Reklama

Reklama

Million Dollar Baby

  • USA Million Dollar Baby (více)
Trailer 2

Mladá žena Maggie Fitzgeraldová osloví trenéra boxu Frankieho, aby ji trénoval. Když jí odmítne s tím, že holky netrénuje, tak začne chodit do jeho boxovací tělocvičny, o kterou se stará bývalý boxer Eddie. Maggie je velmi chudá a pokorná, každé ráno chodí běhat, celý den pracuje jako servírka a večer chodí boxovat do tělocvičny, kde jí Eddie občas poradí, jak se zlepšit. Frankie je naštvaný, nic se mu nedaří, žije sám, jeho dcera s ním nemluví a tělocvična je prodělečná. Když od něho odejde nadaný boxer, tak se rozhodne dát vytrvalé Maggie pár tréninků. Maggie poslouchá všechny rady a hodně se zlepší. Když je připravená na zápas, tak jí Frankie přehodí manažerovi. Frankie sleduje zápas Maggie se zkušenou boxerkou, a když vidí, že jí manažer neporadí, tak si přetáhne Maggie k sobě a slíbí jí, že už jí neopustí. Frankie je bručoun, ale ve své práci patří k nejlepším a dovede tvrdohlavou Maggie k vítězství. Maggie nepřestává dřít, začnou chodit na zápasy, ve kterých knokautuje všechny soupeřky v prvním kole. Když už nemá s kým soupeřit, tak ji Frankie posune o váhovou třídu výš. V boxu je velmi dobrá, ale neumí si chránit obličej. Frankie má o ni strach, a tak odmítá nabídky na box se silnými soupeřkami, aby nepřišla k úrazu... Frankie se rozhodne vzít Maggie na zápas do Anglie, kde vyhraje. Po zápasech v Paříži, Bruselu aAmsterdamu se vrátí do USA jako slavná boxerka. Maggie dostává další nabídku na zápas o titul, Maggie za vydělané peníze koupí dům své matce, která se o ní nezajímá. Matka je naštvaná, že jí kvůli domu přestane sociálka posílat dávky, a tak jí Maggie bude muset začít posílat víc peněz. Matka ji neocení, stydí se za její práci a Maggie to moc mrzí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 278)

kitano 

všechny recenze uživatele

Dávka sentimentu a klišé je veľká, no je to sentiment dávkovaný v chirurgicky presných dávkach, predvádzaný perfekne obsadenými a zahranými postavami. Eastwood prečúral mnoho mladších a slávnejších režisérskych kolegov. Krásne je, že aj po toľkých rokoch si stále drží ten dokonalý drsniacky image, ktorým obvplýval vo svojich westernoch a filmoch o drsnom Harrym. (8.5/10) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá minimalistická komorná dráma, ktorá ma však neoslovila až tak, ako emocionálne pestrejší Dokonalý svet. Chudák Martin Scorsese, ktorý sa tak vyhral s každým detailom jeho perfekcionistického, hoci trochu odmeraného Letca. Muselo byť preňho riadnou ranou, keď mu Oscara vyfúkol niekto, kto sa iba s tromi hercami zavrel na pár dní do telocvične. Million Dollar Baby stojí na silnom námete, monológových perlách Morgana Freemana a majstrovskom hereckom výkone Hilary Swank. Samotný Clint Eastwood iba hádže ďalšie pózy oceľového muža s traumou na duši a hereckú oscarovú nomináciu obdržiava iba za charizmu - čo je nefér. Freeman v pohode, ale tiež je skôr iba sám sebou, než že by niečo veľké hral. Kamera a réžia dokazujú zázraky v rámci obmedzených rozpočtových možností. Veľmi pekný malý film. Jednoduchší a skromnejší než Mystic River, no rovnako silný. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Film mistra, který koketuje s genialitou a sahá po dokonalosti. Kdyby mě ten závěr nenechal tak klidným... Dva roky uplynuly od Tajemné řeky, po níž se Clint Eastwood s velikým ohlasem plavil naposledy (byť mě nezasáhl). Helgelandův scénář nahradila práce Paula Haggise, která vykazuje řadu velmi blízkých motivů - od rozvrácených rodin, zatajených hříchů minulosti, kostelního zátiší i problémů průměrných amerických buranů, na hony vzdálených od lesku oscarového pódia. V mých očích se změnil hlavně Eastwoodův režijní přístup, jenž sází na odvážnější vizuální podání (dokonalá práce s kontrastem černé a bílé) a komorní atmosféru ústředního trojúhelníku, ve famózním podání tria Swank - Eastwood - Freeman. Předvídatelnou krimi z Tajemné řeky zastoupila nehrdinská variace na sportovní film, v níž vedle sebe mohou koexistovat moudré pohledy na život i chvilkové podání finálního souboje jako bitky mezi dobrou hrdinkou a zlou soupeřkou. Trochu mě sice mrzí rozvláčná poslední třetina, ale i přesto jsem s tímhle komplexním filmovým Zážitkem velmi spokojen. Čtyři a půl hvězdičky s tím, že vyzrálému Eastwoodovi držím palce na Oscarech. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood rulez ! U tohohle génia mám pořád jeden problém, je lepším hercem nebo režisérem ? On je totiž výjimečný v obojím. A všechna ta ocenění, zejména Oscaři, jsou u něj v těch pravých rukou. Million Dollar Baby je film po všech stránkách propracovaný a jeho poslední půlhodina snad nemůže nikoho nechat chladným. Podobné téma nedávno rozebíral i španělský snímek Hlas moře, který byl sice mnohem komornější, ale stejně tak naléhavý. Jenže mu scházelo cosi, to cosi je umět vzít za srdce. A to se Clintovi, Hilary a Morganovi podařilo naprosto dokonale. A přitom nesklouzli k typicky americké slzopudnosti. Ten jejich příběh je prostý, přitom složitý jako život sám a právě v tom tkví jeho síla. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mlať ji do prsou, až jí zmodraj a upadnou." Co je víc sexy než ženský box? Snad jen ženské vzpírání, ale na to nemám žaludek. Tady o ten box naštěstí až tolik nejde, protože Frankie je prvotřídní mrzout, Maggie je neuvěřitelně odhodlaná a kámoš Eddie má taky co nabídnout. Já si to tedy hodně užil, ale jelikož nepatřím mezi milovníky slzou zmáčených filmových koncovek, tak si dovolím jednu hvězdu ubrat. Objektivita se přitom sice třese vztekem, ale já naštěstí absolutně netuším, co je to být objektivním hodnotitelem. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (51)

  • Ocenenie, ktoré získal Morgan Freeman za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe bolo druhým v rade, keď túto kategóriu vyhral film pod réžiou Clinta Eastwooda. Minulý rok získal Oscara za vedľajšiu úlohu Tim Robbins za výkon vo filme Tajomná rieka (2003). (Pat.Ko)
  • Moderátorka Barbra Streisand odovzdala druhýkrát Oscara pre Clinta Eastwooda. Predtým mu odovzdala Oscara za najlepšiu réžiu filmu Nezmieriteľní (1992). Predtým, ako mu udelila druhú filmovú cenu, povedala: "Veľmi rada by som ti to dala znova, Clint." (Pat.Ko)
  • Film začína vyblednutím loga Warner Bros., po ktorom nasleduje druhé logo štúdia, obe sú čiernobiele a sprevádzané jemnou gitarovou hudbou. Presne tak isto sa začína film Vesmírni kovboji (2000), v ktorom tiež hrá a režíruje ho Clint Eastwood. Hudba je tiež takmer totožná. Okrem toho hrá Eastwood v tomto filme postavu menom Frankie, zatiaľ čo vo Vesmírni kovboji sa jeho postava volá Frank. (Pat.Ko)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Eastwood dobyje japonský ostrov

Eastwood dobyje japonský ostrov

07.07.2005

Po komornej, Oscarmi ovešanej boxérskej dráme Million Dollar Baby sa Clint Eastwood vrhne na nakrúcanie snímky FLAGS OF OUR FATHERS. Pôjde o vojnovú drámu podľa knihy Jamesa Bradleyho, ktorú pre… (více)

Reklama

Reklama