vydržet do konce... Od té doby už seriál nesleduji ani příležitostně! ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Jako menšího mne tento seriál zaujal. Všechno v něm bylo tak krásně čisté, nablýskané... mělo to i happy-endy (tedy aspoň první série). Děj byl zábavný, neotřelý, prostředí také (nebo snad to nebyl první seriál z novinářského prostředí?), dialogy se mi zdály vtipné, občas až se skrytým významem... Pak jsem ale vyrostl a z vychvalovaného dítka se stal tak trochu spratek. S odstupem času si uvědomuji, že to, co bylo dříve vtipné, je dnes bezduché, to co bylo neotřelé, je dnes pokulhávající. Happy-endy se změnily na nucené závěry, a i když pořád neoceňuji rozchod Veroniky a Lubora, tak mi přijde, že šlo o jeden z mála světlejších momentů seriálu. Samozřejmě prostředí a děj v něm je značně idealizovaný. Skutečné noviny takto nefungují, ať už hledíme na "ranní porady", věčné pití kávy a minerálky v kuchyňce, přehrabování se v archivu, vztah šéfů v pracovní době a tak dále, a tak dále. Co mi na snaze scénáristů vyloženě vadí, je snažit se udělat děj, za každou cenu. Díky tomu byla podle mého názoru obětován vztah Veroniky a Lubora, byl zde uveden příchod Hynka, vztah Anny a Lubora, byla vyšachována příjemná a sympatická Alice a nahrazená chladnou, až ledovou Kateřinou. A samozřejmě odchod charismatického Vincenta a nahrazení ho nudným a ospalým Ludvíkem bylo šlápnutí vedle jako hrom. K hercům žádné velké výtky nemám. Potěšila mě dvojice Roman Zach a Pavla Ptáčková, kteří byli známí už z několika dřívějších seriálů (a v případě Pavly i pohádek), a mezi nimi to opravdu celou první a i část druhé řady jiskřilo. Jenže bohužel, nevím z jakého důvodu tato akvizice vyšuměla do ztracena, a proto závěrečná katarze působila kopanec do bolestivého žaludku. Na druhou stranu, herci si seriál vyloženě užívají a nelze jim moc co vytknout. Snad jen Ireně Máchové, která zřejmě neprošla tolika rolemi, aby se dokázala úplně vžít do postavy (i když to možná bude i tím, že jí scénáristé napsali postavu poměrně nezajímavou a plochou) a Markétu Frösslovou, jejíž nepříjemný afektovaný hlas a snaha udělat ze sebe teenku, i když jí dávno nejsem, mě bude strašit po nocích ještě hodně dlouho. A samozřejmě nesmíme zapomenout na Jiřího Ployhara, představitele Mrázka, který prosvětlil celý seriál a přidal mu hodně plusových bodů. Já osobně mám nejradši první sérii, po odchodu Alice mi zbytek seriálu přišel zbytečně natahovaný a uvadající. Když to ale shrnu, tak celkově jde o to lepší v dnešní české seriálové nabídce. Nemohu si stěžovat, a proto dávám to, co si seriál zaslouží - 50 %. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Je to příjemné osvěžení českého seriálu po všech těch Pojišťovnách. Je dobře, že se u nás začaly točit seriály podle zahraničního formátu. Potěší jak známé tváře (Matásek, Šteindler, Batulková), tak i mladí, ale nadaní herci (Novotný, Zach, Ployhar). Zpočátku mě rozhodila výměna Barbory Kodetové za Martinu Válkovou, ale začínám si zvykat. Zároveň si myslím, že by zvláštními hosty neměly být pouze tváře Novy. ()

Galerie (138)

Reklama

Reklama